Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари

• 141 129
  • 708
  •   1
Отговори
# 285
Чудна баница smile3501 Най любимо от всичко ми е баничка с една чашка червено вино hahaha

# 286
  • постоянно
Баницата е трепач  Crazy

# 287
Взимам си от супичката с топчета,кексчета с череши и сърмички......сега като се загледах и на кюфтетата не бих отказала ....и пицата....ииии....всичко останало....

Козуначени мъфини с конфитюр    Печен пипер/чушки с доматен сос

# 288
  • Бургас
megansg  би ли казала как си опекла шишчетата  newsm78

# 289
  • Русе
Красоти, красоти .............. . Поздравления за всички кулинари! bouquet bouquet bouquet

Еклери.

Хубав празник утре! Наздраве!

Последна редакция: сб, 13 фев 2016, 16:14 от i_peych

# 290
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Ето от мен нещо сладичко и мнооого шоколадово.Май си няма име и да си призная го правя за първи път. Blush .Ммм на вкус поне крема е сполучлив.Шоколадов крем и шоколадови бисквити.Парче ще добавя по късно.

# 291
  • На брега на реката
Едно шоколадово торте с маскарпоне за утрешния празник, който ще бъде отбелязан тази вечер

И закуската кашкавалки и сиренарки, с универсалното тесто на Батето. И понеже разпитвах и в темата с въпросите, да уточня, че тестото е замесено от вечерта, втаса веднъж, оформих го на закуски, покрих с фолио и оставих в хладилника. На сутринта само намазах с яйце и ги изпекох. Много, много пухкави и вкусни станаха  Mr. Green И въобще този месец направих сериозни крачки напред в месенето и тестените изделия  hahaha

# 292
  • София
Пържола от бяло пилешко месо с гъбен сос, бутчета с масло, сол, пипер.

# 293

Мариновани камби

Шарен солен кекс

Куркудена  чорба- приготвих я за първи път и за  студените дни е много подходяща.

Хубава вечер!! Simple Smile

# 294
Пърленки от типово тесто с маслини и гъби. Малко са ми дебелички, но пък преядох само с една.

А тази е от бяло брашно с маслини и сирене.

Днес голямото ми момче има рожден ден! По този повод ви черпя с една бисквитена торта, с крем от пудинг, крем сирене, масло и заквасена сметана. По средата сложих сладко от ягоди, а отгоре залях с шоколад с масло. По този повод да попитам. Някакъв трик да се разреже шоколадът без да се натрошава?

Скрит текст:

# 295
Може ли и аз да се присъединя към тази вкусна и красива тема?  bouquet Всички сте приготвили много вкусотии, поздравления.
Дара, чудесни пърленки! Честит рожден на голямото ти момче! Да е жив и здрав!  bouquet
Дороти, аз още се чудя на куркудената чорба, трябва да я приготвя да не и` мине сезона.
Тайне, всичко, което показваш много ми харесва.  Hug
Ще си взема малко от тортето на Ferfor, от шоколадово изкушение на Захарчето, от еклерите на Пейч, от баницата на Мидко, може, нали?  bouquet
Зиче, радвам се, че се появи.  Hug В къщи твоите "кюфтета по италиански" са мнооого любими.
Извинявам се, че не споменавам и другите поименно, всички сте прекрасни кулинари.  bouquet

От мен козуначени мъфини. Рецептата е за козуначени кифлички на Джемма, тестото месих в хлебопекарната, оформих като мъфини (имат пълнеж от домашно сладко от праскови).

Печено пилешко бутче с картофи (имах останали варени картофи, нарязах ги на колелца, сложих парченца масло и покрих с настърган кашкавал, запекох и поднесох с печеното отделно бутче).

Тези дни в темата за хлебопекарните стана въпрос за направата на кекс в тях. Аз досега не бях пробвала и днес поправих тази грешка (стана много хубав, обичам всякакви кексове, този прилича на купешки, малко нямах търпение да го извадя от формата и го скъсах, но е чудесен на вкус). Ползвах рецептата на Танита, благодаря за рецептата.  bouquet

разрез
Скрит текст:
Хубава вечер!  bouquet

# 296
Каква е тази куркудена чорба, за пръв път чувам. Да не е нещо със зелев сок  newsm78

# 297
  • в колонките

Някакъв трик да се разреже шоколадът без да се натрошава?

Ножът, с който ще режеш тортата да е потопен в топла  вода, т.е да е затоплен,  Peace

# 298
  • София
Страхотни вкусотии сте приготвили всички!

Пилешки бутчета с майонеза и кашкавал

Леопардови бисквити

# 299
  • Пловдив
Каква е тази куркудена чорба, за пръв път чувам. Да не е нещо със зелев сок  newsm78
Да , със зелева чорба е. Ето и рецептата http://ilrai.blogspot.com/2009/01/blog-post_11.html

Общи условия

Активация на акаунт