Искам да кажа ... (70)

• 54 167
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
  • някъде ... тук ...
Аз не съм имала моминско парти, по мое време не бях и чувала за такова...

Когато големият беше за детски филчета, бях махнала Кратуна от кабелната, ама пък е гледал Телетъбисите Crazy С малкия нямахме кабелна изобщо. От както сме в свой апартамент, сме на ограничен пакет ТВ и нямаме ни кратун, ни дисни. Има една някаква детска, ама децата вече са големи и гледат НГ и Дискавъри. Общо взето се впечатлявах и ограничавах детското с големия, после вече имахме нет, компютри и с повече разговори се справяхме с безумните детски.
Какво му е на Спондж Боб? И аз го харесвам, може би защото сме го открили на по-голяма възраст с децата Laughing

# 676
  • София
Гена, ще се радвам да споделиш после мнение за филма. Четох няколко коментара и доста го оплюваха.

И "Телетъбис" и "Дора" са ми мега досадни, но техният таргет е 2 до 5-6 годишни. От тях на простотии не се научават децата, а дори нещо полезно могат да закачат. Малките ги гледат с голямо удоволствие и скачат, дърпат, броят или там каквото друго им поръчва Дора. Голямото момче се подиграва непрекъснато без да отчита, че до преди 3-4 години беше запленен, та по този повод непрекъснато му правя забележки.

Не съм имала моминско парти, глупаво ми се виждаше, и не мога да дам съвет как се процедира.

# 677
  • Sofia
Рая,ще дам отзиви за филма  Peaceи предполагам,че до 13.02 все още ще го дават, все пак от няколко дни е по кината.Аз не пропускам български филм,особено училищен.

Имах моминско парти аз,мъжът ми-ергенско-не.  Mr. GreenНе желаеше. Аз си го плащах моето, но то беше символично-4 девойки на бар. Не е имало изцепки и голям харчлък. Това,все пак ,преди 13 години.Сега всичко е много по-"разкошно"  Mr. Green.

# 678
  • дядовата ръкавичка
Аз пък Дисни не харесвам изобщо и съм го заключила отдавна. Не че не могат да гледат каквото си решат на компютър.
За моминското парти - мисля, че приятелка/ки на булката го организират, а не кумата....

# 679
Захир, за моминското парти, според мен е най-добре да се съберете приятелките на булката и да го обсъдите. Не бих се нагърбила аз с цялата организация.
Била съм 3пъти кума, но никоя от булките не е правила такова и нямам опит.

Спондж Боб, последното което чух там, и дъщерята пита е какво означава, е "проктолог". Това в детско филмче.

# 680
Здравейте, дами.
Включвам се на бързо, че още не сме се прибрали.
Моето моминско парти го организираха проятелките ми, кумата ми живее в чужбина и я нямаше. Поделиха си разходите, имах дребни подаръчета (като розовия тиган 😆). Аз почерпих в клуба после. Не мисля, че е удачно кумата да плаща всичко. ..

# 681
  • Бургас
[
Лина, сигурно си ми наборка, и по мое време не беше актуално. Идеята според мен е " щом има ергенско, трябва да има и моминско". И двете са си повод да се напием мен ако питаш  Mr. Green

82-ри набор съм. Омъжвах се 2011 г. Имаше момински партита по това време,но аз не харесвам идеята . Ще рече човек,че като се омъжиш и не излизаш вече никъде по женски. Който му харесва идеята -да си прави.

Иначе се правят малки подаръчета на булката, такива ,който са повече за майтап.

# 682

Имах моминско парти аз,мъжът ми-ергенско-не.  Mr. GreenНе желаеше. Аз си го плащах моето, но то беше символично-4 девойки на бар. Не е имало изцепки и голям харчлък. Това,все пак ,преди 13 години.Сега всичко е много по-"разкошно"  Mr. Green.
[/b]

Този сегашен разкошен вече ми идва в повече да ви кажа.
Пример- един детски рожден ден вече   е събитие- то украси, то аниматор, то подаръчета на тръгване за децата... Crazy Какви бяха нашите едно време- торта, сандвичи и игри навън. Сега ако нямат аниматор стоят и чатят с телефоните. Искам да порасне вече и да излиза с приятели на барче, писна ми от мини балове всяка година /добре, че поне детската градина отпадна  Mr. Green/

# 683
  • постоянно
Моминското парти се плаща от всички приятелки  присъстващи , не само от кумата.
 bouquet

# 684
Сватбата ни беше преди почти 5 години. Моминскп парти не съм имала. От кумовете ни имах изискване само да присъстват. Кумата искаше да се включи и купи шампанското и късметчетата. Прекалено големи са разходите, за да очаквам да ми плаща и партита, и чаши, и букети...
Ако един ден ни поканят за кумове, ще очаквам същата съобразителност.

