Съпруги на военнослужещи - 16

• 60 850
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте и от мен,аз да ви се оплача -днес ходих на лекции и едната колежка беше с детето си,било болно( уж зачервено гърло), а се оказа скарлатина-много безотговорно от страна на колежката вместо да си лекува детето в къщи го довела и сега всички сме застрашени.Сега се притеснявам,защото утре влизам в девети месец.Четох в интернет,че скарлатината не е опасна за бебето,но пак се притеснявам и се ядосвам на толкова безотговорни родители.

# 616
  • София
Здравейте военни красавици! Не съм дезертирала, не съм се окопала дълбоко, но от вчера у дома има още по-силно австрийско присъствие, та давам несменяем часови в КПП-то. Сватята е дошла на т.н. медицински туризъм - зъби ще правим. Преди 5 - 6 години я потегнах отпред. Ходила да ѝ вадят зъб австрийските колеги, та задочно съм получила похвала за металокерамиките. Какво си мислят те, че ние скачаме по дърветата ли? Напротив. Имаме чудесни зъболекари! Wink
Всичко съм изчела, почвам коментарите от Данити, та до където стигна.

ДАНИТИ, дано се справите по-бързо с неразположението. Стискам палци.

МЪНИЧЕ, радвам се, че и вие вече сте добре. Как са резултатите от ПКК? След обяд слушахме много пъти изпълнението на Рошличка. Много е сладка. Внучката ми припяваше с нея и винаги на края бурно я аплодираше и после казваше: Пак. И така поне 10 пъти, а може и повече Joy

АЛБЕНКА, за теб-една раница с прегръдки Simple Smile Hug Hug Hug

ФЕЙЩИЦЕ, е на това му се казва роман. Сядаш удобно, с чашка кафе от СГГ и четеш, четеш, докато заспиш Wink пак да ни напишеш такова писмо.

СГГ и на твоето юначе се порадвах. Сладурче. Облизва се като коте около творението си. Сигурно е станало много вкусно и даже вече не е останало. Пак да направи момчето.

САД УОМАН, липсва ми твоето : скачам в тръстиката ukliam1 Винаги се усмихвам, като го прочета Simple Smile

ДУНДИ, намерихте ли най-после фуражка? И ти ме накара да се усмихна, като прочетох:... ще напълним темата с шапки... Joy Върви ли работата? Щом ти си я подхванала, няма къде да ходи. Не само ще върви, ами и ще тича!

ВИВИАНКА, аааа въпреки многото ти ангажименти и ние си те искаме и чакаме да споделиш радости и неволи. Пиши, не ни забравяй Hug

Е няма по-бърза в отговорите от КАТИВИТА. Щом някоя мацка каже "А" и Кати е готова с отговора до Ю, Я. Няма грешка нашето момиче. Не сподели какво гледа напоследък. Доволна ли беше?

ЛУННО ЦВЕТЕ, тези дни и аз завързах мартеничките на внучката и моята на едно цъфнало дръвче. Тя гледа и се чуди... реши, че на дървото има сняг Joy

Губят ми се НИКИТО, ДАФИНОВОТО ЛИСТЕНЦЕ, МИРИЕЛ, ФИДАНКА ТРЪСТИКОВА и още един взвод мацки, ама като решат, да се появят, да драснат по ред, два, а ние ще четем и ще им се радваме. Hug

Момичета, това писмо го пиша от много време - кажи речи от обяд. Ама напиша нещо, някой се подсети, че е гладен, пералнята ме подсеща, че трябва да простра прането, внучката иска да четем книжки, сватята иска да си говорим, та затова. Сега всички спят, а аз да си поговоря с вас. Липсвате ми. Обичам ви newsm51 Хайде лека нощ и светли сънища sleepuu

ПП ДИМИТРОВА, едно време казваха, че ако си я изкарала като дете, после не повтаря, ама сега друго казват. Стискам палци да ти се размине. Наистина безотговорно отношение. В моето детство слагаха на вратата картонче с диагнозата и срока на карантината. Налагаха се глоби при неспазване на указаните срокове. Сега няма такова нещо.

