Пиене на кафе и чай сутрин в метрото

• 39 685
  • 651
  •   1
Отговори
# 75
Киндъл и таблет не миришат.
Кафе, банички, че дори и солетите миришат. Да, има и нечистоплътни хора, то всичко има мирис, но не случайно е забранено внасянето на храни и напитки в градския транспорт. Не говоря за покупки от магазин все пак, пренасяш ги, но да се храниш вече не е възпитано и приятно. Сега, че някой не можел да стане или да отдели 10 минути, че така му било по-приятно в трамвая и т.н. доводи не са доводи, а оправдания за неспазване на елементарни правила.
На мен не ми пречи, защото не ползвам вече транспорт, но си спомням как ми е прилошавало от миризмата точно на кафе, разнасяно в автобуса между седалките. Или някой да захрупа солети-идилията става пълна. Като сме гъз до гъз, дай и да си хрупаме на уше. Иначе да, тук списващите не хрупат и не сърбат кафета, знаем.
Аз не сърбам - факт, но солети си хрупам.
По същата логика трябва да ни дразнят и да се забрани на болните (кашлящи и подсмърчащи) да се возят в автобуси, тролеи, метро и прочие. Трябва да се забрани и на парфюмирани хора да го правят, защото някой може да е прекалил с пръсканията, а на друг да не му понася аромата.
На мен ми се е случвало да пътувам с подсмърчащ и кашлящ през 30-60 секунди. Предложих му кърпичка, отказа ми и продължи да си подсмърча. Буквално ми се обърна стомаха и помолих шофьора (който за щастие ме познава, тъй като ползвам тази междуградска линия редовно) да седна на седалката до него за да не го чувам.

Едит: Ааа вЕрно съм за разстрел Joy В автобус рядко се качвам без слушалки, най-вече ако шофьора пусне някое глупаво радио. Може нищо да не слушам, но ги слагам за да ми е по-тихо.

# 76
  • София
Номинирам темата в категория "Тъпотия" или както искате там я кръстете.  ooooh!
Аз пък си нося термочашата с кафето в колата и си пия, докато чакам по светофарите. Сигурно изглеждам странно в очите на такива като автора.  Joy

Напоследък в тази категория има голяма конкуренция.

# 77
Притеснително е някой да държи кафе в картонена чашка над мен или детето ми в претъпкан автобус. По-съобразителните са се снабдили с термочаши, поздравления за което. Ако не пречат и няма риск да разлеят кафе върху другите пътници не ми прави впечатление, но тънките пластмасови или картотени чашки са си направо рискови. Та от този ъгъл не одобрявам пиенето на кафе в масовия градски транспорт, а къде си мислят, че отиват и какво демонстрират слабо ме интересува.

# 78
  • Mediterraneo
Не се е родил човекът, който да ми дава тон в живота! Дали ще пия кафе сутрин вкъщи за 10 минути, дали ще е в метрото или на бюрото в офиса, това си го решавам аз.
Доскоро животът ми беше така организиран, че си пиех кафето в колата. Шофирах 15 км сутрин до работа, извънградско каране почти без никакъв трафик. Понякога кафето стигаше и до офиса. Ако не, купувах си от автомата следващото( понеже на някого и кафето от автомата му беше направило впечатление  Rolling Eyes).
Изобщо- много ме радват такива наблюдения, като на авторката на темата и още 1-2 бисера, които прочетох. Само дето не им идва на ума на наблюдаващите, че с това стават смешни. И изглеждат тъпо,  почти, колкото на тях им изглежда тъпо пиенето на кафе в метрото. Ама само почти.

# 79

Според мен, тези хора са гледали много американско кино. Гледали са че там има тичащи хора по улиците с чаши в ръце... Струва ми се че, по този начин искат да покажат че водят мноооого динамичен и забързан ГРАДСКИ живот. Отпивайки от термоса в метрото сигурно си мислят че не пътуват към Дружба, а към Манхатан.
Не съм пила кафе в термос, защото нямам термос. Случвало ми се е да бързам много и да си сипя кафето в бурканче от детско пюре, затворено с капачка..... Laughing и да си го изпия по пътя.
Тези с бурканчетата и те ли са тръгнали към Манхатън?

# 80
Мен повече ме тревожат пловдивските шофьори, които сутрин си купуват "мит с кренвирш" и карат с 30, щото не могат хем да ядат мит, хем да карат по-бързо.

Тия с термочашите изнасят информация с флашки. Или изнасят Лед-9.

# 81
  • София
...
....
И хващаш солетите със същите тези ръце, с които хващаш дръжките в метрото?

Мамасита
, преведи, моля, какво е "мит"?

# 82
...
....

Мамасита
Аз не. Пъхам си устата в пакета и изваждам солетите със зъби.

# 83
Може да не го пият, а само да го носят. В офиса кафето беше толкова гадно, че си носех редовно в термос от моето. По някое време отвориха Старбакс на една спирка и в почивката редовно си носехме кафе. Никога не съм мислела, че хората ще го анализират  Simple Smile

# 84
...
....

Мамасита
Както вече писах, дори изречението беше насочено точно към теб, не живея в София и не ползвам метро. Живея в малък град (за това и в пост по-нагоре ти обясних, колко е смешно и глупаво сравнението ти за хората от малките и големите градове). Освен това не излизам от дома си без мокри и сухи кърпички, както и без дезинфектант за ръце.

# 85
Доскоро животът ми беше така организиран, че си пиех кафето в колата. Шофирах 15 км сутрин до работа, извънградско каране почти без никакъв трафик. Понякога кафето стигаше и до офиса. Ако не, купувах си от автомата следващото( понеже на някого и кафето от автомата му беше направило впечатление  Rolling Eyes).

Ти в колата си, ако щеш се насери, но на другото му се вика обществен транспорт.  И като такъв, навсякъде има забрани за ядене и пиене.

# 86
  • Mediterraneo
Какво да е толкова мит с кренвирш?! https://www.google.es/search?q=%D0%BC%D0%B8%D1%82+%D1%81+%D0%BA% … =122&ie=UTF-8

Трещи, благодаря ти за позволението да сера в колата си!

# 87
Единствено ме притеснява да не го излеят по някакъв начин и да не изцапат и мен. Гледам да не съм близо до такива хора.

# 88
  • София
 Joy Joy Joy егати темата, не е истина.
Хората пиещи нещо в метрото показват, че им се пие сутрин кафе, а са нямали време да го направят на спокойствие в къщи или че предпочитат да си пият домашното, а не някакво купешко кафе.
Ни повече, ни по-малко.
Много хора, освен с метро сменят и друг транспорт, да може да пътуват и 30 и 60 мин, може освен метрото да висят и по спирки и да се топлят с течността. Не разбирам на автора къде му бърка това и защо.
Евала, че си носят  чаши, от които няма да олеят някой в превозното средство, всъщност това ми е на мен единствения проблем с напитките в ГТ. Все ми е тая вода лятото или кафе зимата е.

# 89
"Мит с кренвирш" е толкова специфично пловдивско нещо, че нарочно го споменах, да видя някой знае ли какво е това. Общо взето е кренвиршка, но тук търговското наименование е "мит". Има и мит с кашкавал. Имам една приятелка, дето преживяла огромен културен сблъсък- отива в софийска баничарница, казва- моля мит с кренвирш и отсреща дават заето.

Общи условия

Активация на акаунт