Отговори
# 210
От къде сте купили това космонавтче?

# 211
Аз съм от София и го взех от Х&М в Мол България- 35лв. Лошото е, че нямаше размер 56 и взех 50см, но мисля, че 2-3 седмици ще може да го носи. После, вярвам, ще е топло за мечи кожи.  Laughing
П.п. има ги и в бяло. Тъпото е, че зимата вече кажи-речи мина и можеха да ги намалят, но както и да е.

# 212
  • Варна
Хайде да се похваля  Wink, най-после се решихме и купихме коликата. Урааа повее няма да я мисля  Crazy
Комлект за исписване и аз си мислех да не купувам, защото не ми харесваха нещата, които влизат вътре, но намерихме един, който ми допадна и го взехме. Общо взето от тук нататък остава козметиката, разни дреболии и памперси.
Ако се спрем на раждане със секцио, колко време долу горе преди термин се избира дата ?!

# 213
Аз ще раждам секцио, докторката каза да мислим за дата 7 до 14 дни преди термин. Но ще видим и според това колко е пораснала бебка Simple Smile Но стандартно е от 7 до 14 дни най-много преди термин.

# 214
  • Варна
Аз ще раждам секцио, докторката каза да мислим за дата 7 до 14 дни преди термин. Но ще видим и според това колко е пораснала бебка Simple Smile Но стандартно е от 7 до 14 дни най-много преди термин.

Благодаря  bouquet
Баткото се роди около 20 дена преди термин, дано тоя път поустискаме  Grinning

# 215
На мен ми бяха казали, че трябва да съм влязла в 40-та седмица. С предното секцио, лекаря ми каза да избирам между първите три дни и аз избрах първия Simple Smile. Вече бях толкова изтощена и нямах търпение. Сега, обаче момата се очертава мъничка, на феталната морфология, моя лекар ми извади някакви прогнози за около 3 кг., което ми се вижда малко и ще искам операцията да е максимално късно.

# 216
  • София
Преди време говорих с познати извън БГ, с които коментирахме, че там бебетата ги водят доносени при 38 навършени седмици, тук не съм попадала на такова официално инфо. В този ред на мисли, ако всичко е добре, дата обикновено се планира след този момент - т.е. в последните 2 семици преди термин. Иначе колкото по-близо до термин, толкова по-добре Simple Smile
Аз също се надявам сега нещата да се развиват добре и с лекаря да се разберем за възможно най-късен момент. За да е по-готово бебето и по-близо до момента, в който би започнало естественото раждане.

# 217
памперси 1 или 2 номер ще купувате  newsm78,някои ми казват ,че купували направо 2 други 1 Simple Smile

# 218
  • София
Преди седмица лежах за 7 дни в Майчин дом в отделение Майчин риск.
Лекарите планираха ражданията - секцио за 1, 2 ден в 37 седмица.  Правеха всичко възможно да задържат максимално бебенцата в утробите на майките, за да имат шанс да се развият добре, а и мама да е добре.
Т.е. след 37 седмица всеки ден може да се роди. Естествено най-добре е да си изчакат 40 седмица, но всяко човече само си избира датата.
А ако е секцио е добре лекарите след обстоен преглед да решат кога е подходящата дата.

# 219
 Charlie, мен също ме посъветваха, ако чакаме бебче над 3 кг направо да взимаме 2, които са от 3 до 6 кг, защото иначе нямало да изразходваме целия пакет 1, които са от 2 до 5 кг. И аз още се чудя какви да вземем, но ще видим колко се очертава да се роди. В болницата, в която ще раждам не искат памперси и може да ги вземем и като се прибираме от там.  Simple Smile

# 220
Аз взех от малкия номер памперси-единичката.От опит знам ,че се ползват малко и за това взех малък пакет ,за да го изразходим!Комплект за изписване така и не си харесах и си комбинирах сама -боденце с д.ръкав;чорапки,тънка шапка,подплатено гащеризонче и порт бебе/средно като дебелина/!Чантата за болницата е почти готова ,остава да изгладя някои неща от там!започнах от днес малко по малко и с прането ,за да не ми се струпва на веднъж!Остана ми да посетя аптеката само!
Днес си правих изследванията за желязо и бих искала да попитам има ли някоя мама от групата съсъ съмнения за анемия и какъв е хемоглобинът ви?Моят с много усилия успях да го покача до 105 ....

# 221
  • София
Памперсите явно остават, и сестра ми, и още една мама ме снабдиха с 1-ца недоизразходвани и съвета "Купувай малки пакети".
Племенницата ми вече ползва 3-ка, на 2 месеца е.

# 222
  • Пловдив
Моето желязо е малко по ниско от нормалното, както и хемоглобина естествено. Взимам Малтофер фол, за да си го набавям.. по преценка на лекаря. Тъй като ще раждам секцио, а може би и при нормалното важи, каза че при раждането е добре да не сме с анемия.

# 223
Аз вместо космонавт, мисля на изписването да го завием с одеало. Няма смисъл да даваме пари за нещо, което после едва ли ще го ползва. Надявам се да е топло Simple Smile Вече за зимата чак Simple Smile

# 224
  • Пловдив
Аз смятам да взимам 1ца на ДМ, но малък пакет. Дори и да останат и да хвърлям е по-добре това, отколкото да пропусне. Док ми каза последният път да устискам до 36та, та това ми говори, че се водят доносени в нея. При всички положения, аз си смятам всеки нов месец от датата на термина, т.е. аз например бих била вече по-спокойна от 1ви март нататък, когато влизам в деветия месец.

Общи условия

Активация на акаунт