Старо приятелство

• 8 203
  • 61
  •   1
Отговори
# 30
Прав или не, незаменими хора няма. Освен това нямам претенции да съм морален пример за българския народ. Имам претенции да съм практичен човек.
Ще си затворим ли очите пред факта, че приятелството е до интерес? Осъзнат или не, то се свежда в крайна сметка до общ интерес.

Последна редакция: пн, 25 яну 2016, 18:46 от Moonraker

# 31
И аз съм на мнение,че след отдръпване и прекъсване на комуникации  не е същото.Имах 40 годишно приятелство с една колежка.Прекъсвахме  за дълго заради заетост,но преди година аз реших да прекратя.Усетих се използвана и приятелството   изчерпано.Говорим си като се срещнем ,но миналото ходене една в друга и помощ  и споделяне ги няма. Тя прекали според мен.И съм на мнение,че не бива да има такава близост като нашата,да се храним  заедно ,готвим ,присъствие  на всички събития.Повечето  у нас. Повечето тя. Рядко съм ходила без работа  у тях ,все имаше повод за разлика от нея,когато мине влиза и  на масата. Не  е заради храната.Имах гости ,тя видяла,вижда се от улицата през мрежа,влезе и ги разпитала за всичко,неща,които аз не питам. При друг случай  казала нещо ,което не е мое виждане ,но хората не знаят.И една ситуация с не спазено обещание има също ,важно за мен,свързано с финанси и  загуби. Обеща ,нещата се промениха и загубих. Простих всичко,но не забравих. Без повод спрях ,та се чуди защо.Не  е питала и не съм казала. Просто стана в повече и  преля.Стана като член на семейството и започна да изисква,не да помоли.
не виждам начин да върна нещата ,караници не е имало.

# 32
Аз предлагам да се направи анкета към темата.
Ще се сдобрите ли, ако се скарате с някой ваш приятел доста сериозно?
- Да, независимо поради какви причини.
- Не, продължавам напред. Счупеното не лепя.
- Зависи, но вероятно да.
-  Вероятно не.
- Нямам мнение. Свикнал съм да бъда използван/а.

# 33
За разлика от старата любов, която уж ръжда не хваща, старото приятелство доста ръждясва ако единия се чувства използван.
В случая с моята "приятелка" става дума за пари, взети на заем от нейния мъж от моя мъж. След като не бяха върнати и той почна да се крие и да не си вдига телефона аз и казах. Е отговора беше: аз не нося отговорност не съм ги взимала аз. И така с няколко реплики беше сложен кръст на приятелство от 3ти клас.
Така че много зависи какво е довело до развалянето на приятелството. В някои случаи няма връщане назад.

# 34
За разлика от старата любов, която уж ръжда не хваща, старото приятелство доста ръждясва ако единия се чувства използван.
В случая с моята "приятелка" става дума за пари, взети на заем от нейния мъж от моя мъж. След като не бяха върнати и той почна да се крие и да не си вдига телефона аз и казах. Е отговора беше: аз не нося отговорност не съм ги взимала аз. И така с няколко реплики беше сложен кръст на приятелство от 3ти клас.
Така че много зависи какво е довело до развалянето на приятелството. В някои случаи няма връщане назад.

Разбирам разочарованието ти, но погледнато реално тя няма никаква вина за безотговорността на съпруга си. Още повече, ако не ги е взела тя, което не прави реакцията ѝ адекватна. Има начин да се дистанцира от него и действията му, но и да не те обиди.

# 35
  • София
Аз имах приятелка, с която бяхме заедно от деца.Скарахме се,около 2г не комуникирахме,общ приятел успя да ни сдобри или по-скоро спомогна за сдобряването ни.Приятелството ни продължи още 5 години,като мога да кажа си беше супер,бяхме абсолютно честни и открити за всичко,съвсем чисто приятелство,помагахме си,прекарвахме си супер и т.н. До момента,в който не забременях и тя ме отсвири брутално. Не можех да повярвам!
Вече със сигурност никога няма да си обновя приятелството! Никога няма да я допусна в живота си с повече от здрасти!
А я имах за най-близък човек.
Та не знам как да отговоря,явно счупеното като се залепи рано или късно пак се чупи някак си.

# 36
Здравейте!Преди години моя приятелка ме предаде, но когато тя пожела да се защити и да ми обясни аз не пожелах да я изслушам и сложих край на приятелството ни, или поне така си мислех . Приятелки  бяхме от малки .. 10 години всеки ден заедно, в какво ли не ... сега малко съжалявам , но не знам как да подходя към нея не искам да се извинявам защото е виновна , просто трябваше д ай дам шанс , посъветвайте ме какво да направя , какво да й кажа, все пак минаха 2 години... ?!
Благодаря!
Нищо не прави! Защото ще съжаляваш. От опит ти го казвам. И аз така търсих начин да я оправдая, макар че тя дори не намери за нужно да се оправдава навремето, загърбих обидата, после втори път и сега ме ритна трети път, че ме и обвини за личните си проблеми някога. Този път край. 40 години бяхме "приятелки". Е, вече не сме и няма да бъдем. А очевидно не сме и били никога, но сега го осъзнах.
Така че, съветът ми е - хвърли камък зад гърба си и продължи напред без повече терзания и без нея.

