Отговори
# 90
Записче и от мен в хубавата тема.Видях,че говорите за книги,аз си взех тази
 https://www.book.store.bg/p38691/skoro-shte-stana-majka-tatiana-aptulaeva.html
и от скоро я чета, допада ми,защото има много информация за всичко- как расте и се развива бъдещото дете,хранене по време на бременност,упражнения,за раждането.
Относно нещата за мазене, мои раждали приятелки ме посъветваха да си намеря прясна свинска мас. newsm78 .
На нито една от тях кожата не отпусната или нацепена. Мисля да пробвам, въпреки,че със сигурност ще потърся и друго мазило.

# 91
  • София
Добро утро момичета  Hug
Аз в началото си купих книгата Аз съм бременна, корицата е сандална  Laughing. Книгата е хубава, но като навсякъде споменават и за лошите неща и предпочетох да не чета нищо, та я подарих на една приятелка.
За стриите, от самото начало се мазах с бебешкото олио на Джонсънс бейби, но един ден получих някаква алергия ли, не знам точно какво стана, малки червени точици по краката и го спрях. Купих си лосион на Palmer`s, ползвам го всеки ден, за сега всичко е наред, само силната миризма на какао ме дразни, ама това ще мине.

# 92
Добро утро момичета  Hug
Аз в началото си купих книгата Аз съм бременна, корицата е сандална  Laughing. Книгата е хубава, но като навсякъде споменават и за лошите неща и предпочетох да не чета нищо, та я подарих на една приятелка.
За стриите, от самото начало се мазах с бебешкото олио на Джонсънс бейби, но един ден получих някаква алергия ли, не знам точно какво стана, малки червени точици по краката и го спрях. Купих си лосион на Palmer`s, ползвам го всеки ден, за сега всичко е наред, само силната миризма на какао ме дразни, ама това ще мине.

koikoii и аз съм като теб, взех си на Джонсън и Палмърс едновременно, като мислех предимно Палмърс да пробвам, обаче тази миризма просто ме убива, мислех си че сам на мен така ми смърди  Laughing сега се успокоих, че не съм единственна.  Сега ползвам на Джонсън дано да мина с него...

# 93
  • София
Аз им се чудя на тях, хем е специализирана козметика за бременни, не са ли се сетили, че ни се гади от миризми, на ММ много му харесва как мирише  Joy

# 94
Писах, писах и ми изчезна поста  Twisted Evil
Гледах, че сте обсъждали книгите, на мен много полезна ми беше тази https://www.google.bg/search?q=%D0%BA%D0%B5%D1%87+%D0%B1%D0%B0%D … 7pp9cLyyyTcjnM%3D и мисля да не взимам друга. Има всичко. което на мен ми се струваше необходимо за бременност, раждане, детската стая и отглеждане на малките.
За стриите през първата бременност се мазах с това https://www.google.bg/search?q=%D0%BA%D0%B5%D1%87+%D0%B1%D0%B0%D … 7pp9cLyyyTcjnM%3D и нямам нито една стриа. Евтин, мазен и мирише приятно.
Стискайте ми палци в 17ч съм на преглед, надявам се всичко да е на ред, като се има предвид гадния грип, който изкарах миналата седмица. Confused

# 95
Стамболийска, стискам палци за прегледа, и да минеш да се похвалиш  Peace
Аз в момента се мажа с боди батър и олио за стрии на Хип Мама. След тях мисля да пробвам Веледа и Юсерин  Simple Smile
И аз си записах извънреден час за петък, но не при моя док, да видя бебо как е , че ми е свито под лъжичката. Ох, докато дойде 14-та седмица, ще има да го мисля  Confused, то не че после няма да е същото, но сигурно ще съм една идея по-спокойна.
Хубав ден, момичета  Hug

# 96
И аз си записах извънреден час за петък, но не при моя док, да видя бебо как е , че ми е свито под лъжичката. Ох, докато дойде 14-та седмица, ще има да го мисля  Confused, то не че после няма да е същото, но сигурно ще съм една идея по-спокойна.

Поли, и аз ходя толкова често, колкото да ме прави относително спокойна. Моята лекарка също всеки път предлага следващия преглед да е след месец. И това е разбираемо, все пак всеки преглед в частна клиника се заплаща и тя няма как да гадае какви са финансовите възможности на пациентките. Впрочем никога не ми е казвала, че бебето изостава, камо ли че изостава с Н-броя дни. А и да ми го каже, какво точно мога да направя, да му се моля да расте по-бързо? Simple Smile

Djin4e, и аз имам същите притеснения, не от самите инжекции, а че трябва аз да си ги поставям, в случай че има находка.

