Съпруги на военнослужещи - 16

• 60 843
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
  • на правилното място, в точното време
Минавам с бръснещ полет- завивам наличния състав и гася ламБите. Спете соокойно деца!

# 661
ДОБРО УТРО!

Вън е мрачно и Wear Umbrella, но ние да сме весели и Simple Smile -ти.

# 662
  • Варна
Добро утро момичета.Аз няколко дни не съм се спирала в къщи и само ви чета,а навън през телефона не ми се пише,не че и сега не съм от телефона,но поне съм си в къщи.Честита пролет на всички.Пожелавам на всички да са здрави.Като изпратя домашните и ако дребното ме остави за малко може пак да намина да ви видя.Лек ден засега от мен.

# 663
Добро утро иот мен,и аз само ви чета от телефона,но днес е облачно и съм в къщи.Честита първа пролет на всички

# 664
  • София
 ruporuu smile3552 phoneuu animal037
Издирвам ви с всички средства за масова комуникация. Пуснах и куче следотърсач. Да видим ще се съберете ли за вечерна проверка? Да сте заети...колко да сте заети newsm78 Все по някой и друг емотикон можете да сложите, а защо не и по два три реда.

Аз вчера не писах, ама повярвайте главата ми пушеше af Сега да ви се ожаля.
ПЪРВА СЦЕНКА. Главни действащи лица: Гаджето ми и някакви докторки от Онко болницата. В поддържащата роля - аз.
След операцията предложиха на ММ да си избере да прави ли лъчетерапия или не. Докторите от Военна болница казаха, че не е необходимо. В Онко диспансера някаква докторка яко го е навивала и той накрая се съгласил. Мои пациенти минали през това нещо казаха, че може би ще го светнат три пъти по 2 мин. и толкова. Той питал и разпитвал, но никой не отговарял на въпросите му. Отговорите - строго засекретени. Казали му, че като дойде за процедурите, ще му обяснят.Та отива вчера гаджето в уреченият час и какво мислите? Обяснили му, че трябва да влезе в болницата, да му направят 23 процедури, после 10 дни ще почива и още десетина процедури. Той е много дисциплиниран човек, но се възпротивил и ми звънна за съвет. Решението той вече си го беше взел, но явно имаше нужда от моето рамо. Възпротивих се и аз. И така. Казал им, че се отказва, а те продължили да го уговарят. Дори днес някаква докторка му се е обадила пак да го кандърдисва. Кой знае колко пари са загубили от НЗОК, след като опитната мишка им е избягала... Ужасно е, когато пред името на доктора се мъдри ЕТ, или ООД. И на този същият " доктор" му е все едно какво ще продава, загърбил и Хипократ, и Хипократовата клетва. Не са виновни толкова докторите, че ги сложиха заедно с продавачите на краставици ( чест и почитания за труда на тези хора ) да са подвластни на Търговският закон. Безобразие #2gunfire Та такива ми ти неща. Ужасно е да не вярваш на лечителят, а да си мислиш, че ти предлага неадекватно лечение, само за да може да източи повече пари от Касата.
ВТОРА СЦЕНКА. Главно действащо лице, ама много главно - сватята. В поддържащата роля - пак аз.
Дошла милата, от толкова км. без да си взема необходимото количество медикаменти. Да не ви разправям, как се опитах първо да намеря оригиналните ѝ лекарства. Тя не искаше заместители. Като видя обаче, че опира нож на кокал, кандиса. Заменихме едното с българско, а другото го изписаха, та днес го доставих. Мислите ли, че скучая? Нееее, при нас винаги е весело. Simple Smile
Сега гаджето си е при мен, сватята е снабдена с лекарства, остава в други ден да я озъбим подобаващо и в петък да я изпратим по живо, по здраво.
Е, оплаках ви се.
Дано с идването на пролетта и настроението ви е пролетно. Този път няма да ви споменавам поименно, но затова пък всички появили се на вечерната проверка ще ги гушна силно, силно. Hug Hug Hug

# 665
Аз съм първата явила се,днес ходих да се уговоря с доктора при който ще раждам,каза ми да спра да пътувам вече,и ми предложи ако се притеснявам да не е голямо бебето да ми предизвика раждане 10 дни по-рано,но мен така ме е страх и мисля да си изчакам момента в къщи вместо да е със системи.Иначе се поразходих въпреки ветровитото време.
 Hug и  Grinning на всички

# 666
Ооо, нареждам се за гушканеН Simple SmileНие сме у нас, вчера сложиха на малчо първа ваксина и сякаш имаше температура, та си се гледаме. „Сякаш”, защото със супер модерния ми и скъп безконтактен термометър в чудо се видях дали да му вярвам или не. А да не ви казвам как плака... за пръв път го чух така да плаче. В понеделник ще ходим за друга ваксина, че аз не дадох да му сложат двете наведнъж.
Днес гледам и какво се случва в Брюксел... не знам къде да се денем, че хем да живеем добре, хем спокойно. Но каквото е писано.
Фло, за случая с твоя мъж и лекарите не знам как да коментирам. Тези хора, лекари, защо не си представят за миг, че това е техния баща, техния съпруг, дали пак така ще постъпят?! Сигурно и на тях не им е лесно, много работа, а ниско заплащане (то в много сфери е така), но преди всичко трябва да сме хора и да си помагаме.
Останете със здраве,
Сети

# 667
  • Пловдив
В главата ми е пълен бръм днес. Поръчките не спират, а денят е от 24 часа. А и трябва да се спи. Ако не се наспя, никоя поръчка няма шанс да бъде изпълнена.

