Париж 12

• 96 573
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
Ние набелязваме маршрути по дни и искаме един ден да отидем до замъка Шамбор от Париж.
Как ще ни препоръчате да стигнем до там? Да наемем автомобил или с TGV?
Също така коя голяма зоологическа градина около Париж препоръчвате и как се стига до там?

# 76
При положение, че ще сте 10 дни във Франция, защо не отделите 3-4 дни за замъците по Лоара?
Може да спите в Блоа например и от там да обикаляте
от там можете да отидете и до ZooParc de Beauval, за която писах по-горе

# 77
При положение, че ще сте 10 дни във Франция, защо не отделите 3-4 дни за замъците по Лоара?
Може да спите в Блоа например и от там да обикаляте
от там можете да отидете и до ZooParc de Beauval, за която писах по-горе

Мислехме го, но трябва да резервираме по друг начин нощувките, евентуално с прекъсване на 1-2, да мъкнем багажи напред- назад, което не е много удобно...

# 78
Да, но ще видите много повече места, няма да съжалявате  Simple Smile

# 79
Така е, но мъкненето на багажи без наличие на собствен транспорт ни идва в повече, като натоварване. Затова се отказахме от този вариант. Ако можеше да направим разходка по Лоара за два дни и оттам- направо да се отправим към летище би било добре, но не може да се организира по този начин, за съжаление.
Ако сме двама души е едно, но с две деца друго става.

# 80
  • София
Аз ще се радвам, ако споделяте набелязаните от вас маршрути и места за посещение. Особено ме интересуват и тези на които са се спрели семействата с деца Simple Smile
За момента само чета, но все още не успявам много добре да се ориентирам, кое колко време ще отнеме посещението му и то с деца и кои от наи-известните места ще има смисъл да се посетят с три деца.
Като споменахте замъци ме заинтригувахте. Ние така или иначе ще наемаме кола след кацането в Буве за ползване по време на престоя в Дисниленд. Реално може преди Париж да посетим и някой замък, ако има подходящи наблизо, след което да я върнем.

# 81
Не е много "близо", Aila.
Ние обсъждаме замъците по Лоара, в посока след Париж /на юг/, ако тръгнеш от Бове и дори ходенето и разглеждането на един само иска ден.
За там се чудехме дали да не вземем кола под наем и сега сме на етап сравнение на цени на рентакар и ТЖВ.
Вие за колко дни планирате посещение на Париж?
Ще споделя планирания ни маршрут, когато бъде изцяло готов. Засега имаме работни варианти.
Планираме Дисни за един ден, за повече ще ни дойде много и на четиримата.
Един ден Версай.
Един ден Лувр.
Един ден зоологическа градина.
Един ден Шамбор.
За останалите четири сме набелязали Природонаучен музей, Восъчни фигури, Орси, Айфелова кула, Мадлената, Нотър Дам, паркове, разходка по Сена, Сите.
Това са ни най- грубите планове за сега.
Трябва да ги хванем в 9 чисти дни престой. И ако можем- да се видим с братовчедката.  Laughing
Децата- на 16 и 10 години през лятото. Важна е и възрастта.

В този ред на мисли пак да питам нещо конкретно и аз- какви са цените на колите под наем за ден и кои фирми препоръчвате?

Последна редакция: ср, 10 фев 2016, 16:34 от Judy

# 82
Восъчни фигури ли има в Париж?

# 83
Восъчни фигури ли има в Париж?

О уи, уи, мадам!  Grinning

Оглеждаме това:

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D1%83%D0%B7%D0%B5%D0%B9_%D0 … D0%B2%D0%B5%D0%BD

http://vbox7.com/play:549271b8

http://www.ekskurzia.bg/%D0%B4%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0% … D0%BA%D1%81%D0%B8
"Музеят Гревен - музей на восъчни фигури – 23.50 евро, за младежи 15 – 17 г., студенти, инвалиди, пенсионери – 20.50 евро, деца от 6 до 14 г. – 16.50 евро, работи всеки ден от 10.00 ч. до 18 ч., събота, неделя, учен. ваканция – от 9.30 ч. до 19 ч.;"

Мисля, че за всички ни ще е интересно.
Виждали сме само търновския до сега.  Simple Smile

# 84
Страхотно на две спирки с метрото е от квартирата ни, хайде и той в списъка...докато дойде време да тръгнем още колко ли неща ще науча от вас - благодаря.  Joy
Благодаря и за линковете, сега по лесно ще си сметна дали има смисъл от Fast Pass.

Последна редакция: чт, 11 фев 2016, 09:32 от galiushana

# 85
Някой ползвал ли е тези шатъли http://www.bluvan.fr/en/paris-airport-tranfer.html ? Ние сме 7 човека и ни е по- изгодно с шатъл, отколкото да ползваме автобусите от летището на Бове, затова мисля да резервирам такъв шатъл , но все пак моля някой да сподели ако ги е ползвал. Praynig

# 86
Може ли да препоръчате кои са по-приличните квартали и да ме ориентирате кой квартал е най-близо до Латинския? Миналият път бяхме там и много ми хареса, но сега ми излизат доста скъпи хотелите Confused Не мога да разбера Операта близо ли е ? Най-ужасен ми се видя Монмартр /ако не бъркам - където е Мулен Руж/, особенно като се стъмни...Още не знам как да организирам нашите 4 дни, от които май само един ще е в Дисни, а последният ден трябва да спиме близо до Порт Майо заради ранният полет newsm78 Т.е варианта апартамент отпада, защото ще се местиме.

# 87
Монпарнас е сравнително близо до Латинския и мисля, че има изгодни оферти, Операта е чак от другата страна на Сена

# 88
Може ли да препоръчате кои са по-приличните квартали и да ме ориентирате кой квартал е най-близо до Латинския? Миналият път бяхме там и много ми хареса, но сега ми излизат доста скъпи хотелите Confused Не мога да разбера Операта близо ли е ? Най-ужасен ми се видя Монмартр /ако не бъркам - където е Мулен Руж/, особенно като се стъмни...Още не знам как да организирам нашите 4 дни, от които май само един ще е в Дисни, а последният ден трябва да спиме близо до Порт Майо заради ранният полет newsm78 Т.е варианта апартамент отпада, защото ще се местиме.

Виж първа страница на темата- има дадено доста подробно от услужливите момиче за кварталите материалче.

# 89
  • София
Да се оплача, че хоста от airbnb така и не ми отговори на заявката за резервация.
В този случай има ли смисъл да опитам пак с резервацията, да пратя съобщение или по-скоро да се насоча към избора на нов апартамент?

Общи условия

Активация на акаунт