Кафе, банички, че дори и солетите миришат. Да, има и нечистоплътни хора, то всичко има мирис, но не случайно е забранено внасянето на храни и напитки в градския транспорт. Не говоря за покупки от магазин все пак, пренасяш ги, но да се храниш вече не е възпитано и приятно. Сега, че някой не можел да стане или да отдели 10 минути, че така му било по-приятно в трамвая и т.н. доводи не са доводи, а оправдания за неспазване на елементарни правила.
На мен не ми пречи, защото не ползвам вече транспорт, но си спомням как ми е прилошавало от миризмата точно на кафе, разнасяно в автобуса между седалките. Или някой да захрупа солети-идилията става пълна. Като сме гъз до гъз, дай и да си хрупаме на уше. Иначе да, тук списващите не хрупат и не сърбат кафета, знаем.
По същата логика трябва да ни дразнят и да се забрани на болните (кашлящи и подсмърчащи) да се возят в автобуси, тролеи, метро и прочие. Трябва да се забрани и на парфюмирани хора да го правят, защото някой може да е прекалил с пръсканията, а на друг да не му понася аромата.
На мен ми се е случвало да пътувам с подсмърчащ и кашлящ през 30-60 секунди. Предложих му кърпичка, отказа ми и продължи да си подсмърча. Буквално ми се обърна стомаха и помолих шофьора (който за щастие ме познава, тъй като ползвам тази междуградска линия редовно) да седна на седалката до него за да не го чувам.
Едит: Ааа вЕрно съм за разстрел
В автобус рядко се качвам без слушалки, най-вече ако шофьора пусне някое глупаво радио. Може нищо да не слушам, но ги слагам за да ми е по-тихо.