# 685
  • До морето
Моята кума организира моминското, но разходите си ги поделиха всички. Получих разни смешни подаръчета. Аз почерпих после в дискотеката.

# 686
  • Пловдив
Бе всички сте младоженци тук гледам. Ние, старите кучета ще си замълчим. Laughing

# 687
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Аз май съм гледала почти всички детски филмчета Joy.
Понеже винаги съм искала да знам какво гледат (четат) децата и какво им харесва, се наложи да изгледам доста тийн-тъпотии, ама тъпотии, по Дисни, още преди девойката самата да е тийн - на 9-10 някъде. Тя много държеше да гледам с нея, а за мен си беше чисто мъчение. Обаче харесвах "Късмет, Чарли". Трябваше да харесам Джонас Брадърс, особено единия. Joy Н2О също й беше любим филм. По Картуун се нагледах на странни същества с по няколко очи и разнообразни крайници и разбрах, че децата приемат различностите много по-спокойно и естествено от нас, възрастните. Време за приключения, Финиъс и Фърб, Чаудър, Генератор Рекс й бяха любими (и други, които съм забравила) , а Бен 10 - омразен. Малкият сега харесвапочти същото, което и тя преди. И с двамата не съм гледала Спондж Боб, не знам защо newsm78. Но тя гледаше Флап Джак, а на мен хич не ми допадаше.
Ограниченията за гледането при нас са според изискванията на родителите. Нея я ограничаваха - разрешаваха й не повече от 2-3 часа на ден. Макар че си беше при нас през почти всичките летни месеци (т.е. родителите ги няма), винаги съм спазвала това. Тя се сърдеше, защото времето изтича понякога точно, когато почва любимо филмче и я научих да си избира какво да гледа - купувам програма  на ТВ, отбелязваме любимите филмчета и ги гледаме, като им дойде времето.
Малкият няма ограничения, но и той си избира - не всичко му се гледа. Освен това много ги повтарят, той казва "това съм го гледал" и си намира друго занимание.
Понякога, като сме гледали заедно с единия или с другия и нещо ми направи лошо впечатление - жестокост или груби думи, ги питам - това чу ли го?(видя ли го?), харесва ли ти, не ти ли се струва жестоко, грубо, лошо, ако ти си на мястото на потърпевшия - разговаряме по малко по темата, аз не си налагам мнението, не казвам това е ужасно, как може да го гледаш, просто насочвам вниманието към друга гледна точка или върху неща, които детето не забелязва или не осмисля. Понякога не са съгласни с мен, аз не настоявам. Достатъчно ми е, че сме поговорили малко за това.
Признавам си, че за тъпите Дисни тийн-блудкочи, понякога съм казвала на каката - е как можахме да гледаме чак такава тъпотия и я питам какво й харесва и тя казва какво -примерно танците, или приятелството, или номерата, които си правят.

Според мен Жармен е права, че след време те сами отсяват зърното от плявата.

Едно съм научила за децата: не трябва да се насилват и притискат, не трябва да им се налага законодателно нещо - това предизвиква обратна реакция. Трябва да се уважава мнението, интересите и желанията им и да се действа по метода на убеждениета и разясненията.
Наистина, това иска повече време, търпение и внимание, но ако те не заслужават, не знам кой.

Тонка, искам да те питам как се развиха нещата с онези изследвания, които те смутиха миналия петък?

Отивам да търся какво е "проктолог". Joy

# 688
  • София
Тонка, искам да те питам как се развиха нещата с онези изследвания, които те смутиха миналия петък?
СветалчоHug благоприятно е развитието. Лекарката ми е категорична, че след като всичко е в норма, то няма повод за притеснение. Трябва да позаслабна, но това и на мен ми е ясно. Ако се напъна, ще сваля килцата за няколко месеца, но засега не ми е дошъл напънът.  Crazy

# 689
Не сте вие за Дисни.  Laughing Щом ви дразнят героите. Няма да ви хареса.  Laughing А идеята е да се приема всичко с лееека ирония и именно, както казва Светълчо, да се отсява зърното от плявата.
Sponge Bob не е точно за деца. Затова говорят за проктолози.  Laughing Да не говорим, че тук го бяха набедили за гей филмче (което може и да е вярно де).

Общи условия

Активация на акаунт