Синдром - стара мома

• 63 856
  • 1 292
  •   1
Отговори
# 1 050
  • В Космоса
Не знам... Аз бях като в абстиненция в началото. Вместо да съм навън с компании и по клубове, с едно ревящо чомпи. С течение на времето се нагодих, то няма как. Само пътуванията не отказахме. Две години затишие и на третата пак като бесни обикаляме с детето.

# 1 051
Не мисля. Най-малкото защото от пълно хайманосване стигнах до тотално бебосване, а съседката ми, от затворен книжен тип, стигна до невротизирана майка. Разликата ни е три години (тя е по-голямата). Т.е. тя роди на 27.

Ужасно е това нарушаване на концентрацията. Но накрая свикнах и четях Феноменология на възприятието, докато малкият гледаше Томас и приятели със звук на 6. Но си е факт, подръпването подлудява. Всъщност това, което истински се губи, е способността за задълбочена работа и концентрация.

И клубове, и кино са лесни с деца, както казах- малко организация и гледачи, иначе самите дейности не са трудни и не изискват кой знае какви способности и заложби.

# 1 052
  • В Космоса

И клубове, и кино са лесни с деца, както казах- малко организация и гледачи, иначе самите дейности не са трудни и не изискват кой знае какви способности и заложби.

Гледачи му е майката. Wink Искам и аз, ама няма.

# 1 053
И преди детето и след детето ежедневието ми е едно и също. Само си поспивах до по до късно Simple Smile

Имах обаче стабилна подготовка и след имането на 3-5 бебета всеки ден около теб ,зависещи напълно изцяло от теб по 10-12 часа на ден, то оставането у дома само с едно ми се стори като курорт.  Blush

# 1 054
  • София
Не знам... Аз бях като в абстиненция в началото. Вместо да съм навън с компании и по клубове, с едно ревящо чомпи. С течение на времето се нагодих, то няма как. Само пътуванията не отказахме. Две години затишие и на третата пак като бесни обикаляме с детето.
Да, и моето затишие беше горе-долу толкова, 2 години. После си възстановихме и излизанията, и пътуванията. Това лято взех една раница и един малък куфар, казах чао на всички, взех си и 5-годишното хлапе и почти целия август обикаляхме едни красиви острови, само двете, без кола и други екстри. Пътувахме с кораби малки и големи и беше невероятно, а тя се оказа един от най-интересните и неуморими спътници, които съм имала.

Иначе сега поне веднъж седмично излизаме - понякога аз с приятели, понякога мъжът ми с неговите. В тези случаи е лесно - докато единият разпуска, другият си стои вкъщи, реди Лего, чете книжки и прави прически на куклите  Simple Smile Излизаме или пътуваме двамата заедно когато майка ми или сестрата на мъжа ми вземат детето на гости. Майка ми я взима през седмица, за уикенда. Каквото и да си говорим, голям рахат е да има кой да помага - било то баба, леля или детегледачка. Иначе не си го представям, аз поне не съм от родителите, които могат да издържат да са всяка вечер с детето си, 360+ дни в годината. Просто не мога.

# 1 055
Някой оспорва ли ценността на мъжете? Те не просто са ценни, а са определящи. Толкова важни, че е невъзможен животът на жена, решила да не остане стара мома или да избере да е самотна майка.
Животът, разбира се, е възможен, но ще пълни СО.

Всеки човек вероятно е ценен за някого, в т.ч. и мъжете, но обикновено далеч не са определящи в рамките на семейство или двойка въобще. Напротив. Не и като става дума за бизнес и политика във всичките ѝ аспекти. Там са те, все още.

Аз пък си мисля, че мъжете са ценни. Донякъде е въпрос на зрялост и визия да създадеш екип с мъж и да видиш какво ще направите, ако сте двама. Малко да преглътнеш идеята за пълна независимост и да я замениш с взаимна зависимост.

Язък ти за заряда.  Tired

# 1 056
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Не, просто е създала нов модел и дори самата тя го е спазвала- не е седнала да се напие и да изтанцува нещо вулгарно и грозно. Да не говорим, че за да е танц, то и тя е спазвала някои правила, макар и индиректно, иначе щеше да е кълчене.
Според доста от изследователите, пишещи за живота на Айседора Дънкан, баш това е правела Laughing. Била е вулгарна, невъздържана и общо взето кабаретна и не е никак вярно твърдението, че е променила и разтърсила изоснови света на балета или дори на танца като цяло. Разтърсил го е Нижински, защото е бил гений отвъд провокацията. Разтърсила го е Жозефин Бейкър, защото освен отвъд модела е имала и талант отвъд рамките на фантазията.

