Тренировки в домашни условия и здравословно хранене - Тема 80

• 63 662
  • 751
  •   1
Отговори
# 360
Храната си днес установих, че е прекалено, прекалено малко. Една 708kcal.  Sad и се чудя защо не свалям и няма ефект при мен дори на см.  newsm78
От утре започвам да броя калории, поне докато вляза в час колко да ям.

Аз видях това - 708, а не 1500 килокалории, и всички коментари бяха насочени именно към тези 708.
При това положение си трябва мислене и още как. Ако човек иска и определени резултати, било подобряване на здраве, килограми, активно тегло и пр., които явно не постига с времето, също си трябва мислене.

Лея, не бъди докачлива, много от момичетата тук са минали по някой грешен път и съветите им са с цел ти помогнат да излезеш по-бързо и по-безболезнено на "магистралата" /да не се тълкува във връзка с древна професия  Mr. Green/. Но ..., явно всеки сам трябва да си намери посоката.

Бързо оздравяване на болните!

# 361
Преумората рано или късно си казва думата и тогава става още по-лошо, защото нямаме желание за тренировки, а само за ядене, хаха
Добро утро от мен - Пилатес и три сета за рамо  Peace
Успешен ден и бързо оздравяване на болните!
Любче, пак четох в захлас! Бързо да се връщаш в редиците  Hug

# 362
Забелязала съм, че има голямо значение как се набавят калориите. Макар и здравословно да се храним, всеки един трябва да забележи от кои храни качва и от кои сваля. Аз свалям с млечни и риба, а качвам с пилешко примерно. Същото е със зеленчуците и плодовете.

# 363
Днес ще го пиша почивен, че не спах добре и пропуснах тренировката сутринта.

Любче, бързо възстановяване, мила! Дано скоро се почувстваш по-добре  Hug А от круиза следих снимките, големи красоти!
Да оздравяват и всички болни и с болни около себе си!

Аманда, никой не заставя никого да яде каквото и да било. Всичко си е строго индивидуално. Ако се хапнат на едно хранене посочените за пример количества, ще бъдеш сита дълго време. При мен поне е така - ако знам, че ще се наложи да пропусна или отложа дадено хранене, хапвам по-обилно, въпрос на планиране и приоритети. Но и във ВМ-НВ темата не са постоянно цитирани такива количества, по-скоро са изключение. Пропагандира се да не се гладува и да се дава на тялото "качествено гориво" Peace Хапвай, колкото ти се хапва, всеки организъм си е различен. Е, стига да не ядеш прекалено малко  Hug

# 364
  • WonderLand
1500 калории са абсолютно идеални за сваляне на килограми при положение, че женския организъм има нужда от 2000 на ден за да поддържа тегло. Важно е разбира се от къде идват - оптималния вариант е избягване на фабрично преработени храни и хранене с храни във възможно най-чистия им вариант - кафяв ориз, пълнозърнести култури и др. защото в тези храни се съдържат много повече фибри, отколкото в белия ориз, белия хляб, белената леща и др. Фибрите спомагат за по-доброто храносмилане и са много по-засищащи, а стомаха се чувства добре. И още нещо към което много хора залитат са фрешовете, които обаче не са толкова полезни (смутитата са по-добрия вариант) не за друго, а защото при фреша, от каквото и да е, остава само фруктозата, а фибрите се отделят с отпадачния материал. В тоя ред на мисли при 1500 калории човек може да се чувства мноооого по-добре заситен ако се крани с т.нар. whole foods, отколкото с преработени неща. Храната трябва да се мисли като гориво за тялото за да сме здрави, стройни и красиви.

# 365
Добро утро,
Аз пък смятам, че 1500 калории си е добре. Няма нужда зорлем да се тъпче момичето. Нещата ще се получат постепенно. Ама това си е лично мнение.
Подкрепям. Чета тази и темата за НВ-ВМХ и оставам с впечатление, че се препоръчват някакви неестествени количества храна- по 300-400 грама месо на ядене, четири яйца и пр. За мен това не е нормално хранене. Човек трябва да яде до чувство на ситост, а не да се превръща в роб на храната и непрекъснато да мисли за килограмите протеини и мазнини, които ще изяде на седмица.

За мен е лудост да изям 4 яйца на едно хранене. Това няма как да се случи, нито пък 400 грама месо.
Прочетох доста коментари по темата за храната и реших да се храня както съм започнала. Който колкото калории иска да поема. 2000 не знам дали ще стигна някога да изям. Ако ям сладки неща със захар и бяло брашно може и да стигна до 2000, но при НВ ВМХ трябва да ям докато ми стане супер тежко за да стигна 2000 kcal. То при 1500 и беше, пък кво останало за 2000  Shocked Shocked Shocked

# 366
Здравейте мацки, влизам с молба за съвет и помощ....значиии от известно време ме гони страшен глад - мога всичко да изям, каквото се сетите....по принцип всеки има такива моменти обаче при мен стои следния проблем - на работа седя по 11 часа и то около храна... да, не е всеки ден, но някак си не мога да го измисля как да стане, за да контролирам яденето. Сутрин закусвам преди работа и после трябва да мъкна цели 2 яденета...което нещо не ми се получава, защото то е студено и изобщо не ме блазни. А и това са 2 яденета просто аз като тръгвам за работа и съм като някъв кон мъкна хиляда неща...А около работата няма хубави неща за хапване, а и си е скъпичко...Та ако може някакви идейки да дадете за хапвания...приемам всякакви предложения  Simple Smile

# 367
Аз мога да ги изям и май го правех последните няколко седмици, следвайки примерните менюта. Интересното е, че обиколките са намалели, но съм качила четири килограма  Shocked Вчера за първи път се измерих и изпаднах в шок. Надявам се само този кантар да е кофти и да се различава от предишния ми, защото е нов.
Освен това  не е като да съм 50 и да съм станала 54 , преминавам една психологическа граница, която ме стряска ужасно и май се отказвам от този тип хранене, колкото и сита да се чувствам Simple Smile

deliberation , ясно е, че няма императивност, но от време на време се включват момичета, вероятно слаби и много трениращи, които дават съвет за увеличаване на количествата, което обаче при по-едри жени и качващи бързо и мазнини, и мускулна маса, може да е кофти.

# 368
Аз мога да ги изям и май го правех последните няколко седмици. Интересното е, че обиколките са намалели, но съм качила четири килограма  Shocked Вчера за първи път се измерих и изпаднах в шок. Освен това  не е като да съм 50 и да съм станала 54 , преминавам една психологическа граница, която ме стряска ужасно и май се отказвам от този тип хранене, колкото и сита да се чувствам Simple Smile

deliberation , ясно е, че няма императивност, но от време на време се включват момичета, вероятно слаби и много трениращи, които дават съвет за увеличаване на количествата, което обаче при по-едри жени, може да е кофти.

Аз не съм се теглила от няколко дни и не знам как стоят нещата с килограмите след като увеличих храната драстично. Няма да споменавам колко килограма съм вече, че само дебати се заформят как съм нямала какво да свалям и прочие и прочие.

В книгата на Аткинс пише че може да качиш няколко килограма след като не си се хранела така, но после се свалят, така че - моят съвет е да дадеш шанс на режима. Аз след толкова писаници - положителни и негативни не се отказах. А малко ми трябваше!

# 369
Аманда, както винаги стигаме до заключението, че всичко е много индивидуално Wink А защо се отказваш? Какво значение имат килограмите, след като падат мерките? Усещането на дрехи, които са ми станали големи, не го заменям за нито една цифра на кантара. Не напразно и тук, и във ВМ темата се съветва да се изхвърли кантара и да се ползва само метър. Но ти си знаеш най-добре  Peace
Скрит текст:
Хаха, в този ред на мисли се сетих, че наскоро един познат ми сподели най-актуалния начин за даване на съвет: "Ти си знайш най-добре, брат..."  Joy

# 370
Добро утро,

Аз пък смятам, че 1500 калории си е добре. Няма нужда зорлем да се тъпче момичето. Нещата ще се получат постепенно. Ама това си е лично мнение.

Подкрепям. Чета тази и темата за НВ-ВМХ и оставам с впечатление, че се препоръчват някакви неестествени количества храна- по 300-400 грама месо на ядене, четири яйца и пр. За мен това не е нормално хранене. Човек трябва да яде до чувство на ситост, а не да се превръща в роб на храната и непрекъснато да мисли за килограмите протеини и мазнини, които ще изяде на седмица.

Мисля,че нещо не си разбрала правилно,не вярвам някой да е препоръчал някакви количества -въпроса е да ядеш за да си сит-аз примерно закусвам с 2-3 яйца -не виждам проблем в това.А една свинска пържола е 250 гр -не е невъзможно да изям 300-400гр ,пържола и половина .

# 371
Привет и от мен!
Отдавна не съм давала подробен отчет. Вчерашната ми тренировка за крака включваше:
- Клек -  10 повторения с 30 кг; 10 с 35 кг; 10 с 40 кг и 8 с 45 кг;
- Добро утро с 20 кг - 4х15;
- Широк балетен клес с дъмбел 15 кг - 4х15;
- Абдуктор - 3х15 с 30 кг;
- Аддуктор - 3х15 с 30 кг;
- Китайска почивка - 4 серии, съответно по 1 мин, 45 сек и 2х30 сек.;
- Планк - 3 серии. Първата минута с 5 кг диск на гърба; втората 45 сек с 10 кг диск и третата - 30 сек с 15 кг.
Нямаше свободна пътека и приключих със суинг с пудовка 8 кг в суперсерия с подскоци в/у пейка - 4х10 всяко.
Любче, оздравявай  Hug С удоволствие четох за круиза и гледах снимки. Благодаря  bouquet С кг яко съм го забила. Явно ще е по трудния начин сега. Но въпреки килцата, получавам комплименти напоследък. Преди две седмици, една мацка във фитнеса беше застанала до мен и ме гледа настоятелно. Попитах я същия уред ли иска да ползва и й предложих да се редуваме. А тя каза, че ми гледа гърба. Мечтаела за такъв и гледала как точно тренирам. Снощи пък, пак в залата, минава един пич покрай мен и ми вика: "Страшен гръб!". Явно са почнали да се получават нещата с гърба. Преди са ме поздравявали за рамената и ръцете, случвало се е и за дупето. Когато получа похвала за пресата и бедрата, ще се почувствам истински щастлива  Laughing Знам, че е твърде незряло и инфантилно да се радва човек на такива неща и външен вид, ама какво да правя - суетна съм  Embarassed
Продължавам да се учудвам на количествата, които яде just dream. Килограм телешко и два салата... плюс още сума неща. Уау!
Би, дано скоро се оправят дечицата. Това им е поредното боледуване  Confused
Днес ще плувам. Продължавам да си чакам МЦ и да се надявам, че с него ще отлети едно килце. Няма да променям храненето за сега.

# 372
Здравейте.
Доста е интересна темата последните дни, има много полезни мнения и попивам всичко като гъба Mr. Green
Покрай разговорите за ВМ НВХ се зачетох в темата и виждам че там пишат повечето момичета от нашата тема. Исках да попитам Свети, Вив, Дилянка, Дели - изобщо ли сте изключили въглехидратите. Колко често хапвате плодове или пък ориз, картофи? Аз искам да пробвам, но явно не мога да премина психическата бариера да не закусвам с фреш/плод и пълнозърнеста филийка с кашкавал (голяма съм драма  Crazy)

# 373
Аз мога да ги изям и май го правех последните няколко седмици, следвайки примерните менюта. Интересното е, че обиколките са намалели, но съм качила четири килограма  Shocked Вчера за първи път се измерих и изпаднах в шок.

Не бой се, и аз качих, но всичко си дойде на мястото. Паднаха сами. Вече започнаха да ми казват, че "страшно много" съм отслабнала.
Според мен организма е решил да се запаси за всеки случай, че му е дошло до гуша от експерименти.

Inna Di, моят зверски глад изчезна, след като драстично намалих въглехидратите- под 20гр. Гладам какво ли не, правя палачинки на децата, но глад няма. Май открих топлата вода. Laughing

Вчера не успях да отчета Боб Pure Burn, която ми спря тока след лицевите в понеделник. Мамма миа, тресяха ми се ръчичките, аха да се сгънат самоволно. Но устисках! Редувам 5 и 3 кг гири където трябва и усещам как заяквам. Супер е тази тренировка, горещо препоръчвам.
Ето я:
https://www.youtube.com/watch?v=3xFI5CT5GYA

За днес, 7км в парка и никакви лицеви, в 2 съм на бокс, а довечера на Ащанга 2 серия. Пазя си силите.

Люба, бързо оздравяване! Hug Страхотен круиз, много интересно.
Yoya, поздравления за явните резултати! Браво!

# 374
Аманда, никой не казва кой колко да яде. Ама 300-400грама месо за мен са нормално количество за едно ядене. А съм слаба и не тренирам много. Така че всичко е индивидуално и да се правят умозаключения е безсмислено. За нея 4 яйца са много, за мен нормално. А това, че трябва да се храним нормално без да задълбаваме съм напълно съгласна. Но и тук има едно но... В случай, че се цели определено нещо, било то напълняване или отслабване или нещо друго, то си трябва целенасочен план за действие и мисъл, а не просто да си задоволяваш ежедневните нужди.

SilverDream, момичето не иска да отслабва  Wink

И аз като Дели си следя огледалото и дрехите, никакви мерки и кантари не ме вълнуват вече. Даже сега имам цел, един стар уникален панталон/дънки, в който искам да се вмъкна пак  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт