Голямата тема за малките масла - 14

• 99 965
  • 749
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
Лита, извинявай, не съм видяла питането.

Бих ти предложила да разгледаш темата за професионалната грижа за косата, там много добре е обяснено коя серия е протеинова и коя хидратираща http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=898387.0;topicrefid=20. Виж линковете на първа страница.

Най-общо казано обикновено протеиновите серии са за по-увредена, третирана, изтъняла коса в следствие на боядисване или други агресивни влияния. Протеинът възстановява изгубения кератин, удебеляват косъма и го правят по издръжлив на химически и термо третирания.
Хубави силни протеинови продукти са на Афоджи, Joico, Redken. По-слаби или по-точно по-балансирани са серията Alterna Caviar Repair и Мороканойл Repair (или поне аз така ги усещам).

Хидратиращите продукти са такива, които привличат или задържат водата в косъма. По този начин косата се омекотява, става гъвкава, еластична и подвижна.
Любима хидратираща серия ми е лилавата на Sexi Hair, Маскинтенз на Керастаз, хидратиращата хайверна на Алтерна.

# 31
Фрея, благодарности за новата ни темичка  bouquet

Момичета, да питам по-запознатите - разглеждам си маслата в Зоя-та и гледам в описанието за маслото от японска камелия пише "произход: Китай". На шишенцето пише, че производител е Зоя БГ. Това какво означава - суровината е от Китай, произведено е в Китай, някой в Китай работи "на ишлеме" за Зоя...   newsm78 Тотално се обърках ... Crazy

# 32
  • на последния етаж
Благодаря, lili_78bouquet

# 33

Момичета, да питам по-запознатите - разглеждам си маслата в Зоя-та и гледам в описанието за маслото от японска камелия пише "произход: Китай". На шишенцето пише, че производител е Зоя БГ. Това какво означава - суровината е от Китай, произведено е в Китай, някой в Китай работи "на ишлеме" за Зоя...   newsm78 Тотално се обърках ... Crazy

Предполагам, че купуват маслото/маслата от Китай и тук в пакетажния си цех ги пакетират /под тяхната марка/.

# 34
И другото ми въпросче - Взех си от биофетиш масло от римска лайка. Мога ли директно върху кожата да го слагам или трябва първо да го разредя с базово масло?
Трябва да го разредиш. Hug

Благодаря ти  Heart Eyes
Мислех си да го разредя в масло от жожоба, но понеже четох че маслото от шипка го ползвате чисто и реших да попитам конкретно с това как процедирате Simple Smile

# 35
  • В полите на Пирин планина
Да се включа в новата тема. Фрея,  bouquet.

За кожата на лицето харесвам най-много масло жожоба, от японска камелия и шипково. Редувам ги, но сякаш най-много ми допада маслото от японска камелия.

# 36
Скрит текст:

Предполагам, че купуват маслото/маслата от Китай и тук в пакетажния си цех ги пакетират /под тяхната марка/.
Благодаря ти, Дивиана  Hug
Ама никаква идея си нямам Китай къде се намира относно производството на масла (ще трябва да се поограмотя малко по темата), но честно казано май ми се появиха някакви резерви към марката им ...

# 37
Относно въпроса - ползвала съм шипково и гроздово масла за лице, но не съм била много постоянна и не мога да споделя впечатления. Масла използвам предимно за косата си. Иначе в момента използвам домашно приготвен двуфазен лосион за почистване на грим (съфорумка беше публикувала рецепта в предишната тема) и за сега съм много доволна. Направих си го с масло от гроздови семки.  Peace

# 38
Здравейте ,момичета.
Бихте ли ми препоръчали масло за чувствителна кожа и напоследък сухи зони под очите ?
 bouquet

# 39
  • Пловдив
най-много ми допада маслото от японска камелия.
с аромат е,нали Rolling Eyes за каква кожа се препоръчва?и чисто ли го нанасяш?

# 40
  • В полите на Пирин планина
най-много ми допада маслото от японска камелия.
с аромат е,нали Rolling Eyes за каква кожа се препоръчва?и чисто ли го нанасяш?

Има много лек, едва доловим аромат - бих го определила някак ядков  newsm78 / мирише ми на смлени орехи  Mr. Green /. Много леко и лесно попива. Нанасям го заедно с крема, против стареене на клетките, 35+ на Фитокод. Не ми остава мазен филм.

# 41
Снощи си направих маска на косата с косово масло, масло от макадамия, рициново и тривитаминол. на сутринта като отмих маслата забелязах че леко ми е паднала боята? На кое масло според вас се дължи? Леко съм руса, нещо медно.

# 42
Здравейте ,момичета.
Бихте ли ми препоръчали масло за чувствителна кожа и напоследък сухи зони под очите ?
 bouquet

Шипковото е много добро за всеки тип кожа и особено за околоочния контур.  Peace
Също бадем, авокадо, пшеничен зародиш, ако кожата на лицето е суха.

# 43
Да се включа и аз - любимите ми масла за лице са ему, рициново и кокосово.

Относно собствената марка Zoya Goes pretty - купувам си кокосово масло с тази марка и е много добро, но е с произход Филипините. И мен ме спря "производител Китай" да си поръчам масло от японска камелия. Доколкото знам природата в Китай е ужасно замърсена, почвата им е пълна с  пестициди и ако камелията се отглежда в Китай сигурно и тя е замърсена. Отделно стои и въпроса с качеството при производството...

# 44
Момичета,
току що се намазах с шипково - слънчогледово масло около очите и съм леко притеснена. То е с много ярко жълт цвят и като го втрих по кожата си остана жълто.... Утре ще е интересно ако не може да се отмие този "ефект"....
При вас има ли такова нещо?

Общи условия

Активация на акаунт