Искам да кажа ... (70)

• 53 707
  • 744
  •   1
Отговори
# 45
И чаша червено вино ми наля. Ако гръмне, та тресне, аз не бих оцелял, за разлика от нея. Тя винаги казва, спокойно, спокойно, и намира изход. Ако остана на улицата без нея, вероятно не бих оцелял.

# 46
  • София
В шести клас ли се учи История Славянобългарска? Аз имам смътен спомен, като че ли в гимназията съм я учила.

# 47
  • Пловдив
Ама те не ги махат изцяло, пък Паисий не е за 6ти клас според мен. И "Под игото" се учи на два пъти, веднъж в прогимназиален клас, веднъж в гимназияте.

# 48
  • Euskal Herria
Един-единствен път съм сядала да уча с щерката - точно заради "Под игото". Тогава й я четох и обяснявах. След три години правих същото упражнение със сина. Просто тази книга за пети клас, особено за днешните деца, не става - не разбират много от архаизмите.
Определено има нужда от преструктуриране на цялото съдържание на литературата - за целия училищен курс.

# 49
Сготвих лещата по рецептата на Евил. Правя толумбички и после ще ям.

# 50
  • Ямбол
Паисий не го махат, само го местят по-нагоре, когато има шанс между някои заспали библейски "мъдрости" да изпъкне.
И Бай Ганьо не махат, а сменят главата, която ще се разглежда в клас, вместо в банята, където крещи Булгар, булгар", са им пуснали нещо по-софт, но забравих какво, май е Бай Ганьо пътува.
Не знам колко от вас са виждали сегашни шестокласници, но със сигурност няма да се впечатлят и няма да го помнят, ако не е нещо близо до тях да ги грабне и да го обсъждат.

# 51
А Виктор май се сдоби с конюнктивид  ooooh! Не знам от къде и как. Не сме излизали от няколко дни. Единствено ходихме на консултация или от някой от нас да е. Утре ще го закараме на лекар, че да потвърди опасенията ми. Ще се гръмна.

Срам, не срам ще кажа, че не съм чела Под игото. Когато го учихме изобщо не ми беше интересна книгата. Може, наистина да е за по-горни класове.

Жаки, пиши по-често. Как е рускинята?

С темите за Готварската книга съм до никъде. Моля да ме извините.

# 52
  • Телиш/Плевен
Ванини, дано Виктор се оправи бързо! Hug
За готварската книга ти казах още като си разпределихме темите да не се тревожиш изобщо. За мен е такъв голям жест, че изобщо се нае, а и ми изпрати доста рецепти, които си събирала. Аз да си прочета последната и ще се заема с твоите и на Алечка, изобщо не го мислете това, няма къде да избягат темите. Hug Отделно, че някои съфорумки се сещат за рецепти от старите теми и ми пишат.

# 53
Добър вечер  Sunglasses
Чета доста, предимно трилъри, биографии, кримки, класика също но по-рядко.
"Под игото" съм я подхващала 7-8 пъти и не става работата Rolling Eyes В училище като я учихме, карах баща ми да ми я разказва за да не се налага да я чета Crazy

# 54
  • Euskal Herria
Аз си признавам, че съм чела няколко пъти "Под игото " и продължението й - "Нова земя". Но на децата им определено им беше трудно и трябваше доста думи да обяснявам.

# 55
Моят син е шестокласник, започнахме я и не му беше никак лесна, признавам. Опитахме се като литературно четене вечер да четем, бързо се отегчи, много прекъсваше за разяснения на определени думи.

# 56
  • В Космоса
На мен ми беше много интересна "Под игото". Странно, защото тогава хич не бях по книгочетенето. Embarassed И всички се оплакваха, а на мен какво ми стана!? Mr. Green

# 57
Айде, стига, бе, само аз ли съм чел Под игото, даже и много се забавлявах. Особено с " Мехмед, расте ли пишката", или Мюмюн, или нещо бъркам с " Пътят към София", или Записките на З. Ст. Помня, че на История славенобългарская изкарах пет и половина, свръх усилия и много учене. " Елате ме вижте", сега една батерия не мога да сменя, мамка му. На занаят трябва да учат децата, на занаят. Тва е. Добре, че не станах гинеколог, вай, вай. А, Ванини, конюнктивита на Виктор е от теб. Имаш замърсяване, което си му пренесла. Капи Тобрекс, Тобрадекс в очето.

# 58
  • София
айде ся, от нея било! Ванини, нищо няма да капеш, почиствай с лайка или с обикновен физиологичен разтвор, от външния ъгъл към вътрешния, нали знаеш движението. Тобрадекс, ако ЛЛ каже.

# 59
Моля ви, помагайте, че ...  ooooh!
Тръгнах толумби да правя. Намерих едни ръкави, изрязах един според накрайника и започнах да шприцвам в сгорещеното олио. Спука се ръкава. Намерих един пластмасов шприц (леко паднал в олио преди време). От него започна да избива тесто. Запуших с ръка обаче се прецака буталото.  ooooh! Не иска да се връща назад. Взех втори ръкав, изби смес при накрайника.
Имам още два ръкава. Къде бъркам?
Не  е грешка в тестото защото малко които се получиха са съвсем както трябва да бъдат.
Да прибирам тестото в хладилника докато утре купя шприц ли?

Чувствам се достатъчно глупаво та моля не ми се смейте много.

Общи условия

Активация на акаунт