Работещи майки - полезна информация и съвети

• 65 444
  • 779
  •   1
Отговори
# 555
И унас бая се готви, винаги има приготвено ястие....все им угаждам на тези моите и затова килцата ще се навъртят....а те не могат да оценят как винаги има приготвено от всичко тяхно най любимо smile3511, считат го за даденост! hahaha

# 556
Крещят слагай масата ли?
На 10 е и си прави сам омлет, пица (от тестото омесва с мая), пържоли, сандвичи всякакви и шейкове с плод и мляко. От 3ти клас, сега е 5ти. Гладен не се е оставил Simple Smile
Който иска да яде през 2 часа ок - да се обслужва.

# 557
Вкъщи, когато няма храна, а аз закъснявам, мъжете си намират какво да ядат - готвят супа, ако ги мързи минават на салати или аламинути в стил миш-маш. Но това си е техен проблем Simple Smile

# 558
  • София
Сигурни ли сте че замразената готова храна става за ядене като замразените пълнени чушки дето прочетох тук?

По принцип храни с картофи и ориз не носят на замразяване, но има такива, за които не е проблем и аз често го правя: боб и леща например като готвя, правя в по-голямо количество и част замразявам в кутия във фризера. Баница или други тестени също се замразяват много добре (и сутринта като ги пъхна във фурната и се размирисва сякаш ей сега съм си правила Simple Smile).

Иначе освен замразените, имам и няколко като заготовки - доматен сос за спагети сварен и прибран в хладилника, само трябва да се сварят спагетите; варени картофи - стават на салата, на пюре или запечени във фурната със сметана; нарязани на лентички чушки, тиквички и моркови - това може и да се замрази - на това само добавяш нарязано пилешко филе и в тефала.

Друго, с което си помагам - в пликчета във фризера замразявам настърган морков; накълцан лук ; чесън; чушки наситно - в отделни пликчета. Така като започна да готвя нещо, само си отчупвам по малко и готово (например за леща, само сипвам лещата, вода и по малко от пликчетата и тя сама си се готви).

# 559
Алтернативен вариант на замразяването е консервиране на храната. Аз например понякога готвя в неделя, после запечатвам в буркани и съхранявам в хладилник. Издържа доста дълго, и си е вкусно като току - що сготвено ястие  Peace

# 560
Аз пък май съм много претенциозна, но нито замразена, нито консервирана храна имат вкус на току-що сготвена. Детето и то като мен, ако нещо е готвено вчера, не го яде, променя му се вкуса дори да стои в хладилник, и то също явно го е установило.

# 561
  • София
Е, ами разбира се, че няма вкус на току-що сготвено  Laughing Ама тук темата е пестене на време все пак Simple Smile

# 562
Няма вкус на току-що сготвено, но има друг, уникален вкус, все едно е различна манджа, че някои даже стават по-вкусни след ден -два Wink

# 563
Е, ами разбира се, че няма вкус на току-що сготвено  Laughing Ама тук темата е пестене на време все пак Simple Smile
В това отношение незаменим помощник ми е робота, не правя никакви заготовки, пускам всичко там и за секунди е готово, даже се чудя защо замразявате лук, морков и тем подобни нарязани.
Аз просто се отказах да чистя редовно, защото детето така или иначе за 5мин разхвърля всичко отново. 2 пъти седмично прахосмукачка или моп, един път по - основно разчистване - събота сутрин, и до следобяд ако личи го пиша за ден спокоен  Laughing На палатки абсурд за мен, само като си представя някакви буболечки лазещи около мен, и че ще трябва пак да се готви, това хич не ми е вариант за почивка.

# 564
  • София
Замразявам заготовки, защото така времето за подготовка ми е 4 секунди и няма нищо за миене. Имам и аз робот, използвам си го много, но един морков да настържа, има миене, белене, през машинката, после машинката се мие ... Същото за лука и т.н.
В моят вариант стържа 5 моркова наведнъж и после вадя.

Не карам никой да готви като мен де, обяснявам се само защото попита  Hug

# 565
  • София
Scarlet, приставка за рязане на кубчета за робота имаш ли? Аз също имам и робот и чопър и пасатор, но не ми харесва как се режат в него зеленчуците. За лук и домати става, но за чушки не ми харесва. Моркови зависи за какво са ми, ако са за супа стават, но за задушено месо също не ми харесва, че ги реже на ситно.  За зелева салата робота е незаменим, за нула време става много и добре нарязана салата и след това настъргвам моркови и е готова.
И аз замразявам и на мен така ми е по-лесно, само вадя и пускам.

# 566
Не на кубчета, така детето не яде, пускам си ги на това с ножа, де да му знам името - чопър ли е какво е. Моята като види моркови в яденето и отказва даже да го опита.
А иначе миенето - всичко в миялната и хич не го мисля даже  Mr. Green Затова и хич не се сетих за какво замразявате. Благодаря за отговора  bouquet

# 567
A моркова не миете ли? По-лесно ми е, когато имам малко повече време да обеля 5 моркова и съответно да ги настържа, а след това да сложа във фризера. Така оползотворявам и летните домашни продукти.

# 568
A моркова не миете ли? По-лесно ми е, когато имам малко повече време да обеля 5 моркова и съответно да ги настържа, а след това да сложа във фризера. Така оползотворявам и летните домашни продукти.
Мие се, но това според мен е малко като време. А летни домашни продукти нямам, всичко ни е на магазин.

# 569
Ами мен пък много ме изнервя да измия и лук, и морков, и чушка, че да ги нарежа после по различен начин, затова предпочитам да замразя. Имам морков настъргани, на кубчета, на кръгчета, в зависимост от ястието, което ще готвя с тях. То на мен основното време ми отива в миене на зеленчуците, това ме бави, иначе докато се вари/пече яденето, аз си върша нещо друго.

Общи условия

Активация на акаунт