Магията на изтока - тема 45

• 45 536
  • 725
  •   1
Отговори
# 90
Приключи съботно-неделния All About My Mom. Приличен сюжет като за такава драма и естествено добро попадение откъм актьорски състав. Ако сте гледали What Happens to My Family? и ви е харесал, и този ще ви допадне. Двата са от един тип и са доста сходни като усещане. На негово място тази седмица започва Five Enough.

Другата семейна сапунка, която започна през уикенда е Yeah, That's How It Is. И тук са събрали доста популярни актьори от по-голямата възрастова група. Явно ще разчитат на аджумите за рейтинга Mr. Green.

# 91
  • на кого му пука
Извинявам се ако е обсъждано преди,но Cheese in the trap има ли продължение?
Случайно попаднах на корейски сериал и неочаквано за мен се зарибих.Изгледала съм само два до сега.Pride end prejudice  и Healer.
И двата доста ми харесаха,особено Лечителя.

# 92
Здравей Случи и добре дошла при нас Simple Smile.

Cheese in the trap се излъчва в момента и ще бъде 16 епизода. До сега са излъчени 10. Миналата седмица нямаше епизоди, защото празнуваха Лунната нова година, но сега продължават по план всеки понеделник и вторник.

Щом ти е харесал Лечителя, можеш да пробваш и City Hunter Peace.

# 93
  • MJF
 Thinking 2в1 Glamorous Temptation нямало ли е излъчване уикенда? Нещо не виждам нови серии качени. Но пък и от мързел само в 2 русерса забелязах таз липса Blush

Случи, привет.

# 94
Шош, Glamorous Temptation е в понеделник и вторник. Днес трябва да е новата серия Laughing.

# 95
  • MJF
 Crazy Mr. Green ето това е. Никога не е късно да си напомня колко съм разсеяна.  hahaha bowuu. Ама това число 50 е виновно  Crossing Arms, щом го видя, значи автоматично това е уикенд заглавие  Laughing. А те ......

# 96
  • на кого му пука
Здравей Случи и добре дошла при нас Simple Smile.

Скрит текст:
Cheese in the trap се излъчва в момента и ще бъде 16 епизода. До сега са излъчени 10. Миналата седмица нямаше епизоди, защото празнуваха Лунната нова година, но сега продължават по план всеки понеделник и вторник.

Щом ти е харесал Лечителя, можеш да пробваш и City Hunter Peace.

Благодаря ! City Hunter изглежда точно по мой вкус.

И един тъп въпрос.Във всичките им филми ли ядат постоянно? Laughing

# 97
  • MJF
Случи , въпроса не е тъп  Laughing.
Аз минах през етапите на " ама какъв е този култ към хранене", "ама как се тъпчат",... още няколко етапа  и сега съм на етап ако няма плюскане да забележа този факт  Mr. Green
Очаквам включване от останалите в четата ни по въпроса  Laughing
Обаче това ме подсети , че  иде пролет и е време определено за Let's Eat 4  и от този род. Действат ми силно намаляващо на апетита, което си е доста благотворно  Mr. Greeneat

# 98
Случи, доста меко си се изразила Wink. Не просто ядат, в повечето случаи се тъпчат. Явно още не си виждала истински корейски герой (независимо дали мъж или жена Mr. Green) в действие Joy. Картинката в доста случаи е не особено лицеприятна. Говорят, хилят се, реват с пълна уста, а от това се досещаш какъв може да е резултата ooooh!. Техният еквивалент на нашето "Здрасти, как си" е "Ти яде ли" Laughing.

# 99
apparently и мляскането е важна част от храненето (for real).

# 100
  • MJF
 Thinking всъщност корейско заглавие без тъпчене не помня. Ако съм забелязала такова, винаги съм решавала , че тез моменти слава богу са попаднали в редакциите ни с мишока  Mr. Green
Същото се отнася и до напиване до козирката. Но това явно не е към сцените за табу за разлика от една приятелска прегрътка.

# 101
  • на кого му пука
По принцип двата сериала ,които съм гледала са някак по-сериозни и няма много излишни сцени.Но сега започнах "Сиренето" и бая ме впечатлява мизерията и тъпите кланяния наляво и надясно.И защо по дяволите жените ги дърпат насам-натам и ходят едни прегърбени и свити като пет пари в кесия?

Иначе от предните сериали Сеул ми изглежда доста модерен град.

# 102
# 103
Поклоните са част от тяхната култура и начина им на живот. В онази част на света е така. Няма здрависване, няма прегръдки, няма целувки. Само поклон и по това колко дълбоко ти се покланят, означава колко влиятелен си. Имат строго определен етикет, който следват неизменно. Ще забележиш, че и почти не се обръщат на имена. За всеки имат някаква титла, дори и в семейството. Доста от тях са непреведими, защото нямат еквиваленти на нашите езици или по-скоро за една наша те имат няколко различни. Само много близки приятели или връстници се обръщат един към друг на име.

Поведението на жените в корейските драми и отношението към тях е необятна тема. Доста често ще се чудиш и няма да вярваш, че нещо подобно е възможно. И за още много неща няма да ти се вярва, че са възможни в 21 век.

# 104
Основната конфигурация е мъж по по най и жена под под най  Grinning , с изключения, за които в момента не се сещам. Слабия пол имат т.н. "женски" достойнства (но не в пълен комплект, например папкането като ламя), като основното е пасивност, освен в случаите, когато сътвори такава каша, че да се изчерви като ученичка и да даде шанс на главния да я "спаси". Патриархален модел, но ако се абстрахираш от него, има мили и сладки моменти.

Общи условия

Активация на акаунт