# 37
Разбирам разочарованието ти, но погледнато реално тя няма никаква вина за безотговорността на съпруга си. Още повече, ако не ги е взела тя, което не прави реакцията ѝ адекватна. Има начин да се дистанцира от него и действията му, но и да не те обиди.

Всеки носи отговорност за действията си, но семейството затова е семейство - имат споделена отговорност. Така че не смятам, че тя няма никаква вина, напротив щом споделяте едно легло и имате общи деца сте отговорни за общите си действия. Дали е знаела или не няма значение. Аз лично бих потънала в земята от срам и бих направила всичко възможно да върна парите. Но това не се отнася за всички.
Има една приказка, дай пари на някой да го видиш колко струва.

# 38

Всеки носи отговорност за действията си, но семейството затова е семейство - имат споделена отговорност. Така че не смятам, че тя няма никаква вина, напротив щом споделяте едно легло и имате общи деца сте отговорни за общите си действия. Дали е знаела или не няма значение. Аз лично бих потънала в земята от срам и бих направила всичко възможно да върна парите. Но това не се отнася за всички.
Има една приказка, дай пари на някой да го видиш колко струва.

Не ми се карай! Отговорността не може да е споделена, ако тя не е поискала заедно с мъжа си парите на заем. И не е споделена, защото тя може тепърва от теб да разбира за този заем. А представи си, че той е поредният. Съгласна съм, че е могла да каже, че ще говори с него или че ще направят всичко възможно да се издължат в най-скоро време, но не може да искаш той да взима пари на заем, а тя да ги връща.

# 39

Не ми се карай! Отговорността не може да е споделена, ако тя не е поискала заедно с мъжа си парите на заем. И не е споделена, защото тя може тепърва от теб да разбира за този заем. А представи си, че той е поредният. Съгласна съм, че е могла да каже, че ще говори с него или че ще направят всичко възможно да се издължат в най-скоро време, но не може да искаш той да взима пари на заем, а тя да ги връща.

Аз не ти се карам, не можах да схвана къде видя това, все пак не ти си взела парите нали.
Имам доста примери на такива семейства в които единия много по често мъжа взима пари и след това жената ги връща с цената на лишения на собственото си семйство. За мен това е начина да вървиш с с вдигната глава и да имаш очи да погледнеш приятелите си. Две познати семейства имам такива, така че незнанието не определя поведението.

# 40
Има си причина да се скарат. Това е тотално неуважение, мъжа и да вземе пари от мъжа ти и да ти каже, да се оправяш с него, тя нямала отношение. Това не с стойностни хора. Изобщо не се занимавай да я търсиш.

# 41
Пълно безумие. Мъжът взима пари
и след това жената ги връща с цената на лишения на собственото си семйство. За мен това е начина да вървиш с с вдигната глава и да имаш очи да погледнеш приятелите си. Две познати семейства имам такива, така че незнанието не определя поведението.

Искам си парите от този, на когото съм ги дала, ако се наложи, и не занимавам другия от семейството. Не бих издевателствала над човек, който не е бил там, когато ние сме си давали пари на заем, а може и въобще да не подозира за финансовите ни взаимоотношения. Мое мнение.

# 42
Аз с моята най-добра приятелка не съм се карала,просто тя се загаджи с едно момче,след това заживя с него,а той не искаше тя да има приятелки (Щяла съм да я заведа при бившия и) Все едно тя мозък няма и аз мисля вместо нея,а тя няма избор и където я заведа там ще е  Stop .Та тя направи своя избор и 2 години две и половина нямахме никаква връзка,миналата година 2015 се засякохме случайно в центъра и все едно никога не сме се разделяли,определено имахме много да си разказваме и ни беше много приятно,от тогава до сега поддържаме връзка виждаме се чуваме се,всичко е нормално.Ти,ако искаш,да подновите приятелството,просто и пиши или и се обади,достатъчно е само да се срещнете  Simple Smile

# 43
а аз мислех, че всеки отговаря за собствените си действия  Grinning
възможността да отговарям за действията на здрав, прав, напълно пораснал индивид от мъжки пол на видима възраст 30-50 г. дори и да живея с него, ми се струва абсурдна

# 44
а аз мислех, че всеки отговаря за собствените си действия  Grinning
възможността да отговарям за действията на здрав, прав, напълно пораснал индивид от мъжки пол на видима възраст 30-50 г. дори и да живея с него, ми се струва абсурдна
Вие не само живеете с порасналия индивид а имате и семейство и деца. Примерът който давате на децата си какъв е, баща ти взима пари от хората без да ги връща но това  не е наша работа. Да се оправя, той не е от нашето семейство. Нещо не разбирам, само аз ли го намирам за абсурдно такова поведение. Аз лично съм била учена никога да не дължа пари на никой, а щом с мъжа ми сме се врекли и в добро и лошо смятам за редно да прилагам същото правило и за него.
И какво точно означава семейство тогава- съжители на по-близко ниво?

Общи условия

Активация на акаунт