"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 20

• 53 352
  • 761
  •   1
Отговори
# 735
С ММ вече правим  опити за бебче, много се надявам да е станало,макар че не сме се старали точно в деня на ову, а около нея. Остават 3дни до лелката, а гърдите ми ще се пръснат. Пишкам през 30мин и вече ме е срам от колежките  Laughing , корема ми е много подут и всичко ме стяга, честно казано все 1 съм натрупала 10 кила, чувствам се толкова подута и огромна  Grinning Grinning. Най - интересното е, че не мога да си намеря място. По принцип мога да спя/лежа/седя в една позиция и да не мръдна с часове, но сега не издържам повече от 30мин. Като шугава съм  Joy #Cussing out Стискайте палци..  Confused Heart Eyes

# 736
  • София
ако имаш 3 дни до цикъл и си нетърпелива да разбереш, може да си пуснеш кръвен тест
късмет и да пишеш резултата Simple Smile

# 737
Ще изчакам,за да няма разочаровани  Laughing ooooh!

# 738
Т.е ти си била на преглед вече? Кръвен тест пуснала ли си? На видеозон гледаха ли те?

Аз на първо време щях да пусна ЧХГ, ако е отрицателен, преглед при гинеколог ще хвърли малко повече светлина, може да е киста. С тези контрацпетиви, все  си мисля, че организмът има нужда от малко време да влезе в час, а другото, което е често срещано... при опитите за бебе, в началото се случва цикъла да се намести, да изостане, да избърза. Но, все пак преглед, най-лесното е. Simple Smile
Бях на гинеколог но той не ме прие на момента а само ми направиха тест.Тази седмица в четвъртък ще ходя на преглед.Но и до днес менструация няма само тежест ниско в корема.Не зная какво да си мисля,но съм на 36 години и до този момент никога не съм имала такъв проблем.

# 739
На мен ми зацапа... силно се надявам да спре,но болките са странни - на приливи и отливи. Ако не - другия път живот и здраве. Честит празник!  Heart Eyes bouquet Hug

# 740

Здравейте,

Извинявайте за въпроса ако ви се стори глупав, но може ли да ми кажете какъв е този кръвен тест и къде го "пускате"?

Не живея в БГ й тук не е обичайна практика да се проверява бременност с кръвен тест.

Тук се разчита само на обичайните тестове.

Та исках да разбера защо са толкова популярни в БГ?

Hug

# 741
Популярни са, защото ти дават 100 процентов резултат на въпроса бременна ли съм, дори и преди да можеш да направиш уринарен тест. Освен това, пуснати през 48 часа показват дали бременността се развива правилно, като по друго не може да се съди в този ранен момент. Тестът засича наличието на ЧХГ хормон в кръвта, което се отделя по време на бременност, можеш да попиташ за тест за нивото на ЧОВЕШКИ ХОРИОНГОНАДОТРОПЕН ХОРМОН (HCG). Един уринарен тест тук в БГ е около 4-5 лв. (от аптеката), а кръвния ти дава 100 процента сигурност и е 15-20 лв., като сметнеш, че доста от момичетата са нетърпеливи и препишкват доста тестове, излиза и по-евтин, отделно има малък процент хора, при които бременността не се засича с уринарен тест. Аз лично правих високочувствителни тестове (10) и след като при тях се появи чертата пристъпвах към кръвните, защото все пак си е бодене.

# 742

А ЧХГ направи ли?

ПП: Честит празник  bouquet и някой да направи нова темичка ако е възможно.  Mr. Green

# 743
Кръвен се прави ако имаш съмнения,че нещо не е наред.Уриния ако е направен 12дена след доказана овулация е верен на98%,това че някой не могат да си изчислят цикъла и си мислят,че им закъснява и теста не отчита,а истината е,че са били с късна ову и не са знаели....Кръвния е наложаст,само в краен случай,от лекар го знам

# 744
Популярни са, защото ти дават 100 процентов резултат на въпроса бременна ли съм, дори и преди да можеш да направиш уринарен тест. Освен това, пуснати през 48 часа показват дали бременността се развива правилно, като по друго не може да се съди в този ранен момент. Тестът засича наличието на ЧХГ хормон в кръвта, което се отделя по време на бременност, можеш да попиташ за тест за нивото на ЧОВЕШКИ ХОРИОНГОНАДОТРОПЕН ХОРМОН (HCG). Един уринарен тест тук в БГ е около 4-5 лв. (от аптеката), а кръвния ти дава 100 процента сигурност и е 15-20 лв., като сметнеш, че доста от момичетата са нетърпеливи и препишкват доста тестове, излиза и по-евтин, отделно има малък процент хора, при които бременността не се засича с уринарен тест. Аз лично правих високочувствителни тестове (10) и след като при тях се появи чертата пристъпвах към кръвните, защото все пак си е бодене.

Благодаря за отговора!

Къде и как се прави този кръвен тест?

Въпреки че се надявам цената не да е в същата пропорция. Тук обикновен тест уринарен е минимум 10€ ( което мотивира да изчакаш да стане време за да си го направиш Simple Smile ).
Не знам дали това се отразява на качеството, но аз никога не съм имала съмнения в резултата. И разбира се дигиталните, просто си казват "да" или "не", така че е ясно..

# 745
На нея цикълът й трябва да дойде на 3-ти март. каквото и да е смятала... вече е с 5 дни закъснение.

Би трябвало и тест да отчете или отиваме на вероятност за киста, цикъл без ову... други обстоятелства. На първо време защо да не потвърди или отхвърли вероятността за бременност с кръвен тест?

И какво значи краен случай?

# 746
Здравейте момичета.  Wink С приятеля ми правихме секс в края на менструацията ми и той свърши в мен, два дни по-късно отново свърши в мен. Според мои изчисления цикъла ми е около 21 дни. От вчера имам силни болки в яйчниците, преди 2-3 дни ми се появи обилно бяло течение, но от вчера е намаляло. Въпроса ми е има ли вероятност да съм забременяла? newsm78
Забравих да добавя, че също от вчера гърдите са ми станали по-чувствителни. Трябва да ми дойде чак след седмица, за това пиша тук.  Simple Smile

ПС: Честит Празник, мили дами. Бъдете обичани и щастливи ! newsm51

Последна редакция: вт, 08 мар 2016, 12:57 от Nikolova_

# 747

Къде и как се прави този кръвен тест?

Там където се правят кръвни изследвания, в лабораториите. Има такива частни като Кандиларов, Цибалаб о пр. (в чужбина не може да няма). Отиваш и заявяваш, че искаш този тест, плащаш и те ти взимат кръв. Тук до следобед вече резултатите са готови.

# 748
Кръвен се прави ако имаш съмнения,че нещо не е наред.Уриния ако е направен 12дена след доказана овулация е верен на98%,това че някой не могат да си изчислят цикъла и си мислят,че им закъснява и теста не отчита,а истината е,че са били с късна ову и не са знаели....Кръвния е наложаст,само в краен случай,от лекар го знам

И аз съм привържаник на уринарните тестове, просто защото смятам че няма никакви съмнение.
 Тези 2% които са не сигурни са за случаите когато теста даде негативен резултат, защото не направен в началото на указания период за правене на теста.

Но от друга страна, къде са рисковете на едно обождане за кръвен тест?  Laughing

# 749
Здравейте момичета.  Wink С приятеля ми правихме секс в края на менструацията ми и той свърши в мен, два дни по-късно отново свърши в мен. Според мои изчисления цикъла ми е около 21 дни. От вчера имам силни болки в яйчниците, преди 2-3 дни ми се появи обилно бяло течение, но от вчера е намаляло. Въпроса ми е има ли вероятност да съм забременяла? newsm78

ПС: Честит Празник, мили дами. Бъдете обичани и щастливи ! newsm51

Здравей,

1)Колко дни е целия ти цикъл, включително дните на кървене?

2) Ако реално цикъла ти е 21 дена ( включени дните на кървене) овулацията ти трябва да е на около седмия ден. ( 21-14=7)

Спермацоидите живеят няколко дена, така че ако сте правили секс на 4 й 6 ден от твоя цикъл, тогава вероятноста да забременнеш е голяма Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт