Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Висше образование в Дания

 • 53 368
 • 219
 •   2
Отговори
# 45
 • Мнения: 84
Мисля, че сме изпуснали вече този момент. Това сигурно става през май или юни.

# 46
 • Мнения: 84
Моят студент е вече в Роскилде, в стая която обзаведохме на място за 3 дни (от Jysk), даже има и ново колело.
Предстои подаване на документи за CPR номера и търсене на учебниците в интернет. От 5.09. започва опознавателна седмица, а след това редовните лекции. Градчето е чудесно, спокойно, ако някой се интересува ще пиша пак. Успех на всички студенти!

# 47
 • Мнения: 5 873
Аз се интересувам какви документи се изискват за подаване на CPR номер? Разбрах за изискване за договор за наем, декларация, че е студент и паспорт. Така ли е?
Дъщеря ми е от понеделник на лекции, преди това беше два дни в унито, като опознавателни такива. Засега е много доволна. Simple Smile

# 48
 • Мнения: 84
 Ангажирали сме фирмата на Еди, който ще съдейства за  това. Засега иска само последното потвърждение за прием в унито. Във вторник ще подават документи и след това ще знам повече.

# 49
 • Мнения: 84
Да разбирам ли,че вече е настанена на квартира? След толкова притеснения!

# 50
 • Мнения: 5 873
Да разбирам ли,че вече е настанена на квартира? След толкова притеснения!

Да, успяхме! След 2 месеца безрезултатно търсене  и още куп неприятни изживявания, които няма да споделям! Едно мило българско момиче ни подаде ръка. Ще и бъдем благодарни за цял живот, колкото и гръмко да звучи за някой! В процес сме да получим договор за квартирата. Дано всичко е ок.
Разбрах,че повечето от състудентите на дъщеря ми нямат квартира все още и са се настанили по хотели и хостели. Това е недопустимо според мен- на тези деца да не са осигурени поне на първо време елементарни условия за живеене. Горчилка остави в мен цялата тази ситуация-датчани и българи се възползват максимално от ситуацията и налагат неоправдано високи наеми и безцеремонно държане. 

# 51
 • Мнения: 84
Дано това да са трудностите, и да са вече зад гърба ти, гледайте сега напред и дано всичко хубаво да престои в близките 2-3-4 години. Срещат се и добри хора.

# 52
 • Мнения: 5 873
Да, дано всичко вече е наред. Вярвам, че добрите новини и успехите тепърва предстоят. Simple Smile


...Срещат се и добри хора.

Да, убедихме се в това.  Heart Eyes

# 53
 • Мнения: 101
Здравейте на всички! От днес и аз се присъединявам към групичката на майките в Дания Simple Smile Уви не съм новак в темите за училище зад граница, но съм новак за Дания, така, че всеки съвет ми е от полза. Всъщност между Дания и Холандия синът избра Холандия което за мое съжаление се оказа явно грешка. Дълго време беше решил да учи в Дания, но не знам защо реши да е Холандия за което сега съжалява. И разбира се след разочарованието на първите два месеца реши да напусне защото излезе, че програмата не е това което е представяно....и ме сюрпрезира, че напуска и подава в Дания......
Там обаче за мен е нещо непознато, така, че всеки съвет на вече миналите по този път ще е добре дошъл- използвахте ли агенции за кандидатстване, кои са полетите до там, как стоят нещата с квартирите и изобщо всичко през което сте преминали. И благодаря предварително за всичко !

# 54
 • Мнения: 5 873
Ако синът Ви е избрал да кандидатства за зимния прием, нека не губи време, а да се регистрира за общежитие още сега. Въпросът с квартирите в Копенхаген е много сложен. За другите градове не съм чувала да има подобен проблем.
От месец юни тази година има директни полети на Уиз до Копенхаген. Вариантът до Малмьо и после с автобусите на Нептун  или с влак до Копенхаген също е добре. Дъщеря ми избра този вариант за прибиране по Коледа, защото до скоро не знаеше от кога ще е ваканция и билетите поскъпнаха. Зависи къде иска да учи, но мисля,че има директни полети и до други студентски градове.
Нека синът Ви помисли добре за специалност, използвайте агенция ако трябва. Ние сме доволни от помощта,която ни оказаха. Платихме само превод на документи и нищо за услугата. Проверете коя агенция с кои университети и академии има договор, иначе сумата,която трябва да приготвите не е малка.
Успех.

# 55
 • Мнения: 101
Благодаря за бързият отговор и съвети, приемам абсолютно всичко което ще ми помогне. Всъщност му споменах за приема през февруари, но той каза, че всичко ще стане много припряно имайки предвид, че ще се пробва и в университет в който се влиза трудно и има изпитна задача. Явно му се ще да изчака и резултати от там преди да вземе окончателно решение. Все пак съм му казала, че му давам право на една грешка- за съжаление в България нещата са такива, че не мога да  си позволя повече от една смяна на университет, затова този път ще му дам шанс да помисли добре, не  с емоции както беше първият път а с главата си Simple Smile

# 56
 • Мнения: 101
И така, ние ще подаваме документи в VIA  и  ZIBAT. Някакви съвети, мнения от личен опит и от деца които вече са там? Съвети какво да правим, така или иначе е решил да подава чак за новата учебна година, имам време да събирам богат опит от съветите ви Simple Smile

# 57
 • Мнения: 84
Това бяха и нашите желания, в крайна сметка избрахме ZIBAT.
Засега синът ми е доволен, градчето е приятно.

# 58
 • Мнения: 101
Това бяха и нашите желания, в крайна сметка избрахме ZIBAT.
Засега синът ми е доволен, градчето е приятно.

Как намерихте квартира, чрез агенция или чрез унито, пътят до там как, с какво, само ли тръгна детето или имаше някой с него  Laughing Интересуват ме всички подробности  #Crazy

# 59
 • Мнения: 84
За квартира се регистрирайте в този сайт  http://www.findbolig.nu/  Тук е безплатно за разлика от други където плащаш, но нищо не получаваш.
Дано да са останали свободни стаи след септемврийския прием.
Да, аз пътувах със сина ми при настаняването, защото той е малко скаран с тези проблеми, а и аз бях по-спокойна.

Общи условия

Активация на акаунт