Синдром - стара мома

• 63 885
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 900
  • Куциндрел
И това го казвам като човек, за който срещата с мъжа ми беше абсолютен късмет и посоката на съдбата ми зависеше от това да избера дали да се прибера от София в Пловдив с влак или автобус. Избрах влака и останалото е история. Но и от моя страна имаше готовност и способности, щото дори да срещнеш Идеалния, ако не знаеш правилната употреба на мъжа, може да не се получи идеална ситуация.
Повечето са като теб. И мен ме пратиха в командировка в София и след 3 месеца се преместих в нов дом, град и с нова работа.
Минало е вече времето, в което семейството преценява дали момата е подходяща за момъкът. Но и тогава е било въпрос на късмет.

Но подготовки като теб за неясното и ненадейно бъдеще аз не мога да правя.

# 901
Моля ти се, не говоря за това "трябва". Ако искаш се вземи с рокер, дето знае всички наркотици и алкохоли, но въпросът е да вземеш решение и да си носиш последствията, а не да се носиш по течението и да го обявиш за "личен избор".

Може да си права. Но допускаш ли да има и огромен процент хора, които в тази възраст, по една или друга причина, не са могли да вземат решение?
Дали защото говоря за себе си или не... ама тая сентенция твоя малко сякаш ме... как да ти кажа... натъжава. Обижда малко дори.
Скрит текст:
Аз лично бях на 20 когато майка ми се разболя. Няколко години беше добре. На 26 бях когато почина. Но в промеждутъка не успях да време решение, че требе се мАжам и раждам. Лутах се между нормалните си младежки желания да излизам, студенството, липсата на парички и необходимостта да угодя на майка си бивайки добра студентка.
След последвала още една година, изгубена в депресивни състояния, животът ми реално започна на 28. Запознах се с гажето си на 29.

Не поставяй кутийки и граници, нито периоди. Глупаво е. И, както вече казах, малко дори обидно към съдбата на тези, които не са успели по една или друга причина да се вместят в общия калъп.

А и... колкото и да си права за някои неща, имаш самоуверен тон на щастливо омъжена. Това е опасно. Историята познава и по-здрави бракове, разпаднали се за учудване даже на участващите. Wink. Ти самата май беше с втори брак. Би трябвало да го знаеш. Или смяташ, че втория път няма как да стане засечка? Ти не си глупава, Мамасит. Що така оглупеваш колчем стане дума за фемили?

Ей така от нищото например в момента към развод върви един колега, който от сватбата си през 2008-ма досега се къса да ни демонстрира здраво семейство. Отговорен баща, парички доволно изкарва, помага на жена си, почивки в Европа по 6 пъти годишно. Един вид "стабиляга". И той така като теб на устата му все беше "тоя стига е ходел, да се жени вече", оня "вместо вече деца да има е тръгнал като изоглав по планините".
Таааа мани тая работа, ами чукай на дърво. Wink Че животът понякога демонстрира удивително чувство за хумор.

# 902

Остеопороза явно някой не раждал не може да има. Naughty Да напомня, че и мъже я хващат болестта, макар и по-рядко. Има и мъже без зъби или с много развалени. Също не на всяка се променят костите, ако ражда и да се променят, сигурно трябва да е доктор Бренън/Кости/ да каже. Има нераждали с широк таз и обратно. От компетенцията на специалист ли говориш, или на звездите ти го говорят.? Също Мамасита твърди, че на недок**тените им се променят костите в отрицателна насока, не обратното.

И мъжете може да имат остеопороза, но далеч по-рядко от жените. Също и негроидната раса е по-малко предразположена от европеидната. Говоря от компетенцията на някой, който може да докаже със специализиран научен медицински източник думите си, което едва ли може за "научните доказателства" за промяна на гласа и на походката при старите моми.  Естествено, някои хора са по-предразположени към някои болести от други, обаче има процеси и фактори, за които е доказано че повишават риска от определени състояния. Не всеки пушач ще се разболее от рак на белия дроб, а и непушачи също могат да се разболеят от това, но фактите са си факти - тютюнопушенето е риск в това отношение. Ти няма как да видиш с просто око колко е широк малкият таз на една жена, виждаш само големия (ханша) и въобще не е задължително широкият голям таз да е съпроводен с широк малък. При вагинално раждане плодът трябва да премине през малкия таз и той трябва да се разшири обикновено спрямо нормалното си стояние. При някои жени остават и трайни оплаквания, макар че чисто визуално въобще може да нямат широк таз. Тъй или иначе не говоря за това дали раждалите или нераждалите имат широк таз. Говорех, че по състоянието на костите на малкия таз специалист може да разбере дали една жена е раждала.

Не разбирам защо трябва да си измисляме фантасмагории като промяна на походката към лошо при нераждалите жени, това категорично е дори обратното на вярно. Няма причини, които при родила жена може да доведат като следствие до подобряване на походката, докато причини за влошаване съществуват. Има и заболявания, при които раждането може да намали риска в сравнение с този, който съществува при нераждали, давайте такива примери, ако държите непременно да докажете колко полезно е раждането и колко разкрасява и заздравява жената.

# 903
  • София
Разкрасява и заздравява? Аз лично се съсипах от бременността. Почти 6 месеца трябваше само да лежа, половината време на системи. Обездвижих се тотално, всичко ме болеше. Тъпчеха ме с белтъчини насила, накрая към 7 месец, когато цъфна и прееклампсията, просто исках да умра и да се свършва. След раждането ми откриха и автоимунно заболяване, което ще влача до гроб и което коренно промени физическото ми и дори психическо състояние. Преди да забременея бях енергична, слаба и привлекателна млада жена. Чувствах се прекрасно в кожата си, обичах тялото си. Пет години по-късно, не съм и наполовина на това. Да речем, че все още имам самочувствие и изглеждам добре..но все пак, онази физическа лекота и свобода, които имах и усещах всяка сутрин със ставането от леглото, както може би се усеща едно напълно здраво животно, ги няма. Няма и да се върнат.

# 904
Нямаше да се реша на три бременности, ако не излизах от приключението общо взето in one piece. Много държах да си запазя тялото, не заради красотата, а защото после ще имам още десетилетия, в които все пак трябва и да шавам. Мисля, че успях да го направя.

Скрит текст:
Колкото до походката и разширяването на таза- това е преходно, става заради омекването на сухожилията, не е нужно чак костите да се променят. Омекването е преходно, а неприятното е, че с всяка следваща бременност става все по-бързо и ефикасно. Просто един ден се будя и съединителната тъкан на таза ми е станала на желе. Нещата се оправят обаче също толкова бързо. Но иначе с последните 2 бременности походката ми беше "Доктор Хаус" едно известно време. След 6 мес. нещата ще се наредят, особено ако добавя физическо натоварване. Колкото до хормоните- 40 дни почивка и някакво подобие на китайската диета вършат добра работа. За щастие човешкото тяло е направено така, че ако преживее травма или трудности, след това компенсира дори още по-добре. Но човек трябва да го знае и да се възползва от този процес.

Обаче това, за което става въпрос е, че след една възраст човек има тялото и лицето, които си е заслужил. И дори малките жестове, привички и цялостно отношение се отразяват и придобиват видимо изражение. За това става въпрос, а не за съдебна медицина и тазови кости.

# 905
Разкрасява и заздравява? Аз лично се съсипах от бременността. Почти 6 месеца трябваше само да лежа, половината време на системи. Обездвижих се тотално, всичко ме болеше. Тъпчеха ме с белтъчини насила, накрая към 7 месец, когато цъфна и прееклампсията, просто исках да умра и да се свършва. След раждането ми откриха и автоимунно заболяване, което ще влача до гроб и което коренно промени физическото ми и дори психическо състояние. Преди да забременея бях енергична, слаба и привлекателна млада жена. Чувствах се прекрасно в кожата си, обичах тялото си. Пет години по-късно, не съм и наполовина на това. Да речем, че все още имам самочувствие и изглеждам добре..но все пак, онази физическа лекота и свобода, които имах и усещах всяка сутрин със ставането от леглото, както може би се усеща едно напълно здраво животно, ги няма. Няма и да се върнат.
Тайс
Скрит текст:
Позната, преодоля автоимунно заболяване с безгултенова диета и вечетарианство. За 1.5 години и излязоха чисти изследванията. Не те подстрекават, но може да пробваш. В традиционната медицина, лечение няма, а самите са мнгоо неприятни. Същото от София, се премести да живее в село близо со Пловдив/това също може да е фактор.  Hug

Мамсита, ако доживея да чуя от някой да се впечетлява то кости, ще обърна една солница. До тогава, всичко си остава в мамаситоалндия, ама ти се възхищавам на упорстовото да го натрапиш. Като го повториш 100 пъти, после като го отречеш, като искат да го докажеш, не знам какво целиш. Мамасита, да си слаб, не значи че имаш хубаво тяло, особено с твоята болимия.