# 617
  • Варна
Добър вечер момичета.Голямо затишие е настанало в нашето блокче дано да е за добро  Praynig.dimitrova8002 до колкото аз съм запозната със скарлатината,понеже сме я карали не е чак толкова заразна колкото другите шарки,а и след като влизаш утре в деветия може да се каже че си родила вече  Joy.Шегувам се разбира се надявам се да няма проблеми.Когато моя юнак се разболя от скарлатина никой друг не беше се заразил и ние си мислихме,че ще има още някой,но нито аз,нито баща му,нито някое от неговите приятелчета.Доста е гадна и трудно минава тази шарка и затова ще стискам палци да не си прихванала fingerscrossed.Лека нощ ви пожелавам.Опсссс докато се наканя и ей я на Фло ме изпреварила.Фло другите не повтарят,но скарлатината е единствената шарка която повтаря,че и потретва.Е хайде вече лека нощ докато не ме е изпреварил още някой  hahaha bouquet

# 618
  • на правилното място, в точното време
https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png

Опитах се да сервирам този път кафето аз, но нещо не ми се получава  Embarassed
Момичета, пожелавам ви прекрасен ден! Димитрова, не се плаши, в деветия месец вече почти нищо не може да увреди бебчето ти! По-скоро ти се пази, бебе вече няма търпение да те види  Hug
Прегръщам ви всички и отивам да се боря на различни фронтове днес - баби, учители, доброволци....

# 619
ДОБРО УТРО!
sweet_maniche Имаш бъдеща музикална звезда. Simple Smile
Всички да са живи и здрави, здрав ли си богат си.
Flo 51 Австрийско нашествие. Simple Smile  :hug
dimitrova8002  Hug

Днес има културна вечер - театър "Боряна" на Йордан Йовков.

Hug за всички и лек ден!

Последна редакция: чт, 17 мар 2016, 07:52 от СГГ

# 620
Привет!

Да продължа и аз  с културната тематика от поста на СГГ. Предната седмица бях на премиерата в театър 199 на "Госпожица Юлия". Доволна съм, прекрасна игра на Буковска и Врачански. В събота бяхме на "Швейк" в армията. Това го избрах заради деня събота, че през седмицата ми е трудно с културния живот, а и заради Геро, че ми е много любим. И този път не ме разочарова (за последните 2 години го изгледах в 5 постановки), но и Валентин Танев беше блестящ! Мисля,че и преди сме коментирали, но да напомня, че билетите в театъра на БА за постановки на самия театър са на 50% за служители на МО.

ММ беше командировка и се справих като трябваше и да присъствам на последната родителска среща на баткото.

За скарлатината и аз мислех, че не повтаря, ама на началника ми детето кара два пъти, та се убедих на живо. Но като че ли е по-заразна за деца до към 10 години, предполагам,че при Димитрова едва ли ще се е получило нещо, но постъпката на колежката й е отвратителна.

Ние ходихме два дни на училище и пак сме със сополи и кашлица , и ми писна. В тоя студ играят ФВС навън...

А всяка сутрин температурите стават все по-ниски...но днес поне има слънце за настроение...

# 621
  • Пловдив
Добро утро ранобудни момичета.

Фейщице, не ти виждам снимката, не мога да ти помогна с качването.
Та качвам едно кафе, ама да знаете, че Фейщицата го е сервирала.  Laughing

Фло, бг-мамма равна няма. Намерихме фуражка. Мъничето ни спаси.  Hug И други предложения имаше, абе страшна работа сме.
Днес е празникът на авиобазата, и какъвто е студ, ще им измръзнат ушите с тия фуражки.  Joy
Значи си имаш Виенска филхармония вкъщи, или само концерт-майстора от нея, че нали едната част са си в Австрия.
Моя позната си долетя от САЩ само за да й  закрепят един мост, колкото да издържи до м. май, когато ще си дойде за по-дълго, ти за Виена ми говориш. Е къде е. И на стоп може да дойде сватята.  Laughing
Питах я колко би и струвал този ремонт там, та изхарчи 600 евро за билет /евтин го намери/. Отговор - там не ремонтират, направо свалят и правят на ново. Та 600 евро щяха да само за влизане в кабинета.
В САЩ също има медицински туризъм. Ходят в Мексико. В пограничните градчета имало вече цели улици само със зъболекарски кабинети. Е, може да попаднеш и на някой шарлатанин, но бизнесът върви здраво.

мъниче, когато тази малка певица стане 3 клас, ми се обади. Ако моят дзвер още пее в хора, ще си я вземе там да си я отглежда. А пък ти започни да забравяш по някой и друг лев от време на време, за да има парички за турнета. Само да сме живи и здрави  Grinning

димитрова, от моята лекарка знам, че само рубиолата е опасна за плода. За другите шарки няма нищо доказано. Скарлатината не е толкова заразна, колкото варицелата например. Ако нещо се съмняваш, може да отидеш да ти вземат гърлен секрет. Като завършиш един ден и станеш детска учителка, ще се сблъскваш постоянно с тези болести.   Peace

Може и да съм изпуснала някой, ама старост - нерадост. Отивам да пиша, че изоставам от графика с половин страница. А и клиентите били едни ... побъркаха момичетата в агенцията. Според тях в офиса на фирмата за преводи едва ли не има една машинка, в която пускаш текста и хоп, автоматично излиза преведен на желания език. Де да беше толкова лесно. Та издавам писанията на части, белким повЕрват, че не съм робот.  Laughing

Hug за всички

# 622
Добро утро, банда (както пишеше Сети_Бети)! Благодаря за кафето на Фей и Дунди. Димитрова "стискам палци" да не си се заразила и всичко с теб и бебето, че и с каката да е наред! За съжаление са много безотговорните родители (но, пък от друга страна да не я съдим - може да е нямала избор). Фло  Hug и за теб. Напълнила ти се е къщата, никак не скучаеш Laughing. Аз също съм чувала за зъбния туризъм у нас. За скарлатината - моите братя бяха болни (когато бяхме деца) и аз не се заразих, нито нашите. В нашия град днес и утре ще изследват безплатно децата за диабет - в градините и училищата. Моето като чу изследване - рев и чудо, та затова казах на госпожата ако я навие без стрес и плач само тогава да я боцнат. Запомнила е, че изследване значи да ти боцнат пръстчето и веднага почва да плаче. В момента съм на вълна гласене на багаж и пазаруване за каката, че на 28 заминава за две седмици в чужбина. А също и следя развитието на изработването и приемането на промени в закона за туризма, защото някой от новите членове пряко ме касаят. danity_79  скорошно оздравяване. Кативита дано твоето момченце не се разболее по-сериозно и да минат сополите и кашлицата! Тази сутрин тревата и дърветата бяха в скреж.

# 623
  • София
Здравейте военни мацки. Минавам много на бързо - на път от терасата, където простирах към КПП-то. Глезя си сватята, а тя никак не е капризна, та не ми е трудно. Харесва всичко, което приготвям. Само гъби не яде. Има си вече и любими ястия, а за чопска салата притреперва. Нашите домати били по-вкусни от техните, които имали вкус на пластмаса или найлон. Де да знаеше тя ние какви домати имахме, ама изчезнаха. Сега тези дето купуваме кой ги знае от къде са, ама тя си мисли, че са нашенски.. Отивам да правя салатата, а после ще скачам в тръстиката  Simple Smile( по Сад Уоман ).

На голямото момиче на АЛБЕНКА - на добър път. Нека ходят, да видят и по живо и здраво да се върнат.

ДУНДИ, поздравления за празникът на Авиобазата. Да са живи и здрави момчетата, дето служат там, а така също и семействата им. А тия чужденци, я по-кротко. Ние да не сме роботи? А като махна няколко букви става роби...

КАТИВИТА, значи мога да се пробвам за билети, щом препоръчваш пиесите. Данке Simple Smile

СГГ всякак върви - и нашествие, и присъствие, важното е, че е посещение на добра воля. Добра си ми е сватята, разбираме се с нея.

ФЕЙЩИЦЕ, миличка, от много тичане разля кафето по трасето, ама виж, Дунди те отмени. Приятел в нужда се познава.

ДЖУЛИ, как са твоите мъничета? Така де, и аз казвам, че преди смятаха, че скарлатината не повтаря, ама сега фактите друго говорят. Дано на нашата дружка ѝ се размине.

Отлитам, че трябва да си храня сватята. chef

# 624
Добър деееен!  Едно хубаво слънчице като се е усмихнало навън, само някой и друг градус да вдигне и вече ще съм тотално щастлива. Днес денят започна с лека трудова злополука. Принтера захапа няколко листа и категорично отказа за работи, а ми трябва. Звъних на фирмата по поддръжката. Момчето ме инструктира по телефона и извърших както се казва операция на терен  Laughing Почти се справих, ама само почти, та се наложи и неговата намеса. В крайна сметка всичко вече е ОК и работата си върви.
Кати, край нямаха тези вируси! Дано да няма нищо сериозно и бързо да се оправи момченцето ти.
Димитрова, силно стискам палци и на теб.
Фло, добре си се уредила с некапризна сватя, браво! Сигурна съм, че я обгрижваш по най-добрия начин и ще остане доволна и от прочутото българско гостоприемство, и от професионалните ти грижи.
Албенка, лек път на твоето момиче и безпроблемно завръщане!
Мъниче, Рошличка е невероятен сладур!
Спирам и отново скачам в тръстиката, че стана утре, докато се замотавах. Хубав слънчев ден на всички!

