Кариера (работа) или бебе ?

• 14 527
  • 142
  •   1
Отговори
# 75
Без да обиждам никого, но почти убедена съм, че от всички писали в темата, кариера може би правят едва два до три процента. Останалите просто работят. И като просто работещи, винаги имат възможност да прекъснат трудовата си заетост за две-три години по повод раждането на дете.

Две , три години не е ли доста дълъг период ?  #Crazy newsm78

# 76
Ами толкова е едно майчинство в България. Средностатестически е 2 години, защото толкова ти плащат. Да, по-дълъг е периода в сравнение с други държави, но не е задължително да е толкова. Въпросът е, че може, пък ти ако искаш и след 6 месеца се върни на работа.

# 77
Без да обиждам никого, но почти убедена съм, че от всички писали в темата, кариера може би правят едва два до три процента. Останалите просто работят. И като просто работещи, винаги имат възможност да прекъснат трудовата си заетост за две-три години по повод раждането на дете.

Две , три години не е ли доста дълъг период ?  #Crazy newsm78

За кариера и шест месеца отсъствие са много.

# 78
А какво, според теб е кариера, Касита?

# 79
  • София
И с кариера може да се прекъсне, не е драма - само като се върнеш, се връщаш с година-две наад, но ако си кадърен, това се наваксва достатъчно бързо.
Кариерата никога не може да е причина да нямаш деца, виж, може да е оправдание.

# 80
А какво, според теб е кариера, Касита?

Ходенето на работа не е кариера, celika.

# 81
Касита, не ми отговаряш на въпроса.

# 82
На въпроса "какво е кариера" отговорих още с първия си пост по темата. Мога и тълковния речник да извадя: напредване в кариерата, издигане в служебната йерархия. Повечето цял живот обаче си работят.

# 83
  • Ямбол
А авторът на темата още със заглавието ѝ, както и с първия си пост по нея, ясно е казала, че под кариера разбира работа и стабилни доходи. В този смисъл, няма нужда да се отговаря за кариера, която е по тълковен речник, понеже Касита вече за втори път недоволства за това.
Нормално е всички в темата да се придържат към това, както тя е поставена, а не както на някой друг му се иска. Мисля, че и правилно са се ориентирали всички останали, като дават пример с работа, не каква да е, а работа, в която да си сигурен и със стабилен доход.

# 84
Ето както казва уикипедия: "Кариера е курсът или прогресът в работата за определен индивид от началото на неговата трудова дейност до настоящия момент."

# 85
  • София
За мен истината е една и я прозрях чак след като родих, понеже преди това бях устремена, като повечето млади хора, да правя кариера и най-вече да си осигуря високи доходи. Та с две думи: колкото и пари да имаш, каквато и кариера да правиш, няма ли един ден кой да ти каже "мамо" и да си отгледал, възпитал, образовал собствения си шедьовър Wink, си кукаш сам с парите си и остаряваш бавно, но сигурно. Peace

Красота, кариера и прочие са до време, после идва старостта (дай Боже да я доживеем!). Тогава започваш да се радваш на всички около теб: деца, внуци, правнуци (дай Боже!).

Скрит текст:
Лично мнение, не ангажирам никого. Peace

# 86
  • София
О, като се хванете за тая кариера.
Има хора със собствен бизнес, за които 6-месечно отсъствие е цяла вечност, има професии в динамична среда, за които едно майчинство връща в първи клас.

# 87
Има хора със собствен бизнес, за които 6-месечно отсъствие е цяла вечност, има професии в динамична среда, за които едно майчинство връща в първи клас.

Ми, като казах, не бяха доволни и/или съгласни.

Сигурна работа и стабилен доход може да имаш и като лепиш плочки или поставяш климатици, дистрибутор на козметика си или правиш нокти. Това кариера ли е?

# 88
Да, върна ме, в първи клас - не, но доста назад. И какво от това? Не ми пречи да си припомня и продължа.

# 89
  • София

Тогава просто остава въпросната дама без деца и толкова. Лесно е! Peace

Моя позната избра точно това, няма лошо: къщи, пари, коли, бачкане, бачкане, бачкане. Това е ежедневието ѝ. Омъжена е. Двамата са професори в САЩ. Живеят не в лукс, ами в повече от лукс. 3-етажна къща, частно езеро с патици. Гледат животинки (куче, котка, папагал) и ще остави парите си на племенницата си (на брат ѝ дъщеря). Хвърля всичко за обучението ѝ и т.н. Peace Отдала се е на професията си, гради стабилна кариера и е доволна.

Въпрос на приоритети и избор.

Общи условия

Активация на акаунт