Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 27

• 130 781
  • 800
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
Моето мнение е, че много от децата, които първо са били диагностицирани от спектъра (и вероятно наистина са отговаряли на критериите), а после не личи да им има нещо, в огромната си част са същите онези деца, които преди няколко десетки години не са били диагностицирани въобще, не поради нечий пропуск, а щото не е имало такава практика, и за които се казва "пък Митко на леля Марийка навремето проговорил на 4 години и бил тоооолкова див, че всички били вдигнали ръце от него, а ето сега, нищо му няма".
То това е и едната основна причина за прословутата, нали, "епидемия от аутизъм", а другата е, че част от тогавашните диагнози умствено изоставане сега са преминали към водеща диагноза аутизъм.
Лично мнение. Естествено, никого не мога да убедя и не се опитвам.

# 481
И аз съм на същото мнение.

# 482
Мога ли да ви попитам нещо (да не се приема за заяждане, просто водим диалог). Като ми отговорите и аз ще изкажа моето мнение. Както е общото между всички тези "състояния" (умишлено не пиша болести):

Множествена склероза
Рак
Алцхаймер
Аутизъм
Аспергер
Синдром на Еванс
Болест на Крон
Цьолиакия
Диабет тип I
Дерматит
Фибромиалгия
Паркинсон
Колит
ХИВ
Псориазис
Тироид на Хашимото
Нарколепсия
Витилиго

и още много много "Синдром на еди-кой-си", които не ми се пишат в момента?

# 483
  • Пловдив
Алтернативната теория за вредата от глутена и мястото му като причина на всички изброени, очевидно това имаш предвид.
Само за ХИВ не бях чувала, че и него го свързват с глутена. Wink

# 484
Каква теория за глутена? Къде изобщо видя да говоря за глутен в момента? Нищо общо няма въпросът ми нито с глутена нито с храненото изобщо, но понеже виждам как тръгваш с подигравка и презрително отношение, ще  се отдръпна тактично. Очевидно диалог няма да има. Насила на човек не можеш да дадеш, нали така  Wink

# 485
За мен ключът се крие в това, че всеки тръгва от различна позиция в РАС -няма един с един да си приличат и всеки стига до различен резултат след терапия логично  Peace

Иначе и аз като четох постовете на babunka от миналата година силно се усъмних да са диагностицирани като аутисти  newsm78 Видя ми се мноого добре детето  Peace Но то не може с думи да се опише в пост състоянието му. Хубаво е, че тя пише тук в темата, че е видяла полза от това или онова, а всеки да си решава какво да използва или не  Peace

# 486
  • Пловдив
ОК, а кое е общото?

# 487
Общото е "че ходи по хората"...автоимуни заболявания....патогени, метали, алергии ...срив на организма под влияние на "нещо" си.   Blush    нацелих ли?

# 488
Общото е, че всичките до едно са автоимунни заболявания.  Да поразсъждаваме логично, от медицинска гледна точка, какво означава това:

В даден момент, в един здрав организъм се случва нещо, което изкарва имунната му система от развоневесие и тя започва да
1. атакува собствени тъкани/клекти/градивни елементи
2. да не разпознава вирусоносители/бактерии/фаги и ги пуска да го заразяват
3. да атакува собствените си клетки/структури
4. да стои неактивирана при налични заплахи

Т.е. организмът започва да се самоунищожава или да унищожава жизненонеобходими структури, което води до разпад. Или, още по-добре, хранителни вещества, които са градивни компоненти на жизнени системи като нервната, хормоналната и хранителната - са "разпознавани" като заплаха и атакувани от имунната система, което води не само до хронични възпаления, но и до липса на същите тези градивни вещества, което пък ощетява организма откъм есенциални минерали/витамини/ протеини и т.н.

Дотук добре. Но на този фон изниква един особено интересен въпрос и той е - какво е това нещо или редица от неща, които са способни да "хакнат" един здрав организъм по толкова интелигентен начин и да доведат до толкова голям спектър от заболявания и състояния? Ваксини? Храна? Химикали? Хормони? Изкуствени подобрители? ГМО? Кое, как и защо? Нали фарма индустрията сън не спи ние да сме здрави?  Rolling Eyes

Въпросът не е как и защо това се случва, а че е време ние да забележим колко "случайни"  съвпадени има сред уж несвързани заболявания (ами да, звучи нелепо, че има изобщо нещо общо между ХИВ и Аутизъм нали?) и да се концентрираме върху премахването на първопричината. Терапиите лекуват или потискат симптомите. Това не е решаване на проблема. Ние трябва да се вгледаме в тялото на децата си, за да отстраним това, което към момента изкарва всички останали системи от равновесие и причинява редица сензорни, говорни и други отклонения. След това трябва да възстановим правилната функция на имунната система, за да бъде този организъм отново (само)достатъчен. Не е целта да се седи цял живот на беглутенови и други диети с добавки. Целта е човек да може да функционира самостоятелно без дефицити.