# 97
Лин, да, за мен примерно ходене на 2 седмици е добре, за да съм горе-долу спокойна, последно бях на преглед на 02.02. тогава видяхме ембрион и чухме сърце. Това беше много важно за мен, тъй като имам едно кухо яйце миналата година. И док искаше чак към 15.03  Shocked, и аз му казах, че ми се иска по-честичко да ходя и той хайде на 25.02 тогава  Crazy. Ама пак 3 седмици и половина ми е много време  Blush Та спонтанно реших да си купя доза спокойствие, дай Боже  Praynig
Ами нямам почти никави симптоми, което не е гарнция за нищо всъщност, но... абе трябва да съм спокойна  Grinning
 Hug

# 98
Завиждам благородно, че можете да отидете на преглед когато искате и да се успокоите. Аз тук с тия френски доктори не мога и да се разбера. Казаха 15 март.
Иначе за симптомите, аз започнах да си проспивам живота. Прибирам се от работа и ям и то доста, няма насищане и после към 7 и 30, 8 съм заспала. Събуждам се чак в 8 сутрин  Crazy
Силно се надявам всичко с бебето да е наред и се успокоявам, че щом още имам симптоми, значи още е добре.

# 99
polin4eto, благодаря ти за подкрепата. Не искам да ти се меся, но моя съвет е да седнеш и да обясниш на твоята наблюдаваща, че ти имаш да речем психическа нужда да ходиш по-често на прегледи, заради минали проблеми, защото посещаването на две места и преглеждането на различна апаратура може да те "вкара" в излишни филми.

# 100
Лин, да, за мен примерно ходене на 2 седмици е добре, за да съм горе-долу спокойна, последно бях на преглед на 02.02. тогава видяхме ембрион и чухме сърце. Това беше много важно за мен, тъй като имам едно кухо яйце миналата година. И док искаше чак към 15.03  Shocked, и аз му казах, че ми се иска по-честичко да ходя и той хайде на 25.02 тогава  Crazy. Ама пак 3 седмици и половина ми е много време  Blush Та спонтанно реших да си купя доза спокойствие, дай Боже  Praynig

Поли, точно това правя и аз - купувам си спокойствие. Ходя на преглед на 2 седмици. В Щерев се записва час на регистратура, не директно при проследяващата АГ, та честотата на посещенията си е моя преценка. Ходила съм и без час с болки, насочиха ме към лекар, който може да ме приеме в по-спешен порядък и ме прегледаха след 30-на минути. В спешния кабинет вечер пък още по-малко съм чакала. Сега имам час за 22.02 за фетална морфология, та отново се пада на около 2 седмици.

Тия, и аз спя по 10 - 12 часа. Добре, че работя от вкъщи, че ставането по обяд няма кой да ми го изтърпи, хехе.

# 101
  • София
Момичета давайте идеи за съобщаване на роднините, вие как казахте. В петък ни предстои да ги обиколим и да кажем добрата вест  Grinning За сега си мислим за моите и неговите родители да направим чаши с надпис нещо от сорта на "Ще ставам баба/ дядо.", тъй като и двамата имаме по двама братя и за тях се чудим, дали да не принтираме като картички някоя от снимките с теста, които си направихме и да им ги дадем или ако не успеем да се видим, да ги пуснем в пощенските им кутии  newsm78 Иска ми се нещо по интересно, много ми е странно да кажа ми..бременна съм!  Laughing

# 102
Момичета давайте идеи за съобщаване на роднините, вие как казахте.

Нашите пътуваха към София и щяха да идват у нас вечерта. И вместо да изчакам някой час звъннах на майка ми и й изтрясках - "Ми аз съм бременна". С майката на мъжа ми още по-зле Simple Smile. Чака ни тя за обяд в неговия град и той й звъни - "То ние няма да дойдем, понеже Х е бременна, нещо не се почувства добре и си тръгнахме към София. Simple Smile

# 103
Лин  Hug
Стамболийска, аз се следя в друг град и затова е малко по-сложно с ходенето. И за това, за такива извънредни, мои прищявки, ходя при една русенска лекарка. Иначе си права за филмирането  Peace

# 104
  • София
Lyn  Joy
Аз с ММ бях нелепа, имах голямо желание да го изненадам, бях си купила тест без да знае и идва заветния ден, стисках цяла нощ за да мога хубаво да напишкам теста, заради което въобще не можах да спя, едвам издържах до 7:00 часа и газ в тоалетната. Направих теста и ми се появи най-бледата черта в света, въобще не очаквах и тъй като всичко ми беше за първи път и това е първият тест в живота ми, не знаех сега бременна ли съм, не съм ли и като се панирах и отидох директно при ММ, той още си спеше нищо не подозиращ и го събудих и му казах "Виж тука имали втора черата"   Joy и той сънен и стресиран "Какво, какво е това, защо си си правила тест?" . Ужасно тъпо беше  Blush

Общи условия

Активация на акаунт