В момента чета...44

• 77 758
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
Ще се радвам да споделиш впечатления за Туве. Simple Smile

А аз започнах "Щастието е чаша чай с теб". Искам нещо леко и весело.

# 196
Bebita,много хубаво си се изказала за "Никой не се спасява сам". Припокрива се с моето мнение на 100 %.  Peace
 alen mak ,ще чакам отзиви за "Мидълмарч",в списъка за четене ми е.  Wink
дадено, но аз чета бавничко, да имаш предвид Simple Smile

# 197
Явно моят махмурлук след Трънските разкази е необичайно тежък  Laughing Прочетох "Малвил" и ... адски досадна ми беше тази книга, онзи емотикон с превъртащите се очи точно отразява състоянието ми. Първо - личи си, че авторът е французин, и второ - личи си, че е писана през 70-те години на миналия век. Чела съм и "Добре охранявани мъже" на Мерл, дали заради по-невръстната ми възраст преди около 15 години, повече ми хареса. Но авторът си остава същото "мъжко шовинистично прасе" за мен  Mr. Green Чела съм много по-добри и реалистични антиутопии, тук не можа да ме убеди по никакъв начин, независимо, че се фокусира върху ефекта върху социума. В това отношение "Селцето" на Буличов е в пъти по-добра. И други критики мога да отправя, но единствено ако интересуват някого, ще ги сложа следващия път в скрит текст, тъй като трябва да навляза в сюжета. От мен 2,5 звезди.
С надежда да си оправя вкуса започнах "Майките" на Т. Димова.... засега не се оправдава. Замислям се дали да не си наложа една поне 5-дневна пауза от четене, очевидно имам нужда от такава.

# 198
А аз започнах "Щастието е чаша чай с теб". Искам нещо леко и весело.
Избрала си точната книга за нещо леко и весело. Наскоро я четох и много се забавлявах Peace

Момето май наистина се нуждаеш от книжна почивка Wink Аз бях така след Хари Куебърт Laughing

Иначе приключвам с Къщата на духовете на Алиенде. Със смесени чувства съм, не се влюбих в авторката, но книгата като цяла ми харесва. Имаше и моменти, в които откровено ме дразнеше. Тези моменти бяха по в началото, последните няколко глави като че ли ми допадат повече.

# 199
Ми чете ми се бе, Костиии  Laughing И Памук ме чака, и Алиенде ме чака, и някой и друг трилър ме чака.....
Да използвам спама и да ви помоля за препоръки за любовен роман, имайки предвид, че обикновено не чета такива. Т.е. да не е нещо прекалено малоумно и cheesy  Laughing

# 200
Приключих с " Хартиеното момиче" . Определено беше страхотна първа среща с автора. Почувствах , че Мюсо е моят тип автор. Романът беше всичко от което имах нужда - интересен сюжет , прекрасно предаден на читателя. Само издателството ми развали леко удоволствието - печатните грешки ми се набиваха на очи твърде често.
Сега започвам " Берлинските тополи " - Анне Рагде. Давам втори шанс на книгата защото нещо от вътре ме човърка , че си заслужава , а предният път я изоставих твърде бързо ( около 50-та страница).
И да попитам почитателките на трилъра:  Чели ли сте " Ниво 26 " - Антъни Зуикър ? Някакви мнения ?

# 201
  • София
Mometo*, ма мен Теодора Димова ми е мега истерична и анти..., хич не обичам да я чета, а "Майките" така ме потресе в началото, че я зарязах..., така че това според мен вече не е от махмурлука. В твоето настроение не бих посегнала нито към Памук, нито към Алиенде... Трябва ти нещо по-динамично и приятно едновременно, да върви по-леко. И сега, докато го описвам, ми хрумва например "Хляб по водите" на Ъруин Шоу. Ако не си го чела, грабвай го (има го в читанка). Wink

# 202
  • София
У дома, на хартия, чета Чнигис Хан. Обаче в офиса е скучно, нямам работа, и отворих "Амазонката на Варое", та се попикавам от смях!

# 203
У дома, на хартия, чета Чнигис Хан. Обаче в офиса е скучно, нямам работа, и отворих "Амазонката на Варое", та се попикавам от смях!
Страхотна е "Амазонката на Варое"!

# 204
  • София
Момето, да ти препоръчам "Талисманът" на Н. Спаркс, мисля, че ще ти хареса, доколкото съм те усетила от ревютата ти....  
Нели, чета отзивите ти с удоволствие  Party

Последна редакция: чт, 04 фев 2016, 17:41 от Marisha*

# 205
Прочетох "Франки Фърбо" на Уилям Уортън и се учудих, как толкова любим мой автор може да ме изненада толкова неприятно. Много наивна, детинска книга. Обожавам другите му книги, начело с "Пилето" и "Последна любов", но тази просто не притежава дълбочината и оригиналната гледна точка на останалите му творби. Но... всеки автор има слаби книги. Добре е, когато е само една.

# 206
Прочетох "Франки Фърбо" на Уилям Уортън и се учудих, как толкова любим мой автор може да ме изненада толкова неприятно. Много наивна, детинска книга. Обожавам другите му книги, начело с "Пилето" и "Последна любов", но тази просто не притежава дълбочината и оригиналната гледна точка на останалите му творби. Но... всеки автор има слаби книги. Добре е, когато е само една.

На мен пък "Франки Фърбо" ми е любима точно поради същите причини - че е невинна, детска и наивна. Тази книга по никакъв начин не ме е разочаровала, а ме очарова с един също толкова добър Уортън, както и в други негови творби. От тази книга струи толкова любов и семейна топлина. Винаги си спомням с усмивка за нея.  Hug

Иначе в момента чета "Амазонката на Варое" на Боян Биолчев и страхотно се забавлявам. Не "посягам" често към забавни и хумористични книги и тази ми пасна много добре. Благодаря на всички, които я споменаха и привлякоха интереса ми към нея.

Преди нея прочетох "Империята - това си ти" на Хавиер Моро. Добра, колкото и "Червеното сари". Хареса ми.

# 207
Завърших "Жените на Далас" на Бърт Хършфелд - книгата е интересна и се чете много бързо. Хареса ми.
 Започнах "Хотел Рай" на Щефан Хол.

# 208
Аз препрочитам "Франи и  Зуи" на Селинджър

# 209
  • София
момичета, откъде намерихте Амазонката на Варое?

за протокола - чета Жените, които го познаваха на Юрт и Русенфелт.

Общи условия

Активация на акаунт