Тайните на РИБАТА

  • 33 834
  • 91
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 1 232
http://www.24kitchen.bg/recipe/skumria-po-sredizemnomorski-sas-salata-ot-kinoa

Тази скумрия правих преди дни и много се хареса в къщи.

Този линк по-горе не е активен  #Crazy и трябва да потърся рецептата. newsm78

Започвам да готвя това:
http://kulinarno.posoki.net/%D0%B1%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D1%8F … 1%80%D0%BD%D0%B0-
Представа нямам какво ще излезе. За първи път в нашата къща се внасе риба Бакаляро.

Лято е. Темата за рибата не е от най-активните и моля помагайте. smile3523

# 76
  • Sofia
  • Мнения: 29 033
Харесва ми тази рецепта,ще я пробвам,мерси за споделянето bouquet
Откъде купи това филе,каква му е цената?

# 77
  • Мнения: 1 232
Харесва ми тази рецепта,ще я пробвам,мерси за споделянето bouquet
Откъде купи това филе,каква му е цената?

От метро. Цена не виждам.

# 78
  • Мнения: 14 897
На пазара Иван Вазов рибния магазин подържа бакалярото почти целогодишно, цена беше нещо 12-13 лева.
Не се продава обезкостено , а и предполагам ще е трудно защото има една голяма триъгълна кост.
Хубава бяла риба, само не съм я пържила добре се получава във всички рецепти, които съм правила

# 79
  • Мнения: 1 232
http://www.24kitchen.bg/recipe/skumria-po-sredizemnomorski-sas-salata-ot-kinoa

Тази скумрия правих преди дни и много се хареса в къщи.

Звучи интересно. Киноа къде може да се купи - по пазарите мисля, че не съм виждала, а май и в големите супермаркети?

Знам, че въпросът ми звучи срамно, но ще попитам. Embarassed
Запазил ли е някой тази рецепта? newsm78
Линкът не е активен.

Второ: Някой знае ли хубава,изпитана рецепта за Тетевенска саламура?
Моите отидоха на риба, чакам ги с пъстърва и шаран. cook

Последна редакция: пн, 05 сеп 2016, 12:12 от ябълка

# 80
  • Sofia
  • Мнения: 29 033
Вчера пекох на фурна ципура завита в лозови листа,в коремчето сложих няколко зърна каперси,сушен домат и нарязан чесън,леко посолих,поръсих със сух риган и намазах със зехтин.Хареса се.

# 81
  • Мнения: X
Някой знае ли хубава,изпитана рецепта за Тетевенска саламура?
Моите отидоха на риба, чакам ги с пъстърва и шаран. cook
Ето рецепта:http://www.24kitchen.bg/shows/domashni-recepti-s-yoli/recipe/tetevenska-salamura
Не съм пробвала рецептата, но много харесвам Йоли като кулинар и бих ѝ се доверила.

# 82
# 83
  • out of space
  • Мнения: 8 623
Някой знае ли хубава,изпитана рецепта за Тетевенска саламура?
Моите отидоха на риба, чакам ги с пъстърва и шаран. cook
Ето рецепта:http://www.24kitchen.bg/shows/domashni-recepti-s-yoli/recipe/tetevenska-salamura
Не съм пробвала рецептата, но много харесвам Йоли като кулинар и бих ѝ се доверила.

За да е саламура, в чорбата трябва да има рак!
Иначе си е обикновена рибена чорба.

# 84
  • Мнения: 1 232
Вчера засякох една рецепта:
Сьомгова пъстърва, филетира се. Завиваме я в равни части цол, захар и червено цвекло.
Престоява 12 часа.
Сервира се с трушия от репи и краставици.

Сос за риба:
Сокът от 1 лимон
1 л. горчица
1л. мед
1л. зехтин

Благодаря на Ери за отговора. newsm20

# 85
  • Мнения: 1 232
Има ли някой рецепта за рибена чорба със саламура от бидона за зеле?
Не остана много време за такъв вид рибена чорба. Ще се наложи да пресичаме саламурата.

# 86
  • Мнения: 1 232
Понеже и без това си говоря сама в тази тема, ми да продължа.
Намерих една рецепта на евтина риба, която може да стане вкусна.
http://ilianabalk.blogspot.bg/2017/02/4-800.html

# 87
  • Sofia
  • Мнения: 29 033
Правила съм по подобен начин,харесва се.Скоро не съм,благодаря че ме подсети bouquet
Аз пощурях по октоподи/пипала/,много ги обичам и се научих най-после да ги приготвям.

# 88
  • Мнения: X
Понеже и без това си говоря сама в тази тема, ми да продължа.
Намерих една рецепта на евтина риба, която може да стане вкусна.
http://ilianabalk.blogspot.bg/2017/02/4-800.html
Понеже рецептата е с толстолоб, се сетих, че от филето от толстолоб става страхотна пастърма. Филето се поставя в съд, покрито от всички страни с около килограм морска сол и се прибира в хладилника за 3 денонощия. След това се почиства от солта и се изкисва във вода за 2-3 часа, за да не е отровно солена пастърмата. После се овалва в смес от черен и червен пипер и се закача да се суши като всяка друга пастърма. След около седмица, максимум 10 дена, е готово.

# 89
  • Мнения: 1 232
Ще пробвам тази пастърма.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт