Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари

• 140 698
  • 708
  •   1
Отговори
# 180
  • Русе
Скрит текст:
Норче, тази тортичка си я забърсвам цялата, няма какво да си режа.Егоист човек съм. Simple Smile, Че и мекиците отнесох. bouquet
Labrex , наистина интересен сладкиш. Peace
Chrissy , налял съм една кайсиева в очакване на разрядката. Simple Smile
Направо сте се развихрили в кухнята всички. bouquet bouquet bouquet
Megansg , времето се затопли, но една пача винаги мога да похапна. bouquet

Мариновани свински ребърца на фурна

и любимият ми крем карамел

Може ли рецептата за ребърцата!?!

По тази рецепта. Без начукване на месото и в добавка малко червен пипер. Сега ги пекох и без картофи.

Последна редакция: пн, 08 фев 2016, 17:05 от bubanka

# 181
Страхотно! Благодаря!

# 182
  • На брега на реката
Оу, тази тема ми харесва много повече. Другата ми е някак бутикова и в един момент ми секна мерака да снимам сготвеното.
Влизам със силна засилка Simple Smile
Любимите ми дюнери. Домашните си ядат супите, аз това:

Следобедната закуска на дребосите:

А по ей това съм се побъркАла, стара е снимката, но почти не пропускам да си го направя вместо нещо сладко и шоколадово. Кексче в микровълновата, с почти течен център  Mr. Green

Много вкусотии сте показали, направо огладнях, въпреки, че доволно си хапнах от следобедната закуска  Joy

# 183
  • София
Леле хора, много вкусно тук! От мен едни пържени кюфтета,че отдавна не бях правила.Направо им бяхме забравили вкуса и аромата.Покрай кюфтетата пуснах и две изостанали чушки да се пръжнат.

# 184
Fervor, кажи за кексчето в микровълновата, моля!

# 185

Приятели, много Ви моля, хайде да не коментираме други теми - всяка коза за свой крак. Не е коректно. Така принизяваме това, което се случи - в крайна сметка темата е какво сготвихме днеска, какво е ежедневието ни (не е лесно) и да не се конфронтираме.
Уюта се създава именно именно по този начин...
Не ми е приятно да го казвам, но е така.
Тука тъкмо взе да става комфортно - не ме боли сърцето, че мога да кажа на Пейчев "наздраве" без повод, или пък на Тайна, че последните й кюфтетата ме залепиха за екрана ...
Темата си си я създаваме ние и нека не я опорочаваме
и идеята на SEM не е била така.
Сигурен съм, че ще ме подкрепи...
Готвя си, снимам си с телефона, споделям го с Вас, споделям емоцията си и никой не искам да обсъждам (особено негативно) ...
Е, ако нещо не ми хареса, ще си го кажа ...

спаначени палачинки с козе сирене

Бяха вчера за закуска, а останалите (че бяха доста) днес бяха напълнени с късчета пилешко, заляти със сос бешамел и поръсени с настърган кашкавал и запечени, но останаха без снимка, защото гладниците ги нападнаха ....

# 186
Олелееее, доядоха ми се и сладкиша в чаша и пържените кюфтенца и палачинкитееее....всичко изглежда вълшебно! Embarassed

От мен сьомга....сосът е бяло вино,лимон и черен пипер....

# 187
  • София
Хорааа, вие сте в състояние да провалите всякакви намерения за диети... цял ден не мога да работя и се плюнча на монитора  Laughing
Ох, не мога да ви изброявам поименно колко много ме впечатлявате с творенията си, правите невероятни неща, черпя идеи за трапезата си и обирам овации. Благодаря ви- на всички!
Последното ми творение беше месната пица на pep4o и обра овациите. Благодаря на Dara за идеята и за споделената рецепта.
Ето я и моята "пица"- по- точно фрагмент от нея

с лютика (любимо ни е вкъщи)

# 188
  • На брега на реката
penmari, ето ти дректен линк към първоизточника. Но от самото начало кексчето го правя с олио, а шоколадът ми е блокче или две натурален такъв/или готварски. В последствие свикнах всичко да слагам на око и става изключително бързо. И вкусно  Mr. Green

# 189
Пържените ми филийки с яйца, които бяха за закуска вчера. Когато децата бяха по-малки, се ужасяваха като видят "цяла" филия и реших да пържа по-малки филийки. Така почти неусетно ги изяждат. Mr. Green

И да не съм по-назад, веднага приготвих сладкиша на Лабрекс, но ще го дегустирам утре вечер. Извинявам се за лошата снимка, но снимам с телефон на лоша светлина. Няма добър външен вид, дано на вкус е страхотен. Crazy

# 190
Fervor,
Благодаря! То било чуждоземско, преведох с Google, разбрах, остава и натъкмя мерките за една чаша newsm78

# 191
Батето е абсолютно прав!!!!!
 Абсолютно НЕПРИЕМЛИВО е да се конфронтираме с другата тема!!!! Много от Вас не знаят с какви усилия отстояхме. Ако четете първите страници, още в началото (веднага) ни беше направена забележка!!!! Моята цел не е била да бъдеме противници с темата "Какво сготви, снимай, покажи".
Моята цел беше да имаме една приятна, уютна и приятелска тема.

*МНОГО ВИ МОЛЯ, не я превръщайте в чат; в предлагане на рецепти без да са поискани  или в безмислени спорове и показване колко другата тема не е харесвана от някой. Съвсем не е наложително САМИ да си създаваме проблеми.
В края на краищата и затова съществуват две различни теми!! И всеки избира къде да пише.

А ето и моите творения от последните дни:
боб със наденица

неделната вечеря - пуешки шишчета с цветни пиперки и бекон, пържени картофи, кюфтета на скара и едни невъобразимо вкусни (гурме) чушки

панирана сьомга и картофено пюре

# 192
Много Ви се радвам  bouquet.
Със снимки за момента не мога да се присъединия, че лаптопа сдаде багажа  ooooh!, а през тел не мога да копирам линкове.
Тутулина, мисля я тази торта от как я пусна,чаках, надявах се някой да пита за рецепта....Моля те сподели как направи крема, а това сосестото под крема - карамелен сос ли е?

# 193
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
Тутулина, мисля я тази торта от как я пусна,чаках, надявах се някой да пита за рецепта....Моля те сподели как направи крема, а това сосестото под крема - карамелен сос ли е?

polly, крема ми е от разбита течна сметана със захар. Половината е оцветен с жълта сладкарска боя. В тортената форма нареждам бишкоти, леко ги напръсквам с поразредено кафе еспресо и малко Бейлис на око. Отгоре жълтият крем, върху него сладко с цели плодове / моето е от ягоди /,ако имаш ядки, ръсваш и от тях. Следва втори ред бишкоти, напръскваш и тях и слагаш белия сметанов крем върху тях. Нищо сложно, че нямам нерви за " връткави" работи. За овлажняване на блатовете ползвам пулвелизатор, че ми е по-лесно с него. Крема може да си е бял, но внучката пожела да оцветим една част.

Няма нищо сосесто -  "карамелен сос" не съм слагала. Не знам защо така си мислиш
. Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 194
  • SHOOT ME 10 $
От мен една Фокача с доматчета чери и маслини

и едни печени картофки на скарата

малко нестандартно...

Общи условия

Активация на акаунт