# 625
Здравейте, момичета! Днес времето е страхотно- пекнало едно слънчице, но сутринта прането ми беше замръзнало на терасата.
ФЛО, как успяваш едновременно да бъдеш най-всеотдайната майка, съпруга, баба, сватя, леля и т.н. И нас не ни забравяш. Това е голям талант.  Hug
Кати, затова ви завиждам на столичани - имате възможност да избирате културните събития,които да посетите. Ние се радваме като ни гостува някое театрално представление.  Embarassed
СГГ страхотен сладур имаш.И няма да се притесняваш за готвенето вече.
Димитрова, сигурна съм, че имаш здрав имунитет, така че спокойно...
Момичета желая ви още много слънчеви дни да има до края на март.

# 626
Минавам на бързо.Фей радвам се че сме те изненадали,това и целях не е мн.но от сърце.Фло за пореден път ме изненадваш.Аз да дам отчет за сега няма да водим малкото на алерголог,че няма смисъл мн.била малка за тестове.Видях и един малак готвач в групата и една певица,браво на децата.

# 627
Радинка  как е малката госпожица, свиква ли с яслата?

# 628
  • Пловдив
Привет военни момичета Hug

Честит празник на всички служещи и служили в 3 ИАБ!

Едвам сколасах, да мина и да ви видя - днес  много натоварен ден Whistling
Сутринта оставих баткото в градината и все пак реших, че за два дни дребното няма да го пускам, та я взех с мен на тренировка Mr. Green После цял ден ми подскача из къщи и сега искала "'качащи обувки"...то и аз искам, ама не съм готова да се разделя с 5 стотака hahaha На връщане минахме и през Лидл, че от днес имаше пънчове... Докато не докопах куфарчето, не мирясах Whistling Добре, че този път имаше по много hahaha
Прибрахме се, пих едно кафе набързо и до обяд бяхме с нея навън - аз да карам ролери, тя - баланс байка.
Прибрахме се, хапнахме и я сложих да спи, а аз се захванах с изхранването на домочадието Whistling (туй кухнята ми е най-чуждото място в апартамента hahaha) И докато дребното спи, взе че ми се обади една приятелка - в събота малкия и има РД, та пита дали мога да "спретна бърза украса на тема Спайдърмен" #Crazy Е, на деца хич не мога да отказвам, пък камо ли - на познати, та цял ден режа, лепя и рисувам Rolling Eyes Малката я хванах, да ми реже конфети за пинятата hahaha...експлоатирам детски труд,  ама не ме издавайте hahaha
Вечерта и баткото се включи... абе у нас е весело hahaha

За културни мероприятия си говорите... Най-много ми липсва това, но децата поотраснаха вече Mr. Green Да са живи и здрави бабите и дядовците - все по-често и за по-дълго да се радват на внуците, че да можем и ние с баща им, да се почувстваме хора hahaha

Димитрова, надвам се, че сичко ще е наред Simple Smile То вече си на финалната  права, няма страшно Hug

sad_woman, като те прочетох и се сетих за предния ми принтер hahaha Все се бъгваше точно тогава, когато най-много ми трябва hahaha
Последно беше, преди един изпит в Академията - предната вечер трябваше да си разпечатам курсовата работа и на последната страница заби Joy Включвах, изключвах, преинсталирах - ТЦ не ще и не ще hahaha Едвам спасихме положението (добре, че си имам съседка луда като мен, да учи по нощите) Simple Smile
След изпита, като се прибирахме, минахме през магазина и се сдобих с нов принтер - точно ден, след РД-то ми hahaha Вярно си случи машинклата, но все пак е отскоро при мен - няма година и половина още hahaha

Фло, много ти се радвам на теб Hug Как успяваш с всичко да се справиш? Heart Eyes

Дунди, ще те имам в предвид hahaha
Музикална е - и аз, дето слон ми е стъпвал на ушите го усещам hahaha В събота я водих на първо занимание по балет (като малка аз ходих 4 години на балет и определено си ми остана слабост) - за мое съжаление, нещо не и допадна...  Не знам, от "каките" ли, които определено нямат подход към толкова малки деца или като цяло, но никак не беше очарована... Ще я пробвам пак след година hahaha

Болничките да оздравяват бързо Hug

Отивам да спинкам аз, че и утре се очертава дълъг ден hahaha ...пък ако всичко върви по план - и още по-дълга нощ hahaha Joy

# 629
ДОБРО УТРО!

food010 /не знам дали съм "казвала", аз не пия кафе, но с удовоствие Ви го сервирам, когато мога. Simple Smile  

Вън е хладно, но Nature Sunny.

Общи условия

Активация на акаунт