Искам да кажа ... (70)

• 54 323
  • 744
  •   1
Отговори
# 315
Пак сте зачекнали темата с матраците.
Единият ми е Дормео Ортопедик, вече мисля не го предлагат.
Другият е от тези на Икеа, най-дебелият, с мемори пяна и т.н. Мек е и потъва разкошно.

# 316
  • някъде ... тук ...
Не помня модела на нашия латексов Екон, обаче е най-удобния матрак, на който съм спала и спя. Не обичаме меко, избирахме го дълго, но вече 8 години с удоволствие спим на него.

# 317
  • София, Младост
Руми, писала си докато аз допълвах горния си пост. Идея нямам кой е модела, но определно ми е мек. Сега гледах на сайта-вече са доста по-различни. На децата купувахме матраците от Айко-много по-доволна съм, по-твърди от нашия и са ми по-удобни.
Ето от тази серия са матраците на децата: https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=11&pid=904 … 89395&sgid=11. Така и не разбрах чие производство са, но през няколкогодини купувахме-първо за каката, после за дребния и двата ми харесват.

Ето и ЕлиТ казва, че 8-годишният й ЕКОН е мек, явно преди години са ги правили по-меки.. Другото, което забелязах, е че като че ли нашият с времет омекна още. newsm78

# 318
  • някъде ... тук ...
Моя е грешката с "но"-то в изречението Peace
Не е мек, Вили Simple Smile

На големия син матракът е някакъв с мемори пяна на Тед - ужасно мек и неудобен ми е.

# 319
Aз пък не знам как си взех от тези на Дормео, с мемори пяна и то само защото в Икея беше свършил един мекичък, в който бях влюбена. Мисля, че беше Ай мемори и за момента беше на изплащане без оскъпаване, та се вързах. Еми...твърд ми е сегашния, и хич не е толкова удобен, колкото го пробутват. Да ме извиняват!
Спала съм на прекрасен мек матрак с мемори пяна в един хотел и сериозно обмислях да го отмъкна на тръгване ( не беше в България хотела, та нямаше как да намеря същия тук). Беше все едно да спиш на облак. Чудност  Heart Eyes

# 320
  • София
Тони, намерила съм идеалния матрак за теб. Даже два модела.
Когато решиш, ми се обади и ще ти кажа кое да отидеш и да пробваш  Laughing
Руми, прати ми ги на лични, моля те, че не се знае кога ще обявя бойкот на стария и ще поръчам нов.  Wink
И да ви развеселя малко, пак за матрака. Лятото решавам да се охладя с домашен сок от череши. Правя си в една по-голяма от нормалните чаши и си я закрепям на облегалката на спалнята. Дъщеря ми идва по едно време и какво става - бутна чашата и червеничкият сок се изля върху матрака, от страната на мъжа ми (него го нямаше). Рипвам аз с писък и с цялата бързина на която съм способна (през това време успявам да се разкрещя и на детето, което от страх се затваря в гардероба!  Blush), грабвам една кърпа и препарат и започвам като бясна да търкам. Хубаво, петното се махна, а до вечерта матракът беше изсъхнал. Всичко много добре... до тази сутрин. Решавам, че ще сменям спалното бельо и махам чаршафа и о, ужас - кафеникаво голямо петно върху матрака! Викам майка ми да й покажа - тя в шок. Викам мъжа ми - той само ме погледна и изкоментира, че кой знае какво съм пила в спалнята. А аз супер възмутена - не е вярно, само веднъж съм разляла и то беше лятото. Е, оказа се, че явно петното отпреди половин година е поело добре и чак сега е благоволило да избие. Та както виждате, моите матрачени неволи продължават със страшна сила и пълна мощ. Намерих фирма за пране не матраци и махане на петна и ще се обърна към нея, освен ако мъжът ми не кандиса на нов матрак, но надали. Да знаете, че някой ми е направил магия хубав матрак да не видя през живота си.  Joy

# 321

Ето и ЕлиТ казва, че 8-годишният й ЕКОН е мек, явно преди години са ги правили по-меки.. Другото, което забелязах, е че като че ли нашият с времет омекна още. newsm78

И нашият е на 10 години, от меките  Mr. Green , матрака де  Joy Joy Joy

Тук напече и нещо ми е пролетно  Crazy

Тонка, на нашия Екон калъфа се пере  Wink

Последна редакция: чт, 28 яну 2016, 15:11 от raja_nikol

# 322

Не, преди години даже бяха една идея по-твърди. Сега, наскоро си подменихме нашия, абсолютно същия модел и ми направи впечатление, че е малко по-мек. Но за да усетиш разликата трябва да си спал дълги години на такъв  Laughing
Техните матраци са с три степени на твърдост и три височини.
Най-вероятно, когато сте го купували не са ви консултирали правилно и са ви дали най-мекия   Rolling Eyes

Рових се в снимките от лятната ни почивка. Така ми се прииска моренце  Blush

# 323
  • някъде ... тук ...
raja_nikol, как се пере матрак?
На нашия се сваля и пере калъфа. Друг е въпроса, че не влиза в пералнята и го пера на тепавица/перило само Crazy

И аз искам море...
Обаче преди това трябва да измисля маршрут за априлската ваканция. Още не сме си изяснили посоката даже, но запазихме кемпера Crazy

# 324
raja_nikol, как се пере матрак?
На нашия се сваля и пере калъфа. Друг е въпроса, че не влиза в пералнята и го пера на тепавица/перило само Crazy

Ужас, коригирах се, калъфа разбира се  Peace
Руми, преди 10 години нямаха такава богата гама, че твърдост, че различни степени в един матрак, само по височина са различаваха помня  newsm78, нямах такива дилеми като сега. Вече им е много богата гамата. Колебая се за възглавниците им, все не мога да уцеля

Бре...ква креватна тема стана Heart Eyes

# 325
  • Бургас
Нашия ЕКОН пък ми е твърд.Всъщност той е на дъщеря ми в детската и ми е много неудобен.Купуван е преди 7-8 години.С подарък възглавница беше-също мнооооого трърда.Служи само за подпиране.

# 326
Нашият матрак е момори, много мек - разкош за мен, ад за мъжа ми, хич не му е удобен толкова мек Crazy
И аз имам едни петна по матрака, ама нали си купих перяща прахосмукачка, ще си го изпера сама  Naughty След като се справих отлично с дивана, сега е ред на матрака.

# 327
  • София, Младост
[Колебая се за възглавниците им, все не мога да уцеля

Виж, от възглавниците им съм СУПЕР доволна. Само ме е яд, че преди години имаха детски варинат 50/70см, висока 7см. Такава е на дъщеря ми и дори като пътуваме някъде си я мъкне. Аз съм си купила средния вариант, а на мъжа ми най-високата. На дребното взех една тънка от Икея, че такава като на щерката ЕКОН вече не предлагат, а тия маломерните (бебешките) хич не ме кефят.

# 328
  • някъде ... тук ...
 Laughing
Преди 8 години имаше различни височини и твърдости. Помня, че ни обясняваха за тях.

У нас се ползват само възглавници от естествен памук и перушина. Не съм попадала досега на удобни ми възглавници, където и да сме ходили.  

# 329
  • София, Младост
На пух и перушина въобще не мога да спя. Слескват се и глават ми потъва и се свлича... абе не ми е удобно.

Леле как раздвижихме темата с тия спални въпроси  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт