Съпруги на военнослужещи - 16

• 59 951
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
Добро утро! Аз си подготвям уроците. Какво нещо! Като знам че в понеделник съм на работа и от снощи пак започнах да не мога да спя и да ми се въртят по цяла нощ мисли.
Фло, твоите преживявания винаги за много цветни и весели.
 Laughing Laughing Laughing
Със тая документация....докато мине всичко ще се изприщя. Дано нямам издънки.

# 91
  • Ямбол
Здраавейте , момичета!
Днес е един хубав слънчев ден при нас! Не е топло обаче, излязохме с малкото навън ама доста си е студеничко. Иначе днес съм се отдала на мързел , не помня от кога не ми се е случвало, нооооо не е лошо де Simple Smile
Хайде оздравявайте всички. Моят малък дзвер вече няма температура и на косъм му се размина АБ  за сега. Иначе обаче се сдоби с прилична кашлица та сега се борим с нея. Такива ми ти работи...
Я кажете какви са ви плановете за Св.Валентин или Тр.Зарезан ????? Ние решихме да отидем на заведение, но понеже всички от компанията сме работни ще празнуваме на 13 (събота) , но пък какво от това важното е да се повеселим . Ще правите ли изненади на половинките си ???? Аз още не съм измислила нищо, а вие?
Сега ще ида да полегна....хаха ...че се поизморих от мързелуването.... Hug

# 92
Здравейте на всички и в почивния ден..
Аз първо да си покажа  какво беше за мен днешното Добро Утро.. защото днес ни стават 3 годинки с моето момче... txtloves newsm76 Two Hearts

А сега пускам и малко виртуална почерпка по случай празника ни  Rolling Eyes Rolling Eyes

А аз се погрижих за малко козметичната част към ММ и му подарих нещица от които имаше нужда Grinning Практична съм си.. хаха Всеки подарък е хубаво да влиза в употреба..
И едни приятели ни изпратили подарък.. по куриер.. те са от Плевен.. и сутринта едно момче ми звъни по телефона, "Слезте моля ви, имате пратка" и аз  Shocked newsm09 smile3556 викам си кой пък в неделя.. ми праща нещо.. слизам аз.. цветя и пакет.. получих .. те ни направили от магнитите с имена и датата на първа среща.. Многоооо се развълнувах и бях щастлива, че имаме такива приятели, макар и далечко от нас.. и рядко се виждаме, но.. винаги са до нас  Party Party

Хайде приятен ден от мен, изпратих си момчето на работа преди 1 час и сега.. малко мързелуващ неделен след обяд за мен :*
Дано съм успяла със снимките... за което не съм много сигурна.. но.. ще се поправя, ако не съм Simple Smile

Hug Hug ЗА ВСИЧКИ  Heart Eyes

Последна редакция: нд, 07 фев 2016, 17:09 от I miss you

# 93
Здравейте! Минавам на бързо. sad_woman, котето не се вижда  Thinking
Вчера се честваше Св. Фотий, но нямах време да мина да почерпя! Адашката, СГГ - вие празнувате ли на този ден? Тази година много малко хора ме поздравиха  Crossing Arms То и аз от скоро го знам този ден, ама ми стана малко криво. Защото не е като да не сме се събирали да черпя на този ден. Както и да е, минало заминало. Сега и без друго имам по-важни празници - тези на бебко. Аз нарочно вече не му казвам името, че е по-нестандартно и някой може да направи връзката с мен, с ММ. Тук от де да знам кой чете и кой гледа. Аз вече и във фейсбук много ограничих изявите - постове, снимки.
За идните празници - ние ще имаме гости, ама не защото е празник, а защото предната седмица като ги каних, мацката беше болна и го отложихме и сега ще съвпадне гостито с празника. Това не значи, че няма да го полеем  Blush Подаръци..... ммм по-скоро не, няма да купувам. Не знам, ще помисля, ама тук в квартала няма какво оригинално да измисля. Освен да сготвя нещо  Mr. Green
 I miss you, честита ви годишнина  txtloves Много хубаво, че си ги празнувате. Ние имаме поне две дати за годишнини - първата среща, годежния пръстен, ама нещо не ги отразяваме. Иска ми се обаче това да го променя, то от мен зависи.
Малко се разсеях тук да ви пиша, че нещо ми е смотано.
Пожелавам успешна седмица на всички - учещи, преподаващи, работещи, на почиващите и на тях Hug Болничките да оздравяват, а другите - пазете се!