Кукумицинка, това че жените имат цикъл всеки месец, в детеродна възраст, мисля най-вече се отразява на състоянието на костите. Жена, казват след първото разждане става "истинска жена", след 3-тото се амортизира.

Последна редакция: пн, 01 фев 2016, 10:13 от adelinda

# 906
  • София
Обикновено забременяваш и не знаеш какво те очаква следващите месеци, Сирен. Аз бях ОК първите 4-5 седмици, после започнаха проблемите. Кулминацията беше извънредното секцио в 8 месец (а исках да раждам естествено) и кръвоизлива, заради който едва не се споминах. Два лекарски екипа ме оправяха, бяха казали на майка ми и мъжа ми след това, че от дълго време не са имали толкова тежък случай. Абе ужас некъф. Сега ако трябва да мина по същия път, направо ще се обеся.

# 907
С първото е така, след това вече има някаква идея какво може и разликите общо взето са малки. Всеки случай е различен, но аз си познавам тялото все пак. Затова и родих последните с по-малка разлика, за да не си загубя адаптацията към бременно състояние - губя я след около 3 години, тоест след още 3 ако мина през един период активни тренировки за връщане на формата тялото ми ще е съвсем различно.

Да, и аз се притеснявах да не си изпържа щитовидната жлеза, но успя да ме подмине. Все пак по принцип живея живот, с който не се изкарвам лесно от приемливите хормонални граници, колкото и тук да ми говорят за небалансирани хормони (ако не са балансирани, след няколко месеца още ще си проличи по тялото...)

# 908
  • Куциндрел
И аз ходих като доктор Хаус в късните месеци на бременността. Още си ходя даже периодично. Оказа се, че имам дискова хернийка. Mr. Green Преди години си бях паднала на дупето и явно с бременността и раждането хернийката се е появила. Имам и още 2 някакви, които щели да стават хернийки.

# 909
А бе не е нормално, вчера аз седя и пия кафе, а една компания пред пенсиониране, двама мъже и една жена вече бяха на вино и ракия. Много забавен живот, думи нямам. Ако алкохола ви прави живота весел... много тъжно.
Кое не му е нормалното възрастни хора да пият вино и ракия?
Децата ли да пият?

Да, и аз се притеснявах да не си изпържа щитовидната жлеза, но успя да ме подмине. Все пак по принцип живея живот, с който не се изкарвам лесно от приемливите хормонални граници, колкото и тук да ми говорят за небалансирани хормони (ако не са балансирани, след няколко месеца още ще си проличи по тялото...)
Щитовидната ти жлеза не се изпържва от бременностите. След първите два месеца детето само си произвежда хормоните и не разчита на твоите.
Жлезата се скапва от автоимунни заболявания,  които нямат общо с бремеността, въпреки че лекари твърдят, че бремеността може да ускори появата им. 

# 910
Ако е в 10 сутринта, не е много стилно.

# 911
Ако е в 10 сутринта, не е много стилно.
В десет може само малко ром в кафето.
Но момичето не е уточнило колко е часът все пак. Само че била пиела кафе. А аз кафе, например, пия и вечер.

# 912
Корн_вал е момче, по свои думи- спретнат програмист-чистофайник, като го слушам, направо ми идва да почна да го играя сватовница. Само ако можеше да се сетя и за свестни моми...щото те си бяха свестни доскоро, ама след 30-32 нещата рязко тръгват надолу, и физически, и психически. За някои става по-късно, но като гледам, спадът на потенциала не е линеен, до един момент всичко е ОК, след това изведнъж, за година-две, вече не е хич ОК.

Бременността те изкарва от норми и ако нещо вече е поразклатено, може да го доразклати. То и затова е хубаво първата бременност да е една идейка по-рано, щото младото си е младо- лесно влизаш пак в норма.

# 913
А бе не е нормално, вчера аз седя и пия кафе, а една компания пред пенсиониране, двама мъже и една жена вече бяха на вино и ракия. Много забавен живот, думи нямам. Ако алкохола ви прави живота весел... много тъжно.
Кое не му е нормалното възрастни хора да пият вино и ракия?
Децата ли да пият?
Не съм си довършил мисълта, грешката е моя, още нямаше обяд, а те вече си натискаха  ooooh!
Не съм програмист, ами просто АйТи Simple Smile

# 914
  • Куциндрел
Бременността те изкарва от норми и ако нещо вече е поразклатено, може да го доразклати. То и затова е хубаво първата бременност да е една идейка по-рано, щото младото си е младо- лесно влизаш пак в норма.
Значи е трябвало да родим на 16-18 години.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт