Клуб на храбрата шивачка - тема 18

• 77 231
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте!
Имам желание да се науча да шия на електрическа шевна машина. Мислите ли, че е възможно сама да се науча? Може ли да ме насочите към някаква основна първоначална информация по шев и кройка?!

# 76
Да, силиконов пух на гранули. Пере се. Избягвам високи обороти обаче. Просто защото после по-трудно се разпределя пуха. Деликатна програма и 400 оборота на центрофуга, не повече. Всички играчки и декорации пера така  Peace
Даже скоро прах едни лисанковци и станаха още по-пухкави Mr. Green

Златна си! А трябва ли да е еластичен плата за проекта, който си направила? И трите неща са свързани, нали? Не само, че много красиво ти се е получило, а и идеята е много добра за този буфер от стената.

# 77
  • FRANCE
Здравейте, някой сменял ли е яка на риза? Една позната ме моли да сменя яката на мъжка риза , от копринена да стане памучна. Звучи ви много сложно  newsm78 дайте мнение моля. Благодаря

Бутнива работа, но нищо сложно. Когато разпориш оригиналната яка, можеш да я използваш за разкрояване на новата, ако се притесняваш сама да я скроиш. Не съм сменяла яка на мъжка риза, но съм шила мъжки ризи и яки със столче /отдавна беше/. И подлепващо ще ти трябва, ако искаш да стои по-твърда/изправена.

Много благодаря. Освен да взема сега една риза на ММ и да се тренирам Simple Smile

# 78
Да, силиконов пух на гранули. Пере се. Избягвам високи обороти обаче. Просто защото после по-трудно се разпределя пуха. Деликатна програма и 400 оборота на центрофуга, не повече. Всички играчки и декорации пера така  Peace
Даже скоро прах едни лисанковци и станаха още по-пухкави Mr. Green

Златна си! А трябва ли да е еластичен плата за проекта, който си направила? И трите неща са свързани, нали? Не само, че много красиво ти се е получило, а и идеята е много добра за този буфер от стената.
Ами не са свързани, макар че смятах първоначално да им направя връзки на гърба или нещо от сорта, за да ги вързвам към оградата. Така си ги ползваме и пренареждаме самостоятелно.
Скрит текст:
Всъщност те са в този им вид

Едните са от памучен плат, другите от бархетен. На бархетените малката даже си спи, защото са супер мекички. Иначе съм правила и от плюш. Пак стават хубави. Така че свобода на въображението  Peace
Предвидила съм и джобарник от същия плат и ако не се наканя скоро да го направя май няма кога.

# 79
Здравейте!
Имам желание да се науча да шия на електрическа шевна машина. Мислите ли, че е възможно сама да се науча? Може ли да ме насочите към някаква основна първоначална информация по шев и кройка?!

Разбира се, че можеш да се научиш сама.  Simple Smile

Аз съм самоука, не кроя, а използвам готови кройки. Пределно ясно е там кое какво е и как се съединява. Аз съм много доволна от списание "Бутик"-има го по будките. Започни с някоя лесна кройка от типа на изчистена пола.

А иначе в някои от списанията има подробна информация в картинки как се прикачва цип, колан, яка и прочие. Тези неща вече ги има и като клипчета в интернет.

Успех!  Simple Smile

# 80
Смело напред с шиенето Simple Smile Аз преди година и нещо си купих машината и започнах от 0-та. Много ми бяха полезни темите, които изчетох от форума. Сега вече бих могла да си шия целия гардероб сама ако имах време. Скоро си взех и учебник за кроене, по който учат в прохесионалните гимназии и сигурно и той би ми бил полезен ако имах време да пробвам това, което чета Simple Smile

# 81
Аз не мога да шия, но много бих искала да се науча. Колебая се дали да си купя шевната машина, която предлагат в Лидл? Има ли някоя сред вас, която шие с нея

# 82
Привет!
Имам един много тъп въпрос, защото абсолютно нищо не разбирам от шиене, но пък ми е интересно да разуча  някои нещица.
Имам ЛУчник 724. Мега стара , но й работи всичко.
Искам да знам дали има програма за оверлог и ако има коя е тя. Разгледах разните съединителни шевове и зиг-заг само, но това ме човърка за оверлога?
Благодаря на включилите се!

# 83
  • София
Привет!
Имам един много тъп въпрос, защото абсолютно нищо не разбирам от шиене, но пък ми е интересно да разуча  някои нещица.
Искам да знам дали има програма за оверлог и ако има коя е тя. Разгледах разните съединителни шевове и зиг-заг само, но това ме човърка за оверлога?

За първи път чувам за програма за оверлог Thinking Може би имаш в предвид имитация на оверлочен бод, тъй като самия оверлог сам по себе си е различен вид машина, съединителна и има нож, който отрязва излишния плат.
За зачистване би могла да ползваш зиг-за тегел

# 84
  • София
Здравейте,
не съм много добър шивач, но съм вдъхновена да си ушия рокля. Харесах си много модела на тази рокля.

http://negative-online.com/bina-roklya.html. Премерена от мен в раменете ми става, но надолу ми е малко в повече широка. Материята е кожа. Размерът е S

Искам да ви попитам как се води кройката на тази рокля, и бихте ли ме насочили към кройка?
Благодаря ви предварително bouquet

# 85
  • София
Здравейте,
не съм много добър шивач, но съм вдъхновена да си ушия рокля. Харесах си много модела на тази рокля.

http://negative-online.com/bina-roklya.html. Премерена от мен в раменете ми става, но надолу ми е малко в повече широка. Материята е кожа. Размерът е S

Искам да ви попитам как се води кройката на тази рокля, и бихте ли ме насочили към кройка?
Благодаря ви предварително bouquet
Аз бих постъпила по следния начин , тъй като в модела няма нищо сложно : взимаш една своя тениска/потник/туника/рокля и слагаш върху плата и разкрояваш директно. Ако не смееш да режеш направо - очертай първоначално  и тогава крои.
Аз винаги по този начин работя и за себе си, и за децата и досега фал не съм имала. Имам една базова туника,  която ми е перфектна като мерки и я ползвам като шаблон.
Сигурна съм, че ще се справиш! Успех!

# 86
  • Бургас
И когато направиш твойта базова кройка / а може да са няколко-за пола, за блуза.../ си ги изрязваш от картон или от дебел найлон и ги прибираш на тайно местенце , и при нужда ги вадиш и само чертаеш и кроиш. Успех!

# 87
  • София
armeria  Hug    Мишле_  Hug благодаря ви момичета. Ще пробвам:)

# 88
  • София
И когато направиш твойта базова кройка / а може да са няколко-за пола, за блуза.../ си ги изрязваш от картон или от дебел найлон и ги прибираш на тайно местенце , и при нужда ги вадиш и само чертаеш и кроиш. Успех!
Баба ми си ги пазеше под килима Simple Smile
Винаги бяха изгладени и "под ръка" Wink

# 89
Привет!
Имам един много тъп въпрос, защото абсолютно нищо не разбирам от шиене, но пък ми е интересно да разуча  някои нещица.

За първи път чувам за програма за оверлог Thinking Може би имаш в предвид имитация на оверлочен бод, тъй като самия оверлог сам по себе си е различен вид машина, съединителна и има нож, който отрязва излишния плат.
За зачистване би могла да ползваш зиг-за тегел

Ох, колко съм боса по темата...
Благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт