Искам да кажа ... (70)

• 53 699
  • 744
  •   1
Отговори
# 30
  • Бургас
Каката получи покана за РД на едно момиче от детската. Понеже ми е за първи път,та да попитам , трябва ли да се обадя на майката утре и да и кажа,че ще ходим или да звъня само ако няма да ходим? Големи чуденки  ooooh!

# 31
Поставяш се на нейно място и прецени ти какво би очаквала . Например да поканиш деца и никой да не се обади и съответно никой пък да не дойде .
Защото явно си има нещо предвидено .
Аз бих се обадила и в двата случая и то максимално навреме.
Чакам хляба да се изпече в хлебопекарната и лягам .

Последна редакция: пн, 25 яну 2016, 20:42 от Анонимен

# 32
Ени в яслата беше получила покана от едно детенце и на самата нея пишеше моля да ни уведомите за решението си, явно за да знаят за колко дечица да заявят клуб или заведение. Жармен, сега разбирам, че и ти си почнала работа, но явно, обстановката е изнервяща и угнетителна. Искрено съчувствам, аз не смея още да кажа, вече един месец съм сред новите колеги, засега нещата са наред. Ужасно е да работиш в напрегната среда и въпреки всичко ти пожелавам нещо хубаво да ти се случи, когато най-малко очакваш !

# 33
Аз седнах да успокоя нервите. Направо ще се гръмна. От два часа се правя на водопроводчик. Само се правя де. Сцепих батерията в банята, няма железарии отворени по това време, спрял съм водата, аман от перални.

# 34
  • Ямбол
Много кофти с водата. Моят онзи ден се къпа и той със студена вода, щото никой не бил му казал, че трябва да спре водата преди да пипа. Сменя някакви неща по бойлера, че течеше от тях и за да знае, го окъпа студена водичка. Нищо му няма - два тайлол хот и е пушка.

# 35
  • Варна
Хайде и аз да се разпиша в новата тема.
Понеже все пропускам, адмирации на Лалеце
и останалите дами оформящи вкусната част на
"Искам да кажа".  Hug

Преди 200 години, когато бях невръсно второлаче
спечелих награда за рецитал. Та декламирах с патос
"Майчина сълза", много силно ме разтърси тогава.
Днес, случайно се сблъсках, Каралийчев... и лястовичките,
повярвайте ми все едно се пренесох с машина на времето.
Прочетох го на децата, гледаха със светнали очичики.

Жармен не така с лошо  Hug И това ще мине. Hug

sandokanchev  , ако сядането не помогне за нервите,
пробвай с нещо по-силно. Успех с водата и пералнята Simple Smile

# 36
Лина, аз бих се обадила и в двата варианта - потвърждение или отказ. Така съм постъпвала винаги, сега синът ми взема поканата, вечерта пита ок ли сме откъм време и на другия ден потвърждава или отказва (почти не се е случило да пропусне рожден ден де  Stop)
Сандо, подобно нещо ни се случи и на нас - една сутрин ставаме и насред кухнята локва. Оказа се, че кранчето е изпуснало, да, мъжът ми спря водата и тръгнахме по задачи, вечерта започваме да разместваме кухнята, за да оправя нещата и се оказа, че скъса връзката, там където влиза в стената, голям проблем, много нерви и разглобена кухня и във издирване на инструмент за нарязване на нова резба и прочее, направо не искам да се сещам и стискам палци да се справиш бързо.
Жармен, игнор, въобще не си го слагай. Много хора имат служебни проблеми, единици са тези, които нямат, така че ако нямаш избор, просто си повтаряй ежедневно, че ти отиваш там да свършиш една работа за едни пари и толкоз, без повече емоции.  Hug
Гледаме Фактора ние, не знам кой искам да спечели, всичките ми харесват Simple Smile

# 37
Искам да кажа, че тая големи надежди утре да започне да се затопля.
Не издържам вече  Crossing Arms
Ще, ще! То виж, че и днес вече се живееше и се поразмразиха големите ледове

В момента чета прогнозата, има надежда.  Simple Smile

При получена покана за рожден ден бих се обадила и в двата случая. Очаквам същото и от моите гости, но в повечето случаи предупреждават само ако няма да идват.

# 38
Хем се знам, че за Ел и ВИК не ме бива, но пусто, да се правя на мъж. Сега за батерии ще почвам да ровя. Тия на Севлиево читави ли са? Голямо мърморене и омърморих на моята, избивам комплекси, вместо тя да мърмори. Злато, злато си имам у дома. История славянобългарска си я спомням смътно от гимназията, по- добре да я няма, децата не могат да я разберат. Под игото им е тежко и доста думи не разбират.

# 39
 Какво точно няма да разберат децата от История славянобългарска  !?
Да се познават случилите се по-рано в тоя свят неща и делата на
ония, които са живели на земята, е не само полезно, но и твърде
потребно, любомъдри читателю. Ако навикнеш да прочиташ често
тия неща, ще се обогатиш с разум, не ще бъдеш много неизкусен и ще
отговаряш на малките деца и простите хора, когато при случай те
запитата за станалите по-рано в света деяния от черковната и
гражданската история. И не по-малко ще се срамуваш когато нищо
не можеш да отговориш за тях.”

„Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които
обичате и имате присърце своя род и своето българско отечество и
желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за
вашите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са
живели и прекарвали. За нас е потребно и полезно да знаете
известното за делата на вашите бащи, както знаят всички други
племена и народи своя род и език, имат история и всеки грамотен от
тях знае, разказва и се гордее със своя род и език.”

„О, неразумни и юроде! Поради что се срамиш да се наречеш
българин и не четеш, и не говориш но своя език? Или българите не са
били славни и прочути по цялата земя и много пъти са взимали
данък от силни римляни и от мъдри гърци. От целия славянски род
най-славни са били българите, първо те са се нарекли царе, първо те
са имали патриарх, първо те са се кръстили, най-много земя те
завладели. Така от целия славянски род били най-силни и най-
почитани и първите славянски светци и просияли от българския род
и език, както и за това подред написах в тая история.”

Ако искайте ме трийте после -ама това го помня от дете .
    И Робинзон Крузо съм чела тогава - несъпоставимо е  . И не съм против да се изучава Дефо.
 Но Пайсий е един от първите будители и я е писал на свещ с едно перо .
 Дайте днес с лека ръка да я изтрием .
Явно и тоз дет иска да я махне и той смътно си я спомня  Laughing 

# 40
  • Бургас
Аме те не я махат. Просто от шести клас я местят в девети

# 41
И аз да се запиша  Crazy Crazy

Вече съм официално "безработна"  Crazy, днес в най-големият студ, обикалях да си оправям документит с работодателите, обаче си свърших всичко за сега .Следва другият месец да се боря да се назначавам сама себе си  Joy Joy Joy ама съм си дала 20 дни почивка и тогава. Нов месец- нов късмет  Rolling Eyes

Леща с картофи започнах да правя от как захраних дребното с леща, уж да е по питателно, вкусно е освен всичко  Wink

Под Игото го четох по венТилационната система/ и то само защото трябва...../, не обичам исторически романи , до ден днешен се изпРищвам от такива. Същото за историята- нищо не разбрах на ония години, днес от това, което си спомням и направих втори злощастен опит да чета- знам , че дори и да разбирам, не ми харесва. По онова време, обаче четях фантастика в захлас - Станислав Лем не съм спала , за да чета. Ние бяхме от генерацията , която случи да учи и бг. автори като Вежинов, още си спомням чувството с което го четях и мислите, които ми вървяха .....та извода ми е, че децата трябва да имат избор. Аз лично не виждам нищо по-ценно от единият автор, спрямо другият като литературна стойност и похвати, изключвам историческата, ама за това си има час по история, който и е фен - да учи .....

# 42
 hahaha Верно ме развесели Сандоканчев. Честно да ти кажа, аз веднага за жена ти си помислих как се чувства тя, а ти преди вятъра да бягаш значи Mr. Green
Ние сме със смесители Видима, мисля че те са на Севлиево и за 6 години се наложи да им се сменят вътре механизмите, но се продават отделно и става супер лесно, мъжа ми се справи бързо, вярно е че той и доста неща може де, но като го гледах ми се видя много лесно Laughing

# 43
Аз само да кажа лека нощ,

# 44
  • Mediterraneo
Докто се включа, Жармен е написала това, което щях да казвам и аз. Не може да отпадне един от първите будители! Просто не трябва!
Въпросът обаче е в безумните учебни програми. Отдавна съм извън системата и не знам в момента в кой клас какво се учи, но има големи несъответствия между заложените произведения и способността на децата от съответния клас да ги осмислят. Вероятно Паисий не е за 6 клас, мога да се съглася, но да го няма в програмата... Отделно, че Историята не се изучава цялостно.
Вазов е Патриархът на българската литература. Не знам в момента какво се изучава от него, но не може да няма Под игото, Чичовци, Немили- недраги, Една българка, поне 1-2 стихотворения! Аз лично крайно го недолюбвам като писател, но няма как българчетата да не знаят нищо за него и да не могат да свържат името му с 1-2 произведения!
Ами Алеко?! Май мернах някъде, че Бай Ганьо ще махат. Понеже сме израснали  ooooh!  Tired
Темата е толкова обширна за коментиране... Болно ми е някак, въпреки че като цяло не съм литератор, имам афинитет към езиковедските дисциплини.

Общи условия

Активация на акаунт