Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-7

• 109 402
  • 824
  •   1
Отговори
# 330
Ами и аз написах -не са снимали, никои. Така че последващото ти обяснение в моя случай не е валидно.

А че си посъветвала Габриеле сама да продава не е толкова учудващо - аз съм получавала такъв съвет от брокер.
Разковничетата са най-различни - това ми е наблюдението, нищо че не съвпада с твоето  Simple Smile

Благодаря за пожеланието, знам, че ще успея!  Simple Smile

А твои снимки крали ли са, за да ги сложат в своята обява? Тоест, варианта само да го огледат, за да могат да го описват добре при обаждания на своя "дубликат". Защото точно това е моят опит като купувач - брокерите обичат да се хвалят, че обявяват само имоти, които са виждали лично.

Стана ми интересно. Иначе какво е твоето обяснение, че го харесвали, а пък после не се обаждали дори и да коментират цената?

Е, да, хората са различни и затова и имат различни приоритети - мен Бояна не ме интересува за апартамент, но друг може и да го интересува. Търпение му е майката Simple Smile

# 331
  • София
Преглеждала съм сайтове - не съм намирала нашия апартамент, продаван от агенция. Може да разгледам пак. Питали са ме дали може да го качат в сайтовете си - отказвала съм.
Нямам обяснение, чудно ми е. Знам, че Бояна не е в момента най-търсения квартал, основно заради транспорта - всички са станали практични  Simple Smile  и повтарят като папагали - близо до метро, все едно с друго и за по-дълго вече не може да се пътува  Joy

# 332
Да напиша и аз по личен опит-защо клиентите не коментират.Отбелязвам,че това съм го забелязала и при наеми и при продажби.Някои от причините да не коментират са:просто разглеждат ,за да добият представа ,на друго ниво е ценовото им търсене и няма за какво да коментират коригиране Wink.
Да на обяви на частни лица много рядко са ми се обаждали-обснението което съм получавала-нямат време и за това наемат посредник,с агенция е по-сигурно/какво точно и те не знаят Rolling Eyes/.
И ,да търпение си трябва  Hug

# 333
  • София
Да напиша и аз по личен опит-защо клиентите не коментират.Отбелязвам,че това съм го забелязала и при наеми и при продажби.Някои от причините да не коментират са:просто разглеждат ,за да добият представа ,на друго ниво е ценовото им търсене и няма за какво да коментират коригиране Wink.
Да на обяви на частни лица много рядко са ми се обаждали-обснението което съм получавала-нямат време и за това наемат посредник,с агенция е по-сигурно/какво точно и те не знаят Rolling Eyes/.
И ,да търпение си трябва  Hug

Това ми се струва най-близо до истината  Simple Smile Въпреки че да разглеждаш имот само за да добиеш представа без да  можеш да си го позволиш, ми избива на лек мазохизъм  newsm78

# 334
Преглеждала съм сайтове - не съм намирала нашия апартамент, продаван от агенция. Може да разгледам пак. Питали са ме дали може да го качат в сайтовете си - отказвала съм.
Нямам обяснение, чудно ми е. Знам, че Бояна не е в момента най-търсения квартал, основно заради транспорта - всички са станали практични  Simple Smile  и повтарят като папагали - близо до метро, все едно с друго и за по-дълго вече не може да се пътува  Joy

Провери все пак, но ако не е "откраднат" и качен никъде другаде, освен вашата обява, тогава за мен остава или купувачите да са подставени лица (както обясних, това е "коз" при брокерите, че са виждали имота), или да са желаещи, но да не са готови за цената. А защо не я коментират, нямам идея.

За Бояна и аз споделям подобна гледна точка, но хората са различни и сигурно ще има и купувачи на друго мнение.  С търпение ще стане.  Peace

# 335
  • София
Ще проверя. Аз когато го купувахме естествено, че говорих директно за отстъпка от цената и я постигнах. Сигурно не винаги става, но не си представям поне да не се опита.
Ами търпим си - ние си живеем в него и ни е хубаво, дори на телефона съм си записала птичия хор сутрин и при възможност през деня си го слушам  Simple Smile / може и за друг това да е важно /.

# 336
Gabriele07,

Отделна графа са собственици, които не са наясно с потенциалната цена, която могат да вземат на своя имот.

Poppea, аз съм от тях Simple Smile)) Сравнявам с подобни апартаменти наоколо, подобно строителство, обзавеждане, етаж и прочие. Но няма много предлагане. Дай съвет, моля те, как бих могла по друг начин да формулирам цената.

И още нещо, много ми се иска да направим замяна на апартаменти. Търсим по-голям от нашия срещу доплащане. Според вас случват ли се такива сделки?

# 337
  • София, Bulgaria
Много по-голяма част от купувачите в София, наемат  брокер, с който да работят. В това число и аз, един път си брокерсвах сама..... и след като оплесках всичко, от там на татък си наем колега от офиса, с който да продавам или купувам иии... всичко си ми е перфектно. Гледам си работата и бизнеса, брокерът си работи за мен.

# 338
Благодаря за признанието, Томева! Потвърждавате думите ми, че...
А аз мисля, че за да потръгнат нещата е време всеки да носи отговорност за действията си. Посредникът да си върши работата м/у двете страни, купувачът и продавачът да не го прескачат, а службите да издават коректни документи. Няма как брокерът или продавачът да поемат отговорност за объркан или неверен документ и т.н. От всички изброени брокерите имат най-голяма изгода да се урегулират нещата. За съжаление вече съм изгубила надежда, че това ще се случи.
Не знам и дали ще доживеем ден, в който ще ни дават тежести към днешна дата, а дано  Crazy сигурно и затова брокерът е виновен  Laughing

# 339
...
Ами търпим си - ние си живеем в него и ни е хубаво, дори на телефона съм си записала птичия хор сутрин и при възможност през деня си го слушам  Simple Smile / може и за друг това да е важно /.

Със сигуност и за други е важно да слушат птичия хор, въпросът е, че има и други места в София, където това е възможно, без да се налага да минаваш Околовръстното Wink Но пак казвам, след като си имате надежден брокер и си убедена, че това е най-важното - ще се случи  Peace

Poppea, аз съм от тях Simple Smile)) Сравнявам с подобни апартаменти наоколо, подобно строителство, обзавеждане, етаж и прочие. Но няма много предлагане. Дай съвет, моля те, как бих могла по друг начин да формулирам цената.

И още нещо, много ми се иска да направим замяна на апартаменти. Търсим по-голям от нашия срещу доплащане. Според вас случват ли се такива сделки?

Shamsina, за замяната нямам си идея дали се случват, но какво пречи да пробвате с обява? За ценообразуването - това е ориентирът, от там нататък решава пазарът - ако си взела превид всичко  и все пак няма желаещи да купят, вероятно нещо ти убягва или просто офертите, на които си базираш цената, са нереални и съответно твоята става такава. Имаш избор - или чакаш пазарът да се намести към теб (дали и кога, по твоя преценка), или сваляш цената - ти си решаваш, аз само споделям мнение, съвети не ми е работа да давам.  Брокерите са по съветите, срещу съответната комисиона Simple Smile

Последна редакция: ср, 16 мар 2016, 14:43 от Анонимен

# 340
  • София
А ти къде си избрала да живееш, ако не е прекалено любопитно?  Wink

# 341
А ти къде си избрала да живееш, ако не е прекалено любопитно?  Wink

В Лозенец.

# 342
  • София
Не е зле, може да помислим да слезем натам.  Simple Smile

# 343
За мен Бояна си е направо страшна. Представям си една тъмна като в рог тишина, бррр  newsm43.
Ако е партер / над гаражи и не е вътрешен също не бих казала нищо на огледа, просто няма да се върна. Изложението също, въпреки гледката има ли много север не бих взела. Спирка на рейса поне да има наблизо. Ако е газифициран индивидуален котел задължително и/или хубави климатици, включени в цената. Колко пъти е ограбван, има ли СОТ, сградата има ли охрана, наблизо ли е до друга сграда с охрана. Качеството на строителството и дограмата. Къде е контейнера за боклук  Simple Smile.

Бих проверила кога най-рано се е появила обявата в нета, ако е повече от година и не е продаден, дори и да е прекрасен не бих купила. Всичко се случва и апартамента ми трябва да може да бъде продаден бързо.

Поминалата година купихме, платихме за двустаен, почти колкото бяха повечето тристайни, които гледахме тогава, но апартамента е прекрасен във всяко отношение и в момента бих могла да го продам светкавично, разликата в цената /миналата седмица питах брокера ми, за колко може да бъде продаден днес/ е €17 000 . Доволни сме от решението си.  Peace

# 344
  • София
За мен Бояна си е направо страшна. Представям си една тъмна като в рог тишина, бррр  newsm43.
Ако е партер / над гаражи и не е вътрешен също не бих казала нищо на огледа, просто няма да се върна. Изложението също, въпреки гледката има ли много север не бих взела. Спирка на рейса поне да има наблизо. Ако е газифициран индивидуален котел задължително и/или хубави климатици, включени в цената. Колко пъти е ограбван, има ли СОТ, сградата има ли охрана, наблизо ли е до друга сграда с охрана. Качеството на строителството и дограмата. Къде е контейнера за боклук  Simple Smile.

Бих проверила кога най-рано се е появила обявата в нета, ако е повече от година и не е продаден, дори и да е прекрасен не бих купила. Всичко се случва и апартамента ми трябва да може да бъде продаден бързо.

Поминалата година купихме, платихме за двустаен, почти колкото бяха повечето тристайни, които гледахме тогава, но апартамента е прекрасен във всяко отношение и в момента бих могла да го продам светкавично, разликата в цената /миналата седмица питах брокера ми, за колко може да бъде продаден днес/ е €17 000 . Доволни сме от решението си.  Peace

Не преиграваш ли с описанието на квартала?

Общи условия

Активация на акаунт