И тук не става дума кой с какъв потенциал се ражда. Всеки има потенциал да бъде здрав (освен някои наистина нещастни стечения на обстоятелствата с вродени аномалии и т.н. но те са много малко на фона на "епидемията от автоимунни заболявания"). А причина за този бум на аутизъм, рак, ХИВ, множествена склероза, алцхаймер, паркинсон и т.н. действително има. Въпросът е - ще изберем да я приемем или ще се концентрираме върху потискане на симптомите и закърпване на положението..

Важно е да се проумее, че никой организъм, просто "ей така" не излиза от строя. Сензорните дефицити са страшни и неприятни, но те са симптом, не причина. Трябва да се гледа другаде. Това важи и за емоционалните, интелектуалните и т.н.

# 489
Аз за първи път чувам, че аутизма е автоимунно  newsm78

# 490
http://www.nature.com/mp/journal/v7/n4/full/4001137a.html

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15546805

https://www.sciencedaily.com/releases/2013/08/130829092648.htm

По неофициални данни и според редица независими изследвания е (както и според стотици родители излекували децата си, които виждат редица сходства между други автоимунни заболявания и разстройства от спектъра) е, но ако имаш предвид, че не е признато за такова от Асоцията на Американските Педиатри или която и да е друга Европейска здравна структура - това никога няма да се случи по обективни причини.

Впрочем, не е и необходимо. Самите Западни "светила" постоянно излизат с изследвания, в които установяват наличието на "необясними" инфекции и алергии у деца от спекъра, както и абнормални имунни отговори към редица вещества, които (според собствените им думи) не би трябвало да присъстват. От тук, човек не е трудно да види как се припокриват нещата и как фактологията поставя аутизма и повечето разстройства от спектъра в групата на автоимунните заболявания.

http://www.dailymail.co.uk/health/article-3645006/Could-probioti … al-behaviour.html

Хората сме доста...хм...сложно-устроени личности и трудно се отказваме от възприети парадигми. Но единственият начин да се научиш е да подходиш с нагласата, че всичко, което знаеш до момента, е грешно. Изглежда много по-вероятно да се нуждаем от цяла плеяда терапевти, психолози, асистенти, логопеди и т.н. отколкото да допуснем дори съществуването на вероятността, че човешкото тяло е толков съвършен механизъм, че ако само една система (the first line of immune defense) бъде извадена от строя, то всички останали ще бъдат поразени по удивителен начин и човек сигурно ще придобива всякакви поведенчески, моторни, сензорни, психични и интелектуални отклонения. Но ако допуснем за момент, че това е възможно? Какво остава да направим тогава...

# 491
В края на краищата, на практика пак нищо. Аз не съм учен, че да коментирам разни теории. На практика автоимуннно, неврологично или Бог знае какво, състоянието си го има, хапче няма.

# 492
В края на краищата, на практика пак нищо. Аз не съм учен, че да коментирам разни теории. На практика автоимуннно, неврологично или Бог знае какво, състоянието си го има, хапче няма.
Според мен,всичко е от ваксините,но никой никога няма да признае!!!Нашият син на 9 месеца казваше мама,тати и кака.След множеството ваксини вече няма мама намя тати няма кака.Имам го на клипове как казва всичко!!!

# 493
Според мен,всичко е от ваксините,но никой никога няма да признае!!!Нашият син на 9 месеца казваше мама,тати и кака.След множеството ваксини вече няма мама намя тати няма кака.Имам го на клипове как казва всичко!!!
Навремето една моя позната фармацефтка ми казваше за едни от най рекламираните витамини че имат страшно вредни съставки вътре и да не съм посмял да ги пия!!!След 5 години изведнъж някой учен каза че има вредни съставки вътре и изтеглиха от цял свят "витамините"!!!Не е ли странно всичко това!!!Е след 1 година пак ги пуснаха!!!

# 494
Ами че той и маргарина е вреден, ама хората го купуват.
Аз да ви кажа нищо не разбрах от онези сложни теории, вече съвсем се оплетох.

Общи условия

Активация на акаунт