Отговори
# 645
 И двете много ми харесват-"На септемврийското човече, ще знаем пола скоро вече!" ; Септемврийче не крий се, момче ли си или момиче - покажи се! 

# 646
Здравейте момичета.На мене ми предстои пътуване с кола до Турция за 3 дена и ми е притеснено.На преглед съм 5 дена преди да замина и ще потам доктора дали има проблем...Общо ще изминем 1800 км отиване и връщане.А като се върнем ден след това съм на ФМ.
Далечното пътуване уморява ли ви?Аз се претеснявам и за честото ходене по малка нижда,защото повече от час не мога да стискам и ме боли коремчето после.

# 647
  • Морска приказка
lukytoo дългото пътуване ми беше некомфортно от гледна точка на неподходящо облекло. Бях обула един клин, който вече леко ме стяга, а при дълго пътуване е още по-осезаемо. За това ти препоръчвам нещо много удобно да облечеш, а за честото пишкане има бензиностанции. Не знам в  коя част на Турция ще пътуваш, но аз като пътувах (посока Кушадасъ) през нощта нямаше почти работещи бензиностанции, но тоалетните са им отвън и няма проблем да се ползват. Предупреждавам само, че са доста гнуснички, поне там откъдето ние минахме.

# 648
Здравейте прекрасни момичета. Нека и аз се запиша при вас. Моя термин е 22.09,онзи ден видях малкото човече как се движи и много мило ми стана. Но както повечето бъдещи майки,които чакат първата си рожба има неща,за които изключвам да питам докторката. На 10.03 съм на ранна фетална морфология. Та мисълта ми е,какво точно се гледа,и какви изследвания на кръвта правят. Ще ме пратят в Майчин дом,и ми се иска да знам какво да очаквам. Целувки на всички.
Добре дошла, можеш да се върнеш да прочетеш последните страници,подробно обсъждахме въпроса.

Аз такава разходка ударих днес, че сигурно мускулна треска ще имам  Laughing Много се радвам, че вече се оправя времето и няма да стоим затворени по цял ден.
Ще прегледам предните страници. И аз днес бая се поразходих,и също ми е голяяям проблем стоенето вътре. Дано март е хубаво времето да ни зарежда с положителни емоции Simple Smile

# 649
Здравейте и от мен Simple Smile
Добре дошли на всички нови  Hug

На мен продължава да ми се гади почти постоянно, като хапна нещо пък, започват ужасни киселини... вместо да кача съм -1,5 кг и на последния преглед ми се скараха, че не е допустимо да свалям, но как да качвам като не се храння...

Красулка и за Марков пишат ужасни неща, дори наскоро видях цяла тема за него. 

За купуването, миналия път бяхме готови с всичко необходимо преди раждането. Сега пак така ще процедираме, но ще изчакам да спре да ми се гади. Искам лично да си избера и купя всичко, след раждането е малко трудно да се обикаля из магазини, а аз не бих отстъпила на друг удоволствието от избор на дрешки и вещи на бебето! Някои неща имам от баткото, като колички, ваничка, повивалник... Шишета не съм купувала миналия път, имах само едно Авент, но никога не го използвах, кърмих и не давах вода доста дълго.
Имайте предвид, че след раждането всички баби, дядовци, роднини и приятели подаряват неща, при нас най честите подаръци бяха дрешки и в един момент имахме ужасно много неща, повечето от които никога не облече, понеже вече имахме купено всичко.

Успешна седмица на всички!
Успех на тези, на които предстоят прегледи!

# 650
  • Дряново
''Очакваме ритниче вече,обади се мъничко човече!" или "Очакваме ритниче вече от септемврийското човече" - тези най-ми допадат на мен  Peace

Честито на мамите, които са минали ФМ и на тези, които са разбрали пола вече Simple Smile
Какво стана със списъка с покупките? Не че бързам, но ми е интересно. Може да си купя някоя дрешка, че мн ме сърбят ръцете вече, но това ще е, ако разбера пола на ФМ, а тя е чааак на 7ми Simple Smile По-интересни са ми другите принадлежности, от които има нужда бебето като за начало. Някоя от мамите с деца може да сподели Simple Smile искам да избегна купуването на нанужни неща, които няма да използвам никога  #Crazy

# 651
Добро утро момичета и добре дошли на новите мами  Hug
Не искам, да плаша пътуващите, но си имайте едно наум. Ние с Мм решихме да отидем на ваканция уикенда на около 200км от София, преспахме и сутринта се събудих с кървене. Направо изпаднах в шок, така се притесних! Айде обратно в София, в спешния - отлепване ( нямах никакви оплаквания по пътя и не съм се друсала чак толкова)! Та тази седмица ще си лежа вкъщи, въпреки че не беше много удобно точно сега да отсъствам от работа, но ме хвана страх.
Lyn - запознах се и с д-р Савова, много ми хареса. Записа ми час за ФМ при Янкова, за Стратиева нямаше, а тази, при която беше ти излиза по майчинство Simple Smile
Аз съм суеверна и на този етап няма да купувам нищо. Дори и в магазините не съм влизала още. Мисля, че има предостатъчно време, за да си набавим всичко необходимо навреме. Аз ще се опитам да си ходя на работа (дано всичко да е наред), но все пак има задължителни 45 дни преди раждане, които със сигурност стигат за покупки, особено, ако предварително си си харесал неща. Сигурно няма да се стърпя до тогава, но още ми се струва прекалено рано!

# 652
Мили мами, ето списъка Simple Smile
Моля за вашите коментари, особено от вече станалите мами Simple Smile

Списък за пазаруване :
БЕБЕ
1.Легло, шкафче/гардеробче, матрак
2.Памперси
3.Биберони
4.Количка : Зимна, лятна, кош, столче за кола, чанта
5. Помпа за кърма АВЕНТ
6. Пасатор
7.Спален комплект
8.Възглавничка за бебе
9.Одеало : дебело и тънко
10.Пеленки за завиване – бархетни и памучни – поне 3 бр.
11.Кош за пране
12. Бебефон
13. Хавлии за къпане, хавлии за лице
14. Ваничка / корито, чашка за къпане
15. Козметика за къпане
16. Стерилизатор
17. Шишета
18. Панадол, Термометър
19.Лъжички
20. Ножичка за нокти
21. гребен, четка
22.Козметика: крем за тяло, лосион олио, пудра, крем за дупе и против нацепване
23.Спирт / риванол. Топоцин за пъпчето
24. Комплект за изписване : дрешки според сезона
25. Бодите, ританки, чорапки, лигавник, шапка, блузки с копчета
26. Термометър за въздух и един влагометър, термометър за вода
27. съд за преваряване на вода
28.Памук
29. Мокри кърпи – Големи 3бр и малки 3бр
30.сухи кърпички
31.Прах за пране, евентуално омекотител

МАМА
1.Подплънки за гърди ( Авент или Фиксис)
2.Кърпички за Гърди – Чико
3.Сутиен за кърмачки – поне 2 бр.
4. Нощница или пижама с копчета
5. Крем за гърди Мустела или Авент

За Родилното :
Документи :
1.Лични документи
2. До сега изследвания правени и следене на бременността
3. Направление ?
4. Акт за граждански брак (необходим е за акта на раждане на детето)
 Други принадлежности :
1.Тоалетна Хартия
2.Сапун
3.Хавлиена Кърпа, халат , чорапи
4.мокри кърпички
5.Джапанки
6. Самобръсначка
7.Бельо – еднократно по избор
8. Нощни превръзки ( големи)
9. Чашка
10. четка и паста за зъби
11. Ластик за коса
12.Нощници с копчета поне 2 бр
13.Зарядно
14. Подплънки за кърма, сутиен
15.Помпа за цедене
16. Минерална Вода, солетки,  нещо сладичко
17. Крем за гърди и зърна
18. Смрадлика – най-доброто противовъзпалително 1,5Л
19. Крем за крака
20. Чаршафи

