В момента чета...44

• 78 242
  • 740
  •   2
Отговори
# 120
Приключих "Баба праща поздрави и се извинява". Много ми хареса. Heart Eyes Въпреки че в началото бях малко предубедена, бързо ме увлече и много ми пасна. Разсмя се. Разплака ме на няколко пъти. Не защото е толкова тъжна, а просто защото ме докосна. Накара ме да се замисля. Много човешка книга за отношенията между родители и деца и отношенията между хората изобщо.

Не знам дали ако аз самата нямах една много специална баба и една любима 8-годишна многознайка, книгата пак щеше да ми хареса толкова, но подозирам, че да.

Чудя се сега дали да пробвам и "Човек на име Уве". Тези, които са чели и двете книги, коя харесаха повече?

# 121
Аз прочетох Милениум: Мъжете които мразеха жените. За първи път чета такава книга и мога да кажа, че ми допадна като цяло. Интригата си я биваше и даже не исках да свършва. Не ми харесаха само компютърните моменти.. или и аз не знам как да го опиша. Общо взето тези моменти ги подминавах, без да задълбавам. По принцип и икономиката ми е слаба и не ме влече, но въпреки всичко книгата ми хареса и със сигурност ще чета и втората част, но не сега. За момента искам нещо по различно и започнах Харем на Колин Фалконър. Преди време четох Роксолана, ама хич не ми допадна. Отзивите за Харем са много по добри.

# 122
Чудя се сега дали да пробвам и "Човек на име Уве". Тези, които са чели и двете книги, коя харесаха повече?

Аз харесах повече "Баба...", но и "Човек на име Уве" си заслужава Simple Smile.

# 123
  • Дъблин

Аз харесах повече "Баба...", но и "Човек на име Уве" си заслужава Simple Smile.
Аз пък обратното. "Баба..." ми се стори много наивна. Иначе съм съгласна, че и двете си заслужават Simple Smile

# 124
  • Пловдив/София
Аз прочетох Милениум: Мъжете които мразеха жените. За първи път чета такава книга и мога да кажа, че ми допадна като цяло. Интригата си я биваше и даже не исках да свършва. Не ми харесаха само компютърните моменти.. или и аз не знам как да го опиша. Общо взето тези моменти ги подминавах, без да задълбавам. По принцип и икономиката ми е слаба и не ме влече, но въпреки всичко книгата ми хареса и със сигурност ще чета и втората част, но не сега.

Наскоро излезе и четвърта част, но от друг автор, така че те чакат цели 3 книги още, за завиждане си Simple Smile))

# 125

Чета

http://chitanka.info/text/36105-v-styklenata-kyshta

П.П. Нино Ричи бил мъж, а аз го мислех за жена.  Blush

П.П. П.
Издирвам и третата част от трилогията - Къде отиде тя?
А под какво заглавие е филма ?
[/quote

]Нино Ричи е роден през 1959 г. в Лимингтън, в канадската провинция Онтарио, но коренът му е от италианската провинция Молизе (между Неапол и Адриатическо море). “Житията на светците” е дебютният му роман. Той достига до № 1 в класациите, получава високи оценки едновременно от читателите и от критиците, отличен е с много литературни награди и е издаден в 26 страни. Окуражен от успеха, Нино Ричи написва още два романа, в които продължава разказа си за живота на порасналия Виторио Иноченте – „В стъклена къща” и „Къде отиде тя”. По трите книги е заснет телевизионният минисериал “Житията на светците” (излъчван и у нас) с участието на София Лорен, Крис Кристоферсън, Сабрина Ферили, Фабрицио Филипо, Джесика Паре и Ник Манкузо.
http://kafene.bg/%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0% … 0%B8-898/article/

П.П. Има го в Замунда - 180 мин, в две части.

# 126
  • Ямбол

Оказа се много приятна книга.

# 127
  • На високо
Довърших "Лейди Африка" от Пола Маклейн. Не ми хареса толкова, колкото се надявах. Към края почти изгубих интерес и желание да я дочета. Харесаха ми допирните точки с "Отвъд Африка" на Карен Бликсен.
Започвам

# 128
  • София
Авлигче, а чела ли си другата книга на Теорин?

# 129
Майола, има още 2 книги от поредицата, но май не са издавани на бг или аз не знам.. и на мен ми хареса Произход Simple Smile

# 130
  • Ямбол
О, да, видях. Не са издадени на български, доколкото успях да поразгледам. Май не са и свързани отделните истории  Thinking ?

# 131
Много нещастна съм  Laughing Започнах първо сборник с научнофантастични разкази - SOS Земя. Не знам какво не е наред с него - аз ли бях изморена, или преводачът си е оставил ръцете, но нищо не разбрах от първия разказ - думите в изреченията не се връзваха в никакъв смисъл. Христо Пощаков е преводачът, не е случаен, все пак е автор на научна фантастика. Отказах се на втория разказ, реших да я пробвам отново по-нататък.
Сега започвам "Малвил", помня, че Лиляна я беше силно похвалила. Е, кажете ми, как е възможно преводачката в анонса си преди книгата, т.е. предговора, който по принцип, а и сега, внимателно чета, да каже как завършва книгата?! И то не с мъгляво обяснение, а най-недвусмислено. Уби ми всякакво желание да я започна и нея. Но вече втора зарязана книга за 1 ден ще е наистина нещо нечувано в скромното ми битие, та.... ще я прочета, макар и вече разочарована. Много думи, за да кажа едно - не четете увода!

# 132
  • На високо
Авлигче, а чела ли си другата книга на Теорин?
Не, Вени, това ми е първа среща с този автор (благодарение на Гани Heart Eyes).

# 133
Mometo, много неприятно това с увода... Как може такава несъобразителност?
Аз уводи, предговори, никога не съм чела. Винаги бързам да премина към същността.

# 134
Приключих "Баба праща поздрави и се извинява". Много ми хареса. Heart Eyes
smile3508 Имам я и днес ще я започна

Общи условия

Активация на акаунт