Опера

• 73 427
  • 478
  •   1
Отговори
# 435
  • Майничка
Ария за клеветата
https://youtu.be/0yuLI_OXVe8?si=svbYj9kXrZ0EnpAh

# 436
# 437
  • Пловдив
Един квартет от "Риголето" на български в изпълнение на Тодор Колев, Ицхак Финци, Рашко Младенов и Николай Бинев. 
Скрит текст:

Великолепната четворка, но не се чува при мен! 

Тук би трябвало да се чува. Поне при мен е по-добре, горният клип е много тих.

# 438
  • София
Скрит текст:
Един квартет от "Риголето" на български в изпълнение на Тодор Колев, Ицхак Финци, Рашко Младенов и Николай Бинев. 

Великолепната четворка, но не се чува при мен! 

Тук би трябвало да се чува. Поне при мен е по-добре, горният клип е много тих.

Благодаря!  Добре е.

# 439
  • на последния етаж
Великолепни бяха снощи "Селска чест" и "Палячи". Разбира се, както винаги, имаше проблеми със субтитрите, но вече не им обръщам внимание. Simple Smile
Чудя се защо винаги след първия антракт част от публиката липсва, както и защо доста хора бързат да се изнижат още докато аплодираме артистите след спектакъла. И снощи като се обърнах, когато светнаха лампите, половината зала беше празна. Sad

# 440
  • Пловдив
Мога да отговоря на втората чуденка. Моя приятелка винаги когато ходим на представление - театър, опера, концерт веднага в края като почнат аплодисментите си тръгва, за да може да си хване такси и да се прибере. По-късно е много трудно.

# 441
Да, това изнасяне на хората се вижда и от самите артисти накрая при аплодисментите и не е много окей, но... това е. Наистина късно свършват вечер и всеки бърза освен за гардероба (защото и там ще трябва чакане, ако не излязат от първите), после и за транспорт. Аз обикновено вървя към метрото, да хвана някой от последните влакове Grinning Иначе предпочитам неделя, от 16.00 ч. ми е екстра.

А има и друго, много хора идват с покани, без да са плащали билети. И горе долу с половин уста са се съгласили да отидат. Познавам доста от гилдията и ... ходят ей така. През ден, през два на концерт и се струпва много. Има и журналисти, които отиват безплатно, после си тръгват в антрактите. Човек, който е дал доста пари, за да иде на опера, се съмнявам да си тръгне в антракта.

# 442
  • sofia
И аз сред очарованите от Селска чест и Палячи! Много обичам и хоровата част, Мила Михова затвърди възхищението ми. Веднага си взех билет за Травиата с нейно участие. Харесвам това пеене без напън, нежно, но категорично и много въздействащо. Всички много ми харесаха! Мечтая си и за един по-различен новогодишен концерт, нещо по-новаторско.

# 443
Каква беше продължителността на "Селска чест" и "Палячи"?

# 444
  • sofia
Три часа с един антракт, от 19 ч. до 22.10 ч.  с аплодисментите 😊

# 445
Гледах “Тоска” в Мега Мол, изпълнение на Royal Opera & Ballet London.
Всичко беше на много високо ново.  Има още две дати с прожекции (в 5 града), ако можете, гледайте.

И анонс за “Лешникотрошачката” на Русенската опера и балет

# 446
  • България
Тоска с Нетребко? Аз ще пропусна.

# 447
Да, имало е и протести по този повод (напълно основателни, разбира се)
https://www.theguardian.com/music/2025/sep/12/tosca-puccini-roya … prano-controversy

Но като се преглътне това, и постановката, и изпълненията на всички бяха много добри. Най-вече на Freddie De Tommaso (според мен, разбира се). Гледам почти всичко на Royal Opera & Ballet.

На 29 октомври в Арена Смолян (от 18.20), Arena West Mall София (19.00), Arena The Mall София (19.00)
На 1 ноември в Arena West Mall София (18.00), Arena The Mall София (18.00)

В кината Арена в Пловдив, Плевен, Варна и Кърджали прожекцията е била явно само една, на 26 октомври.

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 10:38 от diziler

# 448
Аз реших тази година да заведа големия ми син (на 7 г.) на "Лешникотрошачката" на 23/12 в Софийската опера. Пуснала съм си отпуск, него ще го спра от училище, надявам се да му хареса, а и аз самата нямам търпение.

# 449
Не знам дали 23 декември е работен/учебен ден, но защо е нужен отпуск или спиране от училище, щом спектаклите са от 19 ч. в делниците?

Премиера на балета "Лебедово езеро" от Чайковски - на 14 Ноември в Домa на културата "Борис Христов", Пловдив
Балетната класика оживява на сцената на Държавна опера - Пловдив в премиерна постановка на хореографа Мариана Крънчева с балет и оркестър на Опера Пловдив.

Диригент - Пиотр Сулковски
Хореограф - Мариана Крънчева
Сценография - Никола Налбантов

С ваучер от Грабо за 30 лв https://grabo.bg/lebedovo-ezero-069hur

Общи условия

Активация на акаунт