"Шеф под прикритие" по Нова

• 75 550
  • 538
  •   1
Отговори
# 90
И не само това. Повечето бяха с лоши зъби, изпопадали. Един човек се подтиска от подобни неща и винаги би ги поправил ако може. Дори с цената на малък кредит. Което означава, че действително им дава малко.

И пак ще акцентирам върху липсата на предпазни средства. освен едни ръкавици друго не видях. Не са ли чували за очила, каски?

Струва ми се, че тази Уолтопия стои добре на пазара, но не са пораснали дотам да разберат, че печалба от свити заплати няма.
Търновец, установил се в София на меко и на сладко, но производството му къде е? Край София ли? Май не. Защо? Ми много просто в София бая текучество ще се отвори ако се подиграва със заплатите.

# 91

Търновец, установил се в София на меко и на сладко, но производството му къде е? Край София ли? Май не. Защо? Ми много просто в София бая текучество ще се отвори ако се подиграва със заплатите.
Всичко трябва да е в София ли? И в София заплатите за новоназначени служители не са кой знае какви вече. То и международните брандове в шивашката промишленост хранят половин северозападна и северна България, но какво да правят хората?

# 92
О, не, ни най-малко казвам, че трябва да е в София. Напротив. Но това обяснява защо е кацнал с централния си офис там, но не е преместил производството.

Какво да правят хората и дали могат нещо да направят (отделно дали искат) е друга тема. Доста дълга. Стана така, че вече всичко е столицата и още 2-3 други града. Което е малко несправедливо. Навремето държавата изкуствено е създавала заетост на населението и в малките населени места посредством задължителните "разпределения". Но не е имало такива драстични разлики.

# 93
Предаването мирише на развалено от километри.
Кой служител ще повярва, че снимат корпоративен филм и ще искат да снимат домът му и т.н.?
Отделно на вторият работник, който искаше да иде в Турция, му личеше, че разпознава шефа си. Държеше се по специфичен начин, особено като се сбогуваха. Говореше така, все едно говори с шефа си, който е дошъл за малко.
Реакциите и на служителите и на шефа като казваше, че е бил под прикритие бяха по-добри от предните.

# 94
И аз си мислих, че този втория го разпозна. В усмивката му, и в погледа му имаше нещо, което..все едно едвам се удържаше.

# 95
Там работят в супер отрови, как няма да са им развалени зъбите на всички. Шефът обаче ми се стори искрен в желанието да помогне на жената и момченцето.

# 96
Там работят в супер отрови, как няма да са им развалени зъбите на всички. Шефът обаче ми се стори искрен в желанието да помогне на жената и момченцето.

Аха. Това намеквам от вчера. Ти го каза направо. затова и подсещам, че вместо да се клечи по тв предавания да помисли малко над безопасността на труда.

# 97
  • ГО
А на мен ми харесва.  Колкото ще да е нагласено. Къде по-позитивно от всичката простотия дет се лее по тв-тата. Интересно ми беше да гледам неща "от кухнята" на едно производство или бизнес.  Леяр, заварчик-ама то имало и такива професии, ти да видиш!  Simple Smile
И на мен!
Да не забравяме, че не всички работят в офис  Tired и не всеки може да си позволи ходене в чужбина.
Хареса ми как човешки се държеше с хората, когато отидоха в офиса му. Говореше просто, по народно му, без излишна показност.

# 98
Реших да пусна запис на първия епизод, преди да ви прочета.
Изгубих безвъзвратно 45 минути от живота си...

# 99
  • София

Ами тогава да им направи един фирмен здравен договор за зъболечение, а не да помага "на парче".

# 100

Да не те обидя, ама си много далеч от истината. Помисли малко и си отговори сама на въпроса.
Сега ме провокираш да изгледам и втори епизод.

# 101
  • София
Даа, знаем я и другата страна, той самият се бие в гърдите "аз съм дал работа на толкова хора в провинцията".
Но е истина и че заплатите в производството му са смешни.

# 102

Да не те обидя, ама си много далеч от истината. Помисли малко и си отговори сама на въпроса.
Сега ме провокираш да изгледам и втори епизод.

Не, аз явно само толкоз мо'ем да мислим. Просто кажи ако знаеш как е вместо да се косиш, че ще ме обидиш. Мога да понеса, че греша за нещо, споко. Ако е вярно и логично, ще приема аргументите. Няма лошо.

# 103
Много по-евтино е да развиваш производство в провинцията, отколкото в София.
Пиша само по вашия преразказ, без да съм гледала, но оставам с впечатление, че говорите за големи мащаби.
Много от чуждите фирми са ситуирани в Елин Пелин и околните села(примерно), защото планират и контролират добре разходите си, не че не могат да си позволят София.

# 104
Амиии какво да ти кажа... Къде виждаш написано от мен, че не могат да си позволят?
Производството се разполага обичайно в провинцията, а управлението в столицата когато говорим за чужд бизнес. Така е и по света. Ако е производство, което и навремето си го е имало, няма да тръгнат да го местят тепърва, нали така?

Но това Уолтопия имало ли е производствени мощности навремето някъде? Май просто е избрал да бъде там. Да подпомогне родния си край. Дотук добре. Ама като ще го подпомагаш бива ли да е така, че хората да не могат зъболекар да си позволят?. Съществъувание на границата на вегетативно състояние. Може да си го позволи разбира се. Но не иска.

Скрит текст:
Одеве не ти го казах, но аз самата работя в администрацията на компания, чиито производствени мощности са пръснати по селца. Зная къде се разполагат. Laughing  

Общи условия

Активация на акаунт