Чухме вече сърчице, малкото човече в нас расте! (2)

• 34 865
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Здравейте момичета! Ей, че е хубаво да си имаме нови попълнения! От все сърце ви желая прекрасни бебенца на всички, и най-вече на дълго чакащите  bouquet

Аз също имам проблем с ходенето до ВЦ. От няколко дни не съм ходила, а вчера съм изяла 5 ябълки и пак нищо....даже кафето днес не помогна  Shocked genchevapetya с първата бременност пиех дуфалак, но не е хубаво да се приема дълго време. Спрях го и по съвет на един физиотерапевт започнах да ям овесени ядки с кисело мляко. Ефектът беше много добър. Наскоро се опитах пак да започна да ги хапвам, но се случи  Sick
Относно витамините, засега мисля да изчакам. Искам първо да док да ми пусне изследванията, за да видим показателите как са и тогава ще преценим. Засега приемам ФК и биозин мама.
По-голям проблем е липсата на сън. Събуждам се посред нощ и не мога да си поема въздух. Това най ме тормози   Cry Лошото е, че следващата ми консултация е чак 15.02 и не знам как ще изкарам до тогава  Sad .

Относно това, кога може да се чуе пулс, според мен зависи от апаратурата на док.  Peace

Кис - снимките са много хубави Simple Smile онзи ден имах възможността да ги зърна  Heart Eyes

# 136
Здравейте и добре дошли на всички нови попълнения! Simple Smile Simple Smile Става все по-весело и приятно тук за мен Simple Smile
Но през уикенда бях като една мечка - такъв сън му ударих, затова днес не мога да смогна да чета Simple Smile Simple Smile
Прекарах една ужасна нощ - или айде сутрин. Събудих се в 5, повече не заспах.... въртях се... после ми стана лошо, гадеше ми се зверски, почти до повръщане стигнах. Милият ММ скочи в 6 да ми прави чай и след малко се успокоих от болки и гадене и заспах. Как ли не се обвинявах за таратора, който изядох вчера - с доволно количество чесън и копър.....
Утре преди обяд съм на преглед, дано този път вече да ми кажат нещо конкретно Simple Smile БИ трябвало да съм 8 г.с., но след последия преглед стана ясно,че вървя назад Simple Smile

Хубава, лека и успешна седмица, милички!  Two Hearts newsm51

# 137

здравейте кокичета, днес казаха на работа. На първата колежка, която ми се пада малко по-голям шеф и на колегата като казах и те се разплакаха  Mr. Green направо очаквах всичко друго, но не и такава реакция  Heart Eyes

После на баш шефа казах и той го прие сравнително добре на външен вид и ме поздрави, но той е малко дървен, та не мога да му определя реакцията, но като че ли всички се зарадваха, което ме прави много подозрителна хаха  Laughing

genchevapetya аз снощи четох и прочетох, че не можело само пастет такъв не в консерва, а в консерва можело. Познай как спринтирах до кухнята, така м исе ядеше зверски, че ометох една малка кутия. Поне е детски пастет та се надявам са внимавали какво се слага вътре.

Нямам търпение за вторият ми преглед и да тръгна на ЖК, направо съм като пумпал.

# 138
Здравейте сладурани Grinning.
Знам,че е много рано,но вчера решихме да разгледаме един бебешки магазин за да си направим сметка колко пари и за какво ще ни трябват.Разгледахме бебешки креватчета на цени от 100 до 1000лв и скринове за повиване от 150 до 700лв.,като в по скъпите има вградено корито.Хубавите колички са около 1400 лв(е има и двойно по скъпи).Но като си направихме груба сметка си мислим,че е хубаво да купим нещата едно по едно,а да не оставаме за последния месец за да сме по спокойно с парите.Някои от вас вече са имали бебе,могат ли да споделят от кога може да се купуват неща за бебето(защото четах,че не било хубаво отрано да се взима).Колко парички отделихте и за какво❓Това е въпрос и към бъдещите майки Simple Smile

# 139
На мен ми се струва много рано за покупки. Аз предишната бременност започнах да купувам 9ия месец. Тогава бях студентка и финансовите възможности не бяха много добри, но помня че месец, два преди това събирахме парички. Обаче беше толкова отдавна, че инфлацията е направила цените несъпоставими    Money

# 140
Ааа има вече близнаци!!! Честито!

Koikoii, много свежи и готини снимки! Мъжът ти е фотограф ли? Нещо не съм чела внимателно някъде и съм пропуснала Simple Smile)

Към кой да се обърна за покана във ФБ групата? Тайна ли е или само затворена?

Групата е тайна,дай си пощата да ти пратя покана Simple Smile

# 141
Аз започнах с пазаруването, когато излезнах в болничния 45дни преди раждането /ММ беше против и за това доста неща си взех без да знае и после му ги показаха роднини докато бях в болницата/. Аз имах обикновена кошара, после купихме второ ниво /беше ни подарък кошарата/. В момента има на добри цени кошари на две нива, към които си има и повивалка от този тип https://www.google.bg/search?q=%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0 … kz4M5n5VRr2mMM%3A както и чаршафи и матраче.
Количката ми е комбинирана с кошче за кола струваше около 400-500лв [video]http://www.vbox7.com/play:98417562[/video]. Ако живеете в кооперация с асансьор е важно да измерите вратата колко е широка и външното разстояние на гумите на количката да не се окажете неприятно изненадани при първата разходка, както и количката в сгънато положение дали се побира в багажника на колата.
Ако имате приятелки с деца малко по-големи от вашето може да се разберете да взимате малко дрешки от тях, особено в началото на месец се взимат по два пъти дрешки по-голям размер. Ние направихме така с две приятелки и облекчихме семейните бюджети много

Последна редакция: пн, 25 яну 2016, 13:32 от g_stamboliiska

# 142
Здравейте и от мен момичета.За новата тема :Термин 07.09.2016 Simple Smile .Аз бях вече 2 пъти на преглед ,че имах кафяво течение ,сърцето бие Simple Smile всичко е ок.Другата седмица в четвъртък пак на преглед.Вече и изследвания пуснах и така.Казаха ми да си пия дуфастон до 4-ти месец ,гади ми се ужасно ,особено вечер е страшно ,но не повръщам.Готвя нещо,което ми се е дояло ,но вече като го сготвя и ми се гади като го гледам и общо взето съм на домати със сирене и препечени филии с масло,сол и пипер.....Много сте изписали ,не можах да ви изчета тук,на мен за това ми е по-удобно във фейса ,по-подредено някак,не че там сме много активни,но като станем повече ще е друго Simple Smile.За стрии и аз се чудя да взема това Bio oil,много го хвалят ,но честно казано за да има такъв ефект силно се самнявам да е био и да няма химия и се двоумя между него и олиото на Икаров

# 143
Аз се чудя дали е възможно да ми се гади от дуфастона?Общо взето от както започнах да го пия ми се гади?

# 144
Ilqna_vasileva BioOil си е био - химии няма и е по-препоръчителна от Икаров, от личен опит говоря - кожата ми е предразположена към нацепване  bouquet Иии едва ли е от дуфастона, и на мен ми се гади, а не пия Sick
Между другото и на мен ми става супер зле от таратора..странна работа, сега ще си направя 1 да си затвърдя тезата  hahaha

# 145
Аз също започнах с БиоОйл, тъй като тук това е най-популярният препарат против стрии, но се съмнявам да подейства при мен. През пубертета се сдобих с такива, тъй като израснах изведнъж  Mr. Green
Според съставките му има и химия, разбира се, но има някаква специална лицензирана съставка, която уж била много ефикасна  Laughing Много не вярвам на такива работи, но за свое успокоение се мажа, разбира се.

Аз също мисля се купувам на края, но не от суеверие, а защото преди това няма да имам кой знае колко време. Вероятно към средата на бременността ще започна да се оглеждам за креватчето, количката и другите по-големи покупки и ще ги взимаме малко по-малко. Но дрешките и другите там дреболии ще ги оставя за когато ще съм в отпуск, за да мога да си обикалям на воля  Crazy

# 146
  • СОФИЯ
Здравейте и от мен! Казвам се Нася НА 33г., това ми е втора бременност. Имам момченце на 5г. и 9м. Евентуален  термин на 05.09. Ходих вече на лекар, засега всичко е наред. Казаха към десета седмица да се запиша на женска консултация. Засега се чувствам що годе добре, само доста подута и трудно ходене до WC.  Искам да ви попитам къде сте се записали на ЖК? Миналата бременност ми я следи лекар от който не бях много доволна. много се чака и т.н. Сега съм се насочила към МЦ "Лора" - Полина Геловска. Ако сте доволни от някой бихте ли ми препоръчали?  Ще ми се да е някъде в центъра, иначе живея в Надежда.  Това е от мен засега. Хубав ден на всички!

# 147
  • Варна
Здравейте!

При мен вчера се появи розово-кафяво зацапване и днес отидох на лекар. За съжаление не се видя нищо, само уголемена лигавица на матката. Докторът каза, че може да съм забременяла по-късно и да е още рано да се види нещо. Каза най-рано след 10 дни да отида пак на преглед. Изписа ми Дуфастон и Но шпа.

Понеже обаче ми е притеснено и ще се побъркам да чакам 10 дни, реших на своя глава да си направя кръвен тест за ЧХГ, ще го повторя и в сряда, за да видя поне дали растат нагоре стойностите...

За купуването на неща за бебчо - според мен на този етап е много рано. Ние започнахме с пазаруването като бях в 4-ти месец, тогава вече са минали най-рисковите седмици от бременността. Първото, което купихме, беше количка. Естествено, има и суеверни, които обикалят магазините, правят списък и мъжът купува всичко накуп чак след раждането, но за мен това би било стресово.

За стрии нямам идея с какво да се мажа, с първата бременност се мазах супер редовно и с какво ли не и пак коремът ми стана като географска карта. Сигурно и сега ще се мажа за успокоение, не вярвам нещо да ми подейства.

# 148
Аз само количка и малко дрешки мисля да купя , като се моля и второто да е мъжко, защото от сина ми имам 1 тон дрехи прибрани - изпрани и изгладени и до там, а са скъпи. За обувки няма да коментирам,  ако можеше да е като стоножките щеше да има и повтарящи се. Бях като изтървана в покупките доскоро, та мисля да не допускам 2 път тази грешка.
Относно количката, първия път купих комбинирана, която подле продадох  и си купих лятна, мн лека и удобна на Maclaren, та сега трябва пак да купуваме. Спряла съм се на няколко, като тази която искам най- много не е от комерсиалните, уникална е, само че я няма в Бг. Очакват зареждане 😂 Но до септември имааа мноого време. Нещата които ще са ми необходими на 90% ги имам малко неща имам за купуване. А с пазаруването на лято чак, малко по- малко 😹

# 149
И Аз нямам личен генеколог. Миналият месец ходих в Шейново за преглед и попаднах на д-р Стивасарска и бях изключително доволна от нея. Проверих и приема в МЦ Феникс 87 в ж.к.Красна поляна. Записах си час в сряда при нея, след това ще споделя отзиви.

Общи условия

Активация на акаунт