Бебешката количка - цяла наука за второ висше №33

• 94 677
  • 805
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Скрит текст:
Благодаря ви за споделеното.  bouquet

Аз като гледам май съм се насочила към полска количка. Просто моделите им ми харесват, а тук май не се славят като предпочитани.  newsm78
Това за обръщането на дръжката вместо на коша и аз се замислих в последствие за самите гуми. Просто първоначално не ми се видя много удобно да въртя целия кош, след като просто мога да обърна посоката на дръжката.

Според вас кой е по-удачния вариант - количка 2в1 или 3в1? Rolling Eyes

Вземете си засега 3в1, щом колата ви е малка така ще спестите място в багажника и като пътувате ще взимате само шасито и столчето върху шасито.

Иначе на мен фаворит ми беше Gusio Carerra

Скрит текст:

# 631
Мацето, много хубава тази Gusio Carerra. Ще я погледна задължително при следващото ходене в Дундьо Simple Smile

# 632
И според мен най-добре ще е да търсим 3в1. ММ се опитва да ме убеди, че ще ползваме столчето за кола от сестра му, но мен ме съмнява изобщо да става нещо от него, защото е доста старо.

Наистина тази Gusio Carerra е хубава. Аз се заглеждам по Adbor засега, но ще погледна и тази, защото модела много ми харесва.

# 633
Аз съм с Карера. Много съм доволна! Единствената ми забележка е, че сенникаюът на летния кош не се сгъва като акордеон назад към главата на детето.

# 634
  • срещу двата комина :)))
в този сайт има много добри намаления на Jane

http://www.baby.bg/promotions.html?manufacturer=138

# 635
Здравейте!
След като миналата година прекарах около 6 месеца от бременността си в избиране на количка и тогава изчетох всички теми и обиколих всички магазини, сега реших, че може да е полезно да споделя впечатленията си от количката, която си взех, тъй като за нея няма много информация (тогава аз открих само едно мнение за нея).
Търсех маневрена количка, с кош за новородено и столче за след 6м., сравнително компактна в сгънато положение, защото колата ни не е голяма, да е с помпащи се гуми, да има пълно легнало положение на седалката след 6м, да е качествена, с големи сенници и да не е безумно скъпа. Първоначално харесах полската Camarelo, но след като най-добрата ми приятелка си я взе и видях колко е голяма се отказах, защото нямаше шанс да я събера в багажника.
Спрях се на модела Foppapedretti Myo.
Ето и какви са според мен предимствата и недостатъците след вече 8 месеца разходки.
Предимства:
- много маневрена
- качествено направена и с качествени материали
- много удобна за детето (поне за моето) и трите коша
- големи сенници
- за голяма количка е сравнително компактна в сгънато положение
- в комплекта са включени повечето необходими неща - чанта с постелка за повиване, покривала и за двата коша, дъждобран за седалката, чанта за транспортиране, помпа
- гръбчето на коша за новородено се повдига на няколко позиции - не мислех, че ще ми трябва, но беба се оказа изключително любопитна и от 4м вече искаше да гледа, затова хем си се ширеше в коша, хем си гледаше навън. Аз не бих си спестила този кош, защото ни беше много удобен, особено за зимата, но след 5-тия месец го сменихме, защото тя искаше само да седи
- седалката за след 6м има пълно легнало положение
- едно от основните предимства, които изтъкват е и въртящата се на 360 градуса седалка, което макар че не вярвах е наистина удобно. Може да е и глезотия, но така поне не сменяш посоката и големите гуми са винаги отзад, можеш да го завъртиш по всяко време и особено, когато седнеш някъде е много лесно да обърнеш детето към теб
- всички кошове се закачат и разкачат бързо и лесно
- дръжката (въпреки че се притеснявах) е удобна и се бута много лесно с една ръка
- на височина и двата коша са ми много удобни, но разбира се това е индивидуално
- не на последно място - на мен дизайнът ми хареса, исках да е бежова, но изчистена

Недостатъци:
- тежка си е - като повечето колички от този тип - към 12кг, но тъй като си я държа в колата, на практика я вдигам само като я вадя и слагам в багажника
- продават я само в комплект 3в1. Ние си бяхме купили стол за кола 0-18м и не искахме кошница, но след като така или иначе я взехме и досега я ползваме. Оказа се удобна, понеже сме с две коли, стои в тази на мъжа ми, за да не пренасяме столчета. Като пазаруваме, просто я вадим от колата заедно с кошницата, а и по лекари и гостита с нея ходехме като беше малка, за да може да си седи и да вижда.
- много малък багажник - за мен това е най-големият недостатък. Бях наясно с него преди да я взема, но не вярвах, че има какво толкова да мъкна. Вече с по-голямо бебе и по цял ден в парка ми идва малък, но е въпрос на организация какво да нося
- предните гуми не са помпащи и понеже са по-твърди тропат, което мен ме подразва на моменти
- бордът на седалката за след 6м.идва доста близо до детето когато е в седнала позиция
- бежовият цвят колкото и да ми хареса е по-труден за поддържане, защото всичко му личи Simple Smile
- странната дръжка макар и удобна прави количката малко дълга, което понякога пречи

Надявам се да съм била полезна на някого Simple Smile

# 636
Slinki, много полезно мнение Peace И аз я заглеждах, заради интересния дизайн и високото разположение на кошовете, но ме отказаха размерите, големината и тежестта, както и по-малкия багажник. Иначе виждам и други колички в парка с въртящи се по този начин кошове и изглежда страшно удобно за родителите.

