В момента чета...44

• 77 697
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
  • Ямбол
Много се радвам на позитивните отзиви за "Лисицата". Всъщност се радвам, че наш автор пише интересно.
...
Аз също и не мога да се нарадвам, че чета толкова добра книга от българин и то точно в моя любим жанр. Дотук само една глава нещо не ми се връзва с останалото от книгата, но още не съм я дочела цялата. Като кръпка ми е засега и не беше в същия ритъм както останалите.

# 241
  • София
Лили, имаше такива моменти, в които се губи ритъма. Но тя и книгата е доста като обем, сигурно е трудно да се държи еднакво силно темпо.
Даже май тук си говорехме, че от "Лисицата" биха могли да излязат два готини романа - един криминален и един исторически. Но на мен и комбинацията ми допадна.

# 242
И аз съм сега на "Лисицата" и съм очарована , много добре написана книга , макар да съм още в началото ме плени ,  смятам да потърся и другите книги на автора  Simple Smile   

# 243
Изчетох подред всички  книги за Хари Хуле издадени на български. Фаворити са ми Снежкото и Червеношийката. Най- много псувах и се ядосвах на последните две - Фантом и Полиция.
Даже се колебая дали да не пусна тема само за него и да поканяи хейтърите (ако има такива).

Немезида не е кой знае какво. Единственото интересно е кой е убиеца.

# 244
Лиляна коя точно глава?

Нарче не съм чела другите книги на Никифоров, но от мнения съм останала с впечатлението, че не носят заряда на Лисицата и не са и на половината толкова добри като нея.

# 245

Нарче не съм чела другите книги на Никифоров, но от мнения съм останала с впечатлението, че не носят заряда на Лисицата и не са и на половината толкова добри като нея.
[/quote]

Така ли , Кости Thinking Хммм мисля че съм виждала електронно "Къщата на коуните" , може да я прелистя след време , възможно е както казваш да не са на нивото на "Лисицата" .

# 246
  • Belgium
"Къщата на клоуните" е много тежко и депресивно четиво. Би допаднало само на малцина читатели със специфична нагласа. Иначе е написана красиво, талантливото перо си личи.

Предупреждавам, за да няма разочаровани  Peace

# 247
  • Ямбол
Лиляна коя точно глава?

Кости,
Скрит текст:
Главата за Япония. Никъде не ми се връзва дотук, а съм на главата след нея.
Малко по-описателна ми дойде, а и не на място сякаш. Но може би ми предстои да разбера връзката, ако съм я пропуснала измежду всичките му обяснения за това как се чувства една японка.

Иначе за останалите му книги и аз съм с подобни впечатления, защото и аз побързах да го проследя Никифоров в ГР. Надявам се след Лисицата да му потръгне в тази посока и да ни зарадва с нов роман.

# 248
Лиляна
Скрит текст:
епизодът в Япония е просто едно зрънце от броеницата. Накрая ще разбереш защо са описани определени периоди от живота на Волпе. Края ми се щеше да го изпипа малко повече, за да се получи по-въздействащ ефект, но пак става.

# 249
Галинда, дай после отзив моля те за "С вкус на сол и мед".  Hug

Хвърлям ѝ по едно око, но се притеснявам, че ще е някоя яка боза.

...
Разбира се, че ще дам Heart Eyes
Имайки предвид че другата от авторката ми хареса, се надявам и с тази да е така. Засега почва добре, леко четиво-без елементи на рзсъждения, но не е чак чиклитеста боза, поне предишната не беше, а и тази така се очертава. Идеална е за почивка от по-сериозната литература Grinning Но ще споделя по подробно де...

# 250
  • на североизток от Рая
 Все повече и повече ми се иска да прочета "Лисицата".

Сега чета "Кърпачът и неговите синове" от Орхан Кемал. Многолюдно семейство, с труд изкарват прехраната си, семейни дрязги  и неразбории. Ще стане невероятен турски сериал, но ако е филм, не бих го гледала. На книга е друго - така красиво описва авторът историята, чувствата и настроенията на героите, кавгите, пиперливите шеги. Тежка съдба, много кофти отношения на свекървата към снахата, но то май е типично при тях. Харесва ми книгата. Peace

# 251
Нелко, за "Лисицата" можеш да разчиташ на мен, когато кажеш ти я пращам  Peace  Hug

Аз идвам да дам отзив за "Белият огън" на Престън§Чайлд. Много различен стил има от повечето трилъри, ето малко повече - https://www.goodreads.com/review/show/1539739043  Peace

Продължавам с "Голям малък живот" на Дийн Кунц.
Много трогателна и мила книжка, Дийн Кунц се оказа страхотен разказвач  Peace Crazy

# 252
Много харесвам тандемът Престън-Чайлд. За специален агент Пендъргаст има цяла серия, но не съм прочела всички книги. Все още. Simple Smile
"Белият огън" не съм чела, но ме заинтригува и ще потърся романа.

По темата- чета "Огнена Сиена" на Дейвид Морел.

# 253
  • Ямбол
"Марсианските хроники" на  Бредбъри са страхотни. Много ми харесаха  Heart Eyes .

Подхванах "Момичето с перлената обица" на Трейси Шевалие. Красива книга.

# 254
Аз най-накрая се преборих с Баба праща поздрави... Не знам как да обясня впечатлението си от книгата. Не е лоша, но може би не я прочетох в точния момент....Не можа да ме завладее и все пак я прочетох /въпреки обема/
Уве, ми хареса в пъти повече

Сега мисля да започна "Изцелението на Шопенхауер" на Ървин Ялом. Препоръчаха ми от този автор "Да се взреш в слънцето", но това имаше в библиотеката

Общи условия

Активация на акаунт