Голямата тема за малките масла - 14

• 99 978
  • 749
  •   1
Отговори
# 45
  • Street of Dreams
Не знам дали тук е мястото, защото ще питам за маслото от вечерна иглика на капсули, което не се маже, а се пие. Имате ли опит? От две седмици го пия и ми дойде със седмица по-рано, което иначе никога, ама никога не ми се беше случвало. Shocked Възможно ли е да ми е разбъркало хормоните?

# 46
  • София
Не знам дали тук е мястото, защото ще питам за маслото от вечерна иглика на капсули, което не се маже, а се пие. Имате ли опит? От две седмици го пия и ми дойде със седмица по-рано, което иначе никога, ама никога не ми се беше случвало. Shocked Възможно ли е да ми е разбъркало хормоните?

Едва ли. Аз пия това масло от година и половина почти с много малки прекъсвания. Прекрасно масло. Не оставам без него. Не ми се вярва от него да е промяната в цикъла, защото Омега 7, на което е богато маслото,  точно за правилното функциониране на ендометриума и правилното оформяне на фоликулите се грижи. Е, не само това, разбира се, но понеже спомена за тези ти притеснения, та акцентирам върху това. То е полезно за всяка клетка и много хубаво се комбинира с Коензим Кю10 и Омега 3.

най-много ми допада маслото от японска камелия.
с аромат е,нали Rolling Eyes за каква кожа се препоръчва?и чисто ли го нанасяш?

Има много лек, едва доловим аромат - бих го определила някак ядков  newsm78 / мирише ми на смлени орехи  Mr. Green /. Много леко и лесно попива. Нанасям го заедно с крема, против стареене на клетките, 35+ на Фитокод. Не ми остава мазен филм.

За съжаление на мирише на камелия, защото не е етерично масло, а базово. Иначе етеричното масло от Камелия мирише много нежно.

# 47

В началото, когато започнах да я пия и на мен ми подрани. Може би просто е било съвпадение.
Пия го от няколко години /с прекъсване, защото редувам с други масла - чиа на капсули, пореч на капсули/, но повече не ми се е случвало.
Много вероятно е хормоналният ти фон да е "нестабилен" в момента.

MiMoMi, не се притеснявай, до утре няма да има и следа. Grinning
Аз често се оцветявам, но с масло от облепиха. Придобивам един особен оранжево-червенеещ тен.  Flutter

# 48
Здравейте ,момичета.
Бихте ли ми препоръчали масло за чувствителна кожа и напоследък сухи зони под очите ?
 bouquet

Шипковото е много добро за всеки тип кожа и особено за околоочния контур.  Peace
Също бадем, авокадо, пшеничен зародиш, ако кожата на лицето е суха.
Благодаря  bouquet

# 49
  • София
И аз не съм забелязала изместване в следствие на приема на масло от вечерна иглика, но пък ПМС съвсем взе да го няма (той така или иначе се неутрализира след бременността/ раждането), но този месец нямах никакви сигнали за началото.

Какви почивки правите на приема на маслото? Мисля да го пия по 2 месеца 2 пъти в годината - края на зимата и лятото. Не само като превенция за косопад, но и за набавяне на важни ЕМК.

Ще разгледам в нета за нежелатинови капсули, макар че такива при течни съставки почти не се намират  Sad

# 50
Бях тръгнала снощи да пиша, но без да искам си затворих прозореца.  ooooh!

Първо да благодаря за темата  bouquet
И веднага на въпросите. В момента използвам за лице една смес, която сама съм си направила - шипково масло, масло от жожоба, ЕМ розмарин и ЕМ чаено дърво. Купих шипковото с идеята да го използвам в околоочния контур, но за съжаление при мен не повлия изобщо. Проблемът ми не е че имам дълбоки линии, а че имам наистина силно пигментирани кръгове под очите и абсолютно нищо не им се отразява.
Имам и карите+облепиха, точно от асортимента на Zoyagoespretty и съм много доволна, бързо попива и консистенцията му е сравнителна лесна за нанасяне. Мислех че ще ми помогне с пигментните петна, в началото като че ли забелязвах по-бързото им отминаване, но може и да съм си внушавала. От Zoyagoespretty съм имала и карите+какао, но е наистина трудно за нанасяне, тъй като маслата са силно втвърдени дори на стайна температура, а и може би идваше малко тежко на кожата.
Много рядко съм използвала кокосово на лицето, но понякога и с него съм получавала добър резултат.

# 51
Привет и от мен и благодаря на автора за оформлението на темата!  bouquet

От месец пия масло от вечерна иглика благодарение на отзивите из темите в Красива мама,доволна съм и на него приписвам заслугата за укротения ми апетит  Grinning .
За лице ползвам кокосово масло,идеална база под ФДТ за моята суха кожа,също мажа жожоба,бадемово и по-рядко-shea .
Взех шипково от Зоя,обаче ми мирише ужасно,и при вас ли е така или това си е нормалната миризма на това масло ?
http://www.zoya.bg/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0 … %D0%BC%D0%BB.5472

# 52
  • София
Здравейте.По-напред обсъждахте зарните ексфолианти,а дали някой е правил ексфолиант с утайка от кафе?Искам да смеся масло от карите с утайта.Според вас удачно ли ще е да добавя някакво по-течно масло (от авокадо например)или така да оставя?

# 53
  • Под люляка
Здравейте.По-напред обсъждахте зарните ексфолианти,а дали някой е правил ексфолиант с утайка от кафе?Искам да смеся масло от карите с утайта.Според вас удачно ли ще е да добавя някакво по-течно масло (от авокадо например)или така да оставя?
Здравей, аз си го правех от кафе и зехтин, бях много доволна , кожата ми беше хидратирана и изглеждаше свежа, сияйна  / трудоемко е почистването на банята , поне при мен беше така /

# 54
  • Варна

Взех шипково от Зоя,обаче ми мирише ужасно,и при вас ли е така или това си е нормалната миризма на това масло ?
http://www.zoya.bg/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0 … %D0%BC%D0%BB.5472

Моето шипково не е от Зоя, а от Айхърб. Има силна миризма, но не е неприятна. Мирише ми на препечени семена.
Преди това ползвах шипково на Ривана, то не миришеше на нищо, но и не беше от шипкови семки, а от плодове на шипка.

# 55
  • Street of Dreams
Благодаря за отзивите, момичета! bouquet
Сега да ви попитам за приема - на моето бурканче пише 3х2 на ден, но аз си пия както ми дойде, понякога 6, 4, 2 или направо пропускам. Проблем ли е?
За пръв път чувам, че намалят апетита.  Дори не помня за какво ги бях взела навремето...

Моето шипково масло мирише на рибено масло Rolling Eyes

# 56
Много интересна темичка.От скоро се запалих по маслата,защото кожата на краката ми е много суха,особено петите.И така започнах да чета за маслата.Направих си микс от кокосово масло,3-4 капки иланг иланг,малко розова вода,и 2-3 капки от гроздови семки.Кожата наистина става мека.Но ме интересува кои масла помагат най-много в подобни случаи.Особено сухи са и кожичките около ноктите на ръцете,ужасно,постоянно ми надират дрехите(въпреки ,че използвам кремове)
Кои етерични масла имат приятен аромат?

# 57
Сега да ви попитам за приема - на моето бурканче пише 3х2 на ден
На моето бурканче пише 3-6 капсули за деня (всяка капсула съдържа 500mg масло от вечерна иглика + 15mg натурален витамин Е). Пия 2 сутрин и 2 вечер.

kris_bo, освен тези, които си изброила: масло от карите, арганово масло, сусамово масло, магнезиево олио, ЕМ от риган, ЕМ от мента, ЕМ от лайка, ЕМ от пачули, ЕМ от чаено дърво

Цитат
Кои етерични масла имат приятен аромат?
Няма как да ти отговоря, защото на теб може да не ти допадат тези аромати, които аз харесвам.
Риганът не ми харесва как мирише, както и ЕМ от чаено дърво. Ментата я обичам, лайката също, както и пачули-то. Иланг-иланг харесвам.

# 58
  • на последния етаж
Синът ми наскоро изкара варицела. Има много мъничка дупчица на брадата (колкото глава на карфица може би). С какво масло бих могла да мажа, за да я залича? На 3 години и половина е.

# 59
  • Пловдив
Аз искам да попитам какво масло помагаше при гъбички по ноктите? Имам спомен, че съм чела за чаеното дърво, но не знам как точно да го използвам - трябва ли да се разрежда или директно се капва капка върху нокътя?

Общи условия

Активация на акаунт