За това в Брюксел - потресена съм и ... бясна. Ами да ги хрантутят още, да им се покланят до земята и да чакат пак някой някъде да се взриви. Да, бясна съм на т.нар. толерантност от наша страна. Толкова сме толерантни, та чак търпим да ни избиват. Толерантни до глупост. Нищо добро не ни чака. Няма да има кътче на тази земя, където да се живее спокойно. Ще станем като в Израел. Ще трябва да се учим да си отваряме очите на четири и да сигнализираме при всяко подозрение. Ама на кого да се обадим в нашата мила държава? Какви са ни възможностите за реакция? въпроси, въпроси, въпроси ... и много гняв.

За лекарите. Ами не знам дали са зле заплатени. Приятел на моя шеф е кардиолог, шеф на отделение в болница, малка, невзрачна, мизерна, общинска болница + кабинет. Ами за него 15 хиляди на месец са малко пари. Жена му - шефка в касата. То са екскурзии, сафарита, джипове. Еми не са взели - дали, милите. Да, всичко е търговия.
Тези дни се наложи да преведа няколко епикризи. Елитна столична болница, жена на 27 години влиза на краката си в болницата за интервенция за намаляване на размерите на тумор, който после трябвало да бъде отстранен. Излиза в инвалидна количка, с обездвижени крайници, с трахеотомия. И с тумора. Хората ще търсят спасение в чужбина. И на края на епикризата нищо по отношение на последващо лечение, на рехабилитация, никакви насоки. Личният лекар да търси консултация с УНГ за хигиената на тръбичката за дишане. А, и два безплатни прегледа, ама кога, къде, кво им пука.  #Cussing out  
А когато баща ми се скова и за отговор на въпроса ми към башка доцент какво следва и какво трябва да направим, получих безмълвно повдигане на рамене, за първи път в живота си имах желание да фрасна един на лекарка. У нас медицинската етика е мръсна дума.  

Seti Beti, заболяло го е милото, изплашил се е. За ваксините - аз не на един ден, а в един месец две ваксини не давам да се правят. 30 дена минимум между двете. И защо първа ваксина? първата не се ли прави още на деня след раждането.  newsm78

dimitrova8002, и едно време са се раждали големи бебета, ама когато им дойде времето. Да предизвиква раждане 10 дена по-рано. Защо?

Фло, в такива случаи като твоя със сватята - в интернет има справочници, които показват имената на лекарствата в отделните държави. Едно и също лекарство се продава под различно наименование примерно тук и в Германия. Важно е активното вещество. Ама какво ли съм тръгнала на теб да ти ги обяснявам тия неща.  Laughing

Отчетоха се, отивам да си довърша едната поръчка и да захващам следващата, ако има такава.
лека вечер на всички.  Peace

# 668
  • Пловдив
И аз за гушкане да се наредя...
Днес се скапах - 20км с ролерите + час канго... На обяд не можех да си стоя на краката... И вместо да легна и да се наспя, взех че изпих едно капучино и цял следобед обикалям с прахосмукачка и моп ooooh!

Фло, напълно съм съгласна с теб - лекарите са се превърнали в търговци... На моята вуйна без малко да и правят сърдечна операция, а жената - здрава и права... Само като се сетя и полудявам...

Димитрова, то дошло време вече Simple Smile Всичко да си мине нормално и да си гушкаш едно сладко вързопче Heart Eyes

Сети Бети и това ще мине... Свиквай Simple Smile Нали знаеш - детето като го боли пръстчето, майката я боли сърцето - много истина има в тези думи!

Дунди, ти си машина Hug Не си си поставила нещо за цел - не си го изпълнила Shocked Hug Много се радвам на такива хора  bouquet

За атентата в Брюксел - думи нямам...Удариха ЕС буквално в сърцето му...
Светла памет на жертвите и да пази Господ народа на света от фанатици...

Отивам да повилнея още малко из виртуалното пространство и да стягам дисагите за тръстиката, че утре ми е ред и ми се пада

# 669
  • Варна
Щом се каже вечерна проверка и ей ме на на плаца строена  hahaha.Димитрова като преминала скоро през това да ти кажа ако можеш да избегнеш системата бягай далеч(такива болки не бях изпитвала след слагане на системата).Фло относно здравната ни система моята свекърва е вече бивша мед.сестра и казва така днешните лекари за пътека са готови и майка си да уморят.Филма който го дават по нова в момента казва за него,че е самата действителност в болниците в България.Така че просто съм без коментар.Хайде лека нощ от мен до следващато ми добиране до компютър  Joy

# 670
 Hug
Лека нощ и сладки сънища! /пиша от леглото  Embarassed/

# 671
Ето ме и мен за проверката. Димитрова, ти си съвсем на финалната права, в очакване на новото попълнение на военния ни блок Simple Smile Що се отнася до атаката , тези безумни фанатици постигат целта си- да живеем в страх, независимо в коя държава се намираме. А за лекарите, наистина нямам представа какво им е заплащането, но да си лекар не е професия, а призвание, ако са искали да бъдат търговци има мн др професии. Търговия с човешкото здраве и живот никой няма право да прави. dundi73, твоя разказ ми напомни за един колега , който отива на лекар за болни в гърба и след инжекция с обезболяващо, която засяга нерв, беше обездвижен месеци наред, а дори и сега се вижда че не му е лесно да се движи. sweet_maniche, направо се изпотих само като прочетох, колко физически натоварвания си изпълнила. Сигурна ли си че и твоя ден е 24ч., че на мен (особено сега) ще ми е невъзможно да направя това за един ден, че и да поспя Simple Smile Лека и спокойна нощ от мен Simple Smile

# 672
ДОБРО УТРО!

Hug

# 673
Добро утро и от мен

# 674

Добро утро  и от мен Simple Smile  Hug

Общи условия

Активация на акаунт