Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - ТЕМА 4

• 64 384
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Здравейте,

за първи път влизам тук и не съм сигурен дали се ориентирам правилно.

Имам сина 6г, живеем в Лондон - наполовина българин - наполовина англичанин съм, за това се извинявам ако не пиша граматически правилно.

Искам да Ви попитам, предполагам повечето сте по-големи от мен, имам проблем, синът ми желае да живее с мен постоянно, попечителството е на двама ни с майка му, нямаме проблеми, но той иска да е с мен постоянно, аз също но работата ми е такава, че пътувам постоянно и нямам възможност да прекарвам много време с него, просто постоянно пътувам и съм в някои самолет и не знам как да го убедя и да му обясня, че е добре да бъде и с майка си. Не съм сигурен дали ме разбрахте.

Здравей Marcas
Почти правилно си се ориентирал, но в повечето случаи е точно обратното на твоя случай. Таткото прави всякакви маймунджулъци за да привлече децата на своя страна.
Това, че ти осъзнаваш, че няма как да се грижиш пълноценно за детето заради работата, която имаш е вече нещо. Детето е достатъчно голямо за да можеш да му обясниш обстоятелствено какви са ти ангажиментите и защо не може да прекарава по-голяма част от времето си с теб.
Също така сериозен коз може да е учебното заведение, което посещава - може да му се обясни, че детската градина или училището, което сте избрали той да учи е по-близо до къщата на мама и тя има повече време да отдели за да му помага в ученето или заниманията.
Също така може да му се обясни, че мама се грижи за него докато тати изкарва парички, за да може през свободното си време да се забавлявате много заедно и да правите много интересни неща, а през седмицата трябва да се занимава (да ходи на детска или на училище) за да е готов през уикендите с домашното и да може да си играете заедно.
По принцип момчетата е нормално да са силно привързани към бащите ако имат силна връзка с тях от малки и е трудно да им се обясни, защо не могат да живеят с тях когато родителите са разделени.
Ситуацията не е лесна, но е разрешима. Щом се разбираш с майка му поискай и нейната помощ да му обясните заедно защо е повече при нея, отколкото при теб, и че причината не е в него, а е въпрос на организация на времето - неговото, на майка му и твоето.

# 541
Здравейте,

за първи път влизам тук и не съм сигурен дали се ориентирам правилно.

Имам сина 6г, живеем в Лондон - наполовина българин - наполовина англичанин съм, за това се извинявам ако не пиша граматически правилно.

Искам да Ви попитам, предполагам повечето сте по-големи от мен, имам проблем, синът ми желае да живее с мен постоянно, попечителството е на двама ни с майка му, нямаме проблеми, но той иска да е с мен постоянно, аз също но работата ми е такава, че пътувам постоянно и нямам възможност да прекарвам много време с него, просто постоянно пътувам и съм в някои самолет и не знам как да го убедя и да му обясня, че е добре да бъде и с майка си. Не съм сигурен дали ме разбрахте.

Здравей Marcas
Почти правилно си се ориентирал, но в повечето случаи е точно обратното на твоя случай. Таткото прави всякакви маймунджулъци за да привлече децата на своя страна.
Това, че ти осъзнаваш, че няма как да се грижиш пълноценно за детето заради работата, която имаш е вече нещо. Детето е достатъчно голямо за да можеш да му обясниш обстоятелствено какви са ти ангажиментите и защо не може да прекарава по-голяма част от времето си с теб.
Също така сериозен коз може да е учебното заведение, което посещава - може да му се обясни, че детската градина или училището, което сте избрали той да учи е по-близо до къщата на мама и тя има повече време да отдели за да му помага в ученето или заниманията.
Също така може да му се обясни, че мама се грижи за него докато тати изкарва парички, за да може през свободното си време да се забавлявате много заедно и да правите много интересни неща, а през седмицата трябва да се занимава (да ходи на детска или на училище) за да е готов през уикендите с домашното и да може да си играете заедно.
По принцип момчетата е нормално да са силно привързани към бащите ако имат силна връзка с тях от малки и е трудно да им се обясни, защо не могат да живеят с тях когато родителите са разделени.
Ситуацията не е лесна, но е разрешима. Щом се разбираш с майка му поискай и нейната помощ да му обясните заедно защо е повече при нея, отколкото при теб, и че причината не е в него, а е въпрос на организация на времето - неговото, на майка му и твоето.

Ами живеем един до друг,училището е близо, взимам го когато мога, но той се сърди защото майка му е омъжена, живее със съпруга си има друг син, който е на 10 и казва че е щастлив с мен, но искал да идва с мен на пътешествие, работата ми не е заради финанси, а е благотворителна и помагам на деца и той го знае и въпреки това се сърди а аз наистина не знам как да реагирам аз съм на 24.. Обожавам го, но станах баща твърде млад и наистина не знам как да бъда баща.. Искам да се забавлявам и да правя всичко, което правят връстниците ми, а не мога..та аз дори приятелка не мога да си хвана..и отгоре на всичко той постоянно се сърди когато не съм д него.