# 653
За болницата е важно да се провери какво точно искат в определената болница. В Шейново 2009г не разрешаваха да сме с наша нощница.
- Документо от АГ за прием + ЛК.
- Свидетелството за брак го донесе ММ в деня на изписването и той уреди въпроса със записването на името на бебто.
- Самобръсначка си носех, но акушерката много мрънкаше /запушват се лесно/ ако намерите и ножче за бръснене не е лошо да си вземете.
- Помпата за кърма мисля, че е направо задължителна / предния път аз не носех и не успях и да закърмя/
- За сутиен и подложки за гърдите мисля, че са излишни, поне на мен не ми трябваха /добре, че имах приятелки които раждаха след мен та им дадох подложките, а сутиен изобщо не съм си взимала/
- памперси 1-ви размер + мокри кърпички
- една родилка от моята стая си беше взела памперс гащи за възрастни и в тях си слагаше превъзките, даде на мен и на другото момиче в стаята и ни беше много полезно. Еднократно бельо ако обуете да е между памперс гащите и тялото мисля, че ще е също удобно. Ако се изцапа еднократното бельо може да го хвърлите, а памперса предпазва нощницата от пропускане.
- някаква жилетка или халат също няма да са излишни / когато аз родих в септември с изля един проливен и студен дъжд
- термометър
- четка за зъби + паста
- сапун, мокри кърпички
- кърпи за ръце, лице и тяло
- чаша + сламки
- вода, натурален сок
- след като родих имах шевове и ми изписаха ОКсикорт спрей, отварата от смрадлика е хубаво да ви я правят пресна, защото хваща плесен и да е в бутилка 1.5л, за да е удобна за обливане
- пантофи, джапанки
- зарядно за телефон
- лек грим за изписването /аз лично забравих да си взема, а и да поискам да ми донесат, да не ви каквам как изглеждам по снимките.
- гребен, ластик за коса
- дребни /стотинки/ за автомата за кафе и телевизора
- хубаво е все пак да си приготвите и някакви дрехи за вас лично за изписването, при мен беше трудно да обясня на ММ какво точно искам да ми донесе
- комплект за изписването на бебето
- кошче за кола за бебето
- химикалка /имаше някакви документи за попълване и много мрънкаха, че нямаме с какво да ги попълним

Последна редакция: пн, 29 фев 2016, 11:33 от g_stamboliiska

# 654
  • София
Много дълги тея списъци   Shocked
Аз имам въпрос за какво е самобръсначката? Ако е за триъгълника, аз ходя на кола маска и предполагам отпада самобръсначката?
И ако нямам сключен брак, носи ли се някакъв друг документ?

# 655
Да самобръсначката е за триъгълника.
Не знам как седи въпроса с признаването на детето от мъжа след раждането. Хубаво е да си провериш предварително.

# 656
Не се носи  документ бащата попълва там един след раждането за препознаване

# 657
  • Варна
Привет момичета!
Аз бях 2 дни служебно в Сливен, прекарахме си жестоко - танци, хапване и много смях Simple Smile
В петък ми излязоха резултатите от БХС и тази седмица ще си запазя час, за да ги разгледа док.

Гледам, че правите списъци от сега  Laughing
Един съвет, след като изберете къде ще раждате, питайте в болницата какъв е техния списък, за да не купувате неща, които никога няма да използвате и да носите излишни неща в болницата.

# 658
Добро утро момичета и добре дошли на новите мами  Hug
Не искам, да плаша пътуващите, но си имайте едно наум. Ние с Мм решихме да отидем на ваканция уикенда на около 200км от София, преспахме и сутринта се събудих с кървене. Направо изпаднах в шок, така се притесних! Айде обратно в София, в спешния - отлепване ( нямах никакви оплаквания по пътя и не съм се друсала чак толкова)! Та тази седмица ще си лежа вкъщи, въпреки че не беше много удобно точно сега да отсъствам от работа, но ме хвана страх.
Lyn - запознах се и с д-р Савова, много ми хареса. Записа ми час за ФМ при Янкова, за Стратиева

Rott, дано си по-добре! Hug Само при Савова май не съм ходила, хехе Simple Smile Иначе ние пътуваме почти всяка седмица, максимум 400 км, като си накланям облегалката на седалката максимално и почти съм си легнала. И спираме през половин час до тоалетна... Сега ще пътуваме по празниците из Родопите и сме разделили маршрута на 2 по 200 км, т.е. с преспиване, за да не е много уморително. А иначе сме си пътешественици, всяка седмица сме някъде. Минавали сме и по 3000 км за 3 дни, в България и близките страни, но сега си избираме облекчени маршрути. И със самолет съм пътувала по 17 часа не веднъж, но дори и да летим в следващите месеци, то пак мисля да е по-близка дестинация.

Вчера се престраших да си сложа сама инжекция фраксипарин и ми се получи добре, йес Simple Smile

# 659
Мамита,да попитам още нещо. Кога най-рано се вижда предполагаемия пол на бебето? Не,че е толкова важно,но е любопитно и вълнуващо. Аз от самото начало си мисля,че ще е момиченце,а и постоянно сънувам. Та се чудех дали ще разбера сега на прегледа?!

Общи условия

Активация на акаунт