# 94
  • София
Привет военни красавици.
Жалко, че не съм разбрала, че вчера сме имали толкова именици, все с имена, произлизащи от светлина. Може ли на патерица да ви поздравя? Що пък да не може. И така:

МИЛИ МОМИЧЕТА, СЕТИ-БЕТИ и ДУНДИ, и НА СГГ МОМЧЕНЦЕТО, ЧЕСТИТ ВИ СВЕТЪЛ ПРАЗНИК, ЧЕСТИТ ВИ ИМЕН ДЕН! НА ВСИЧКИ ЖЕЛАЯ ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ. НА МАЦКИТЕ - ОБИЧ И УСПЕХИ, НА МАЛЧО - ВЕСЕЛИ ИГРИ!

Заставам пред строя да рапортувам как мина днешният ден. Бригадата от ентусиасти дойде навреме и като подхванаха мебелите, сглобиха ги за няколко часа. Много прилична детска стая се получи. От утре започвам да подреждам шкафовете. Следва да избера новичко перде с детски мотиви и полюлейче. Все приятни занимания...

СЕТИ_БЕТИ,  spoko Всеки има такива смОтани моменти, ама хич не им обръщай внимание. Свиркай си Simple Smile

I MISS YOU,честита ви годишнина! txtloves Да празнувате още 33 пъти по 3.  Heart Eyes Със снимките не си успяла, ще трябва да се явяваш на поправителен Wink

ДАНИТИ, добре, че му се размина на малкото човече. Юначе е той! Ние отбелязваме Трифон Зарезан Wink

ВИВИАНКА, на добър час утре и никакво отказване, ей. Я какъв тил имаш в наше лице. Hug Всички те мислим, всички те подкрепяме newsm10

Ваканцията свърши, хайде утре отново на училище. На ЛУННО ЦВЕТЕ, СГГ, ВИВИАНКА и всичките ни деца ученици успешен старт!

Лека нощ милички, че утре от тъмни зори съм на тръстиката. По-точно от 7.30 Mr. Green

# 95

Добро утро, момичета!
Желая ви успешна нова седмица! На всички ученици и колеги пожелавам успешен втори срок!
Следващата ваканция е близо.
Тази междусрочна ваканция мина много бързо. Но беше хубаво.
ФЛО, и аз обичам да ходя в Костенец. Но повече през лятото. Успяхте ли да видите водопада?
На всички празнували вчера, честит празник!
Слънчев ден от мен!

# 96
Fleure de lune, благодаря за кафето!
След три дни отпуск и два почивни дни - хайде пак на работа и на училище....
Хубава седмица момичета! bouquet

# 97
Да се включа и аз вече от работното място. Успешен втори срок на всички учители ,както и на учениците и най-вече на нашите випускници (малей  не мога да повярвам , че останаха три месеца училище...).

Сега един въпрос към тези , които са били на ВПД Сарафово ( че тази база е непозната за мен) . Помагам на един колега да се ориентира-кажете ми кои са най-хубавите блокове, за да знае какво да избира. Мисля че, Никито и Данити ако не греша бяха там предната година. И въобще всякакъв коментар ще ми е полезен.

# 98
  • Пловдив
Какво начало на втори срок?  newsm78 Дзверът отиде на училище, а преди малко в новините прочетох, че от утре до края на седмицата ще са в грипна ваканция /Пловдив/. Дано им организират пак репетиции всеки ден, че иначе ще изкърти леглото от лежане.  Mr. Green

За Сарафово не мога да помогна.
kativita, да не би да са пуснали вече картите за лятото? ние още се мотаме с априлската почивка на Боровец.  Laughing

И аз имам един въпрос. За да се ползва т.нар. билет за пътуване, може ли да се ползва отпуска от миналата година или трябва да е отпуска за тази година? ММ смята, че може да си пусне дни от тазгодишната отпуска, без да е приключил с миналогодишната. По КТ това не е възможно, но не знам в армията как е.

Последна редакция: пн, 08 фев 2016, 10:56 от dundi73

# 99
Не , не са пуснали още картите, но наближава...

За да ползва билет за отпуск за 2016 трябва и отпуската да е за 2016. При военните може 10 дни от 2015 да е прехвърлил за тази година , но принципно трябва първо тях да използва през 2016 и после  да докладва нова от 2016. Но от 2009 може да има стари, които влачи до пенсия , тях не ги ползва. Макар че знам за случаи за прехвърляне на много повече отпуски и да се ползват само по 10 дни от новата за годината и така се трупа за пенсия или плащане при напускане на системата. Но как става законово това не знам. При мен  и при ММ това не става, кара се както е закона.

# 100
  • Пловдив
kativita, мерси за разяснението. Той има още 12 дена от миналата година. А тази година ще има повече отпуска заради вредните.
А за трупането, ами трупат. Брат ми примерно има отпуски от 3 години назад. С дежурствата, които дава, само компенсации ползва, какво остава за отпуски.

# 101
Дунди, сигурно знае твоя ММ, ама аз да напомня, че допълнителният отпуск за вредните не може да се прехвърля , той се ползва пропорционално за годината, за която се полага.

Последна редакция: пн, 08 фев 2016, 12:06 от kativita

# 102
 Здравейте, и от мен...

Надявам се всички да са добре, имам много задачи и не смогвам...

Като се разговорихте за билети...Нали ке даваше и за детето някаква сума? А за мен като нямаме брак, но от другия месец ще сме на еднакъв постоянен адрес полага ли се?

Благодаря bouquet

# 103
  • Варна
Здравейте и от мен.Аз най сетне се добрах до компютър.Относно Сарафово и аз бих се радвала да чуя инфо понеже смятаме живот и здраве тази година да ходим там (понеже тука нямаме море hahaha) и за да наваксаме понеже миналото лято не ходихме никъде смятаме и до Рибарица да отскочим,но това е все още в проект.А относно билета за отпуск не е задължително да е тазгодишна,ето ММ в момента е в отпуск от миналата година с пуснат билет,а за тези които са без брак не знам как седят нещата.Пожелавам успешен втори срок на всички учители и ученици,болните да оздравяват,а другите да не се разболяват.Лек ден на всички от мен  Hug.

# 104
Според тази наредба май си трябва брак Laughing, то вече се обърках коя наредба признава съвместното съжителство и коя си иска твърдо брак...

Допълнителна разпоредба
§ 1. Членове на семейството по смисъла на тази наредба са: съпруг/съпруга, ненавършили пълнолетие деца, включително и тези, които учат в редовна форма на обучение до навършване на 26-годишна възраст, ако не са сключили граждански брак.

За детето - 45 лв.

Размер на пътните пари
Чл. 7. Пътните пари при отиване и връщане веднъж в календарната година при ползване на платен годишен отпуск на територията на страната за военнослужещ/цивилен служител се определят ежегодно със заповед на министъра на отбраната и са в размер не по-малко от 60 лв.
 Чл. 8. Размерът на полагащите се пътни пари за съпруг/съпруга е 100 % от пътните пари за военнослужещия, а размерът на пътните пари за останалите членове на семейството му – 75 %.

Общи условия

Активация на акаунт