Айседора е разтърсила изоснови може би само Есенин и то, както е видно, не за дълго. Но поне го е вдъхновила за едни от най-красивите му стихове.

# 1 057
Джо, много ми хареса стиха. Благодаря, че го сподели.  Hug

# 1 058
Радвам се, че ти хареса, обожавам го и е сред първите ми стимули да се заинтересувам от поезия Hug

# 1 059
Ако ще си говорим за това какво, как и защо е правела Дънкан, препоръчвам прочитане на автобиографията й, за да имаме обща база за дискусия. Тя не е в противопоставяне с Нижински или Бейкър, а с балета и основните му постановки е - в каквато връзка я въведох в темата.

# 1 060
Ники, ако е за оценка на мястото и в развитието на танца като изкуство, по-добре да се четат биографии, а не автобиография Peace. Иначе аз не оспорвам казаното от теб за концепцията на творчеството и, а цитираното от Мамасита, затова и репликата ми беше към нея, не към теб Simple Smile.

# 1 061
Тя не е в противопоставяне с Нижински или Бейкър, а с балета и основните му постановки е - в каквато връзка я въведох в темата.

Първата ѝ босонога поява на сцена се дължи на чаша вино излята по случайност върху краката ѝ. От няма и къде, излязла да танцува боса, от което зрителите изпаднали във възторг и тя решила вече така да танцува.
Дънкан е била просто луда птица и то от съвсем малка. Да, смята се за основоположник на модерния балет, доколкото и той не се танцува с пачки, палци и туфли. От друга страна вдъхновението ѝ се черпи основно от античната история и танцува на произведения на най-известните композитори.

# 1 062
И преди детето и след детето ежедневието ми е едно и също. Само си поспивах до по до късно Simple Smile

Проблемът е, че въобще трябва да имаш ежедневие: няма дни, в които да зарежеш всичко и да гледаш само филми, или да си само навън. Винаги има дребни задачи, които уж не са сложни и тежки, но ти нарушават концентрацията и просто трябва да се направят. Без деца може да имаш дни, в които да можеш всичко да зарежеш.

Нестандартно, но все пак стройно:

Вулгарно:

Момичетата на втората снимка ще изглеждат по-добре с правила и система. Абсолютната свобода създава хаос- вместо хубав краен продукт, накрая метеш намачкани салфетки.

# 1 063
А сега какви са вариантите?

Доста по-разнообразни варианти стоят пред една хубава и умна 25 годишна жена, да ти кажа, от това да гледа 2 деца Laughing

Хич не се учудвам, че все повече жени са ги открили.
и какви са например тези незабравими г@зобр@ци, които може да прави една жена на 25, които да бъдат по-смислени и вълнуващи от това да гледа две деца?
 Да харчи много пари по круизи? Да стане велик доктор на науките? Шеф на Дженерал мотърс?

А кога ще блести, разбива сърца и изживява вълнуващи истории, ако не на 25? Кога ще се влюбват в нея и тя ще се влюбва? Кога ще е истинска женствена млада жена? Или на всички им допада - "Ти си надежден, аз съм плодовита, хайде да се събираме и да правим дор до три деца"...

Обаче не е на всички и животът е пълен с интересни истории изживени от някого, и е жалко, ако това не съм аз. Няма по-интересни неща  от човешките отношения, страсти, раздели, невъзможни любови, срещи и разлъки...  Фактът, че хората дори обебени и оженени не спират да се вкарват в разни драми е достатъчно показателен, само че тогава вече стават пошлички вместо вълнуващи.

Е, и разбира се всичко това е съпътствано от як саундтрак Laughing Виждам, че голяма част от вас изобщо не е  в състояние да оцени прелестта на клубния живот...

# 1 064
"Няма по-интересни неща в  от човешките отношения, страсти, раздели, невъзможни любови, срещи и разлъки... "

Има.

Реалният живот не е ром-ком, не е сериал, не е Холивуд. Вълненията и приключенията...не това е пътят на джедая.

А клубният "живот" често е заместител на живота.

Общи условия

Активация на акаунт