# 542
  • София
Еххххх отпадат моите съвети за училището и всичко останало. Наистина комплицирано е при теб.  Rolling Eyes Толкова млад си станал баща и е нормално да ти се живее в момента. Поискай помощ от майка му да му обясните заедно ситуацията. Кое от живота на детето с другия мъж не му харесва? Другото дете ли е проблема? Разбира ли се с него? Сложна работа е това да обясниш на детето такова нещо. Но пък и ти си млад и имаш право да живееш пълноценно, да срещнеш човек с който да си, да работиш, да имаш време и за себе си.
Не знам как  и какво да те посъветвам, но е ясно, че трябва много търпение и разбиране от твоя страна за да се нормализира ситуацията...и време...няма да стане от раз, но ти пожелавам да се получи и при теб и с малкото човече.

Последна редакция: чт, 30 юни 2016, 15:28 от Линдичка

# 543
  • shumen
Маркас,дано се разберете скоро с малкото човече.
amoruccio,благодаря.

# 544
Еххххх отпадат моите съвети за училището и всичко останало. Наистина комплицирано е при теб.  Rolling Eyes Толкова млад си станал баща и е нормално да ти се живее в момента. Поискай помощ от майка му да му обясните заедно ситуацията. Кое от живота на детето с другия мъж не му харесва? Другото дете ли е проблема? Разбира ли се с него? Сложна работа е това да обясниш на детето такова нещо. Но пък и ти си млад и имаш право да живееш пълноценно, да срещнеш човек с който да си, да работиш, да имаш време и за себе си.
Не знам как  и какво да те посъветвам, но е ясно, че трябва много търпение и разбиране от твоя страна за да се нормализира ситуацията...и време...няма да стане от раз, но ти пожелавам да се получи и при теб и с малкото човече.

Здравей,

Благодаря за съветите, но проблема не е нито в брат му, нито в съпруга на майка му, точно обратното той се грижи и за двамата еднакво. Просто последните 3 месеца беше с мен постоянно, ходихме в Дисниленд , Италия и навсякъде общо взето, той беше много щастлив, имах и приятелка тогава и всичко беше окей, но се разделих с нея, което много ми повлия както и на него и именно заради това избягвам да имам и връзки, защото след това не съм само аз наранения, наистина не знам как да се справя с цялото това да бъда баща на 24 години .. още 25 нямам.

# 545
  • Шумен
Напоследък никой не е писал тук Simple Smile
Как сте момичета и момчета?
Ние лека полека свикваме с новия дом и град Simple Smile Да ви питам нещо, аз си чакам решението по споразумението от съда. Като питах в какъв срок ще излезе ми казаха 30 дни, но съда знам че в момента е ваканция та се замислих този срок важи ли или да го смятам след нея? Адвоката ми е отпуск в момента затова питам тук. Благодаря предварително  bouquet

# 546
При нас няма нищо, то и за това не пиша,де.

# 547
  • shumen
Десито,при нас няма нищо.За срока и аз знам,че е 30 дни,но мисля,че календарни.
Утре ще идваме до Плевен на лекар за още едно мнение за лекар.Аз мислех,че ще си останем с последното от Пирогов,но там доктора ни изписа едни хормонални инжекции,който не ни се иска да слагаме.

# 548
  • Шумен
Дано се оправите бързо, ако трябва и други мнения събери.
Аз чакам документа от съда за да регистрирам с него децата и да им избера ЛЛ, не за друго. Ние каквото трябва сме се разбрали с БНД.

# 549
  • София
В кое деловодство трябва да си го взимаш? На състава или в общото?
По принцип деловодствата на съставите са по-вероятно да са в почивка, но общите не би трябвало да се затварят за лятото.

# 550
  • Шумен
Не знам, няма аз да го взимам разбрали сме се с адвоката ми да го вземе и изпрати с куриер. Тя до края на Юли е отпуск, през август ще я търся.

# 551
Деси, по принцип съдиите знам, че тук в София август месец излизат отпуск и дела не се гледат. За деловодството не знам. Mоето решение за 2 седмици беше готово.

# 552
Не ти трябва решението от съда за да запишеш децата при нов ЛЛ.
На сайта на НОИ има бланка .Теглиш,попълваш тази за нов лекар поради смяна на местожителството.Ти като си смениш личната карта с новия адрес няма да има проблеми.Пусни си бърза услуга.
Аз съм се възползвала от тези  за временен избор.Носих бележка за временно пребиваване на адреса.Ама даже не ми я отразиха.Само за детето избирам лекар.Никога не съм избирала нов адрес на личната си карта ,като я сменям.Където и да живея използвам за временна регистрация документи.

# 553
  • Шумен
Аз моите документи си ги оправих, но за да оправя и тези на децата ми трябва документа от съда. То може и да може така, в ЕСГРАОН ме питаха за децата. По съвет на адвоката ще изчакам решението на съда.

# 554
Трябва да ги водиш в спешното или  на платен прием до тогава.
За други неща и където се изисква документи от другия родител се нуждаеш от решението наа съда.Предполагам за записване в у-ще,помощи за първокласник и др. помощи ще ти трябва този документ.Но за лекар -не трябва.

Общи условия

Активация на акаунт