# 637
Здравейте!
След като миналата година прекарах около 6 месеца от бременността си в избиране на количка и тогава изчетох всички теми и обиколих всички магазини, сега реших, че може да е полезно да споделя впечатленията си от количката, която си взех, тъй като за нея няма много информация (тогава аз открих само едно мнение за нея).
Търсех маневрена количка, с кош за новородено и столче за след 6м., сравнително компактна в сгънато положение, защото колата ни не е голяма, да е с помпащи се гуми, да има пълно легнало положение на седалката след 6м, да е качествена, с големи сенници и да не е безумно скъпа. Първоначално харесах полската Camarelo, но след като най-добрата ми приятелка си я взе и видях колко е голяма се отказах, защото нямаше шанс да я събера в багажника.
Спрях се на модела Foppapedretti Myo.
Ето и какви са според мен предимствата и недостатъците след вече 8 месеца разходки.
Предимства:
- много маневрена
- качествено направена и с качествени материали
- много удобна за детето (поне за моето) и трите коша
- големи сенници
- за голяма количка е сравнително компактна в сгънато положение
- в комплекта са включени повечето необходими неща - чанта с постелка за повиване, покривала и за двата коша, дъждобран за седалката, чанта за транспортиране, помпа
- гръбчето на коша за новородено се повдига на няколко позиции - не мислех, че ще ми трябва, но беба се оказа изключително любопитна и от 4м вече искаше да гледа, затова хем си се ширеше в коша, хем си гледаше навън. Аз не бих си спестила този кош, защото ни беше много удобен, особено за зимата, но след 5-тия месец го сменихме, защото тя искаше само да седи
- седалката за след 6м има пълно легнало положение
- едно от основните предимства, които изтъкват е и въртящата се на 360 градуса седалка, което макар че не вярвах е наистина удобно. Може да е и глезотия, но така поне не сменяш посоката и големите гуми са винаги отзад, можеш да го завъртиш по всяко време и особено, когато седнеш някъде е много лесно да обърнеш детето към теб
- всички кошове се закачат и разкачат бързо и лесно
- дръжката (въпреки че се притеснявах) е удобна и се бута много лесно с една ръка
- на височина и двата коша са ми много удобни, но разбира се това е индивидуално
- не на последно място - на мен дизайнът ми хареса, исках да е бежова, но изчистена

Недостатъци:
- тежка си е - като повечето колички от този тип - към 12кг, но тъй като си я държа в колата, на практика я вдигам само като я вадя и слагам в багажника
- продават я само в комплект 3в1. Ние си бяхме купили стол за кола 0-18м и не искахме кошница, но след като така или иначе я взехме и досега я ползваме. Оказа се удобна, понеже сме с две коли, стои в тази на мъжа ми, за да не пренасяме столчета. Като пазаруваме, просто я вадим от колата заедно с кошницата, а и по лекари и гостита с нея ходехме като беше малка, за да може да си седи и да вижда.
- много малък багажник - за мен това е най-големият недостатък. Бях наясно с него преди да я взема, но не вярвах, че има какво толкова да мъкна. Вече с по-голямо бебе и по цял ден в парка ми идва малък, но е въпрос на организация какво да нося
- предните гуми не са помпащи и понеже са по-твърди тропат, което мен ме подразва на моменти
- бордът на седалката за след 6м.идва доста близо до детето когато е в седнала позиция
- бежовият цвят колкото и да ми хареса е по-труден за поддържане, защото всичко му личи Simple Smile
- странната дръжка макар и удобна прави количката малко дълга, което понякога пречи

Надявам се да съм била полезна на някого Simple Smile

Супер точно такава си взех ще можеш ли да ми кажеш кошчето за кола което е към комплекта има ли нужда от допълнително да се закупува за монтиране в колата на количката ми е ясно как се слага ..

# 638
По принцип може да се слага в колата само с коланите, а отделно продават и изофикс база, мисля че беше 200лв.

# 639
По принцип може да се слага в колата само с коланите, а отделно продават и изофикс база, мисля че беше 200лв.
Благодаря иначе споделям с теб мнението количката си заслужава

# 640
  • Варна
Във Варна дали има магазин, в който я предлагат, за да се види "на живо"?

# 641
Не знам в бебемакс я има попринцип ... Аз си я поръчах по интернет и в Русе нямаше къде да я видя добре че една позната я ползва За да я видя и "усетя" на живо

# 642
За съжаление в много малко магазини я има. Аз съм от София, но тук в Рая Тойс ми казаха, че за да я видя трябва да си я поръчам. Бях в Бургас на почивка и я видях в Бебемакс, харесах я и след това си я поръчах направо оттам.

# 643
Момичета, аз да се похваля, че вече си имаме количка. На първата обиколка, която направихме се спряхме на една и решихме да я вземем. На Dizain baby е, ето тази:
http://www.dizainbaby.com/viola-%D1%81%D0%B8%D0%BD-%D0%BD%D0%BE%D0%B2/

Страхувах се, че не съм срещала нищо за нея, но все пак я взехме и много се надявам да е здрава и да не ни разочарова. Исках 3в1, но се предлага само 2в1, столчето за кола се продава отделно.
Ако някой има някакви впечатления от количката, ще се радвам да сподели.  Simple Smile

# 644
  • София
Момичета, тези които са разучавали могат ли да ме насочат къде мога да намеря Mutsy Evo най-изгодно (български магазини, онлайн магазини вкл. в Англия, Германия, ebay, amazon...)?

Общи условия

Активация на акаунт