Парфюмни размисли и страсти - 196

• 103 423
  • 748
  •   2
Отговори
# 420
станаха 5:1 за идилията  Peace

# 421
  • Враца
Да, KDS, много ми хареса, много добре се чувствам с него, а и получих някой и друг комплимент.
Имам и гердан прит с бутилчето, с лилаво сърчице. Simple Smile
Фендито също много ми хареса, но ще го придобивам след носене.
и Джъст на Кавали ми хареса, чак не можах да повярвам, но все пак беше на памуче,
а на блотери и памучета баш не вярвам..

# 422
Идилията!

sibila777 , имам само Carven Le Parfum и като цяло впечатлението ми за марката е, че са малко ретро аромати.

Благодаря, много ми харесаха белите цветя като състав, обаче ретро аромати......Ще трябва проба Thinking bouquet

# 423
  • София
Още един глас за Идилията!

А за Исатис на Живанши,
за мен е ужас ужасен, за Атти манна небесна!
Но Атти е манЯк! Simple Smile
Маринска, образ безподобен  Heart Eyes толкова липсваш в темата!

Моите предпочитания обикновено служат за отрицателен пример и за антипрепоръка  Crazy но в дилемата съм за Идилията, естествено  Grinning

# 424
  • Враца
Отскоро се навъртам, Атти,
но още хич не съм в час. Simple Smile

# 425
Днес цял ден ми мирише на зелени смокини. Което е абсурд, по това време на годината няма откъде да се носи тоз аромат. Но пък така ми се прииска нещо смокиново Освен за Нинфео-то, не се сещам за хубава, зелена смокиня, сочна, в парфюм. Дайте идеи.

# 426
sibila777 , наистина най-добре е да се пробва първо.
Може пък новият им да е съвсем различен.
Аз например не съм фен на Нарцисо Родригез, но Нарцисо-то учудващо много ми хареса.
А и хората имат различни възприятия за аромати и моето мнение не е меродавно.

# 427
  • София
Здравейте! Нахлувам в темата с една молба.
В издирване сам на парфюм с аромат на виолетки, но не виолетките на My Queen например, а нещо по скоро като Метеоритите на Guerlain, но в по-интензивен вариант.
Дали се сещате за нещо?

А и още един въпрос...знаете ли дали L'Instant Magic е спрян от производство, защото никъде не го намирам.

# 428
  • До сърцето...

В издирване съм на парфюм с аромат на виолетки...

Точно през една страница се пишеше по същата тема  Peace

# 429
  • Бургас

Някой с мнение за Carven L´Absolu Hug

За мен Carven L´Absolu  е просто чудесен.  Heart Eyes Не усещам нищо ретро в него, нищичко. Carven Le Parfum също е много приятен. В базата двата доста си приличат, но вторият като цяло е по-лекичък, за по-топло време, поне аз така ги виждам. L´Absolu нося в момента и ми е идеален. И двата аромата са на Francis Kurkdjian и са типично в негов стил. Имат нещо много далечно, но общо с L’Extase Nina Ricci, Classique Intense Jean Paul Gaultier и My Burberry. И пак да уточня, че всички тези аромата не си приличат като цяло, но все пак в тях има нещо, което крие почерка на парфюмера.  Peace
~Étoile~, познавам доста виолетки, но пък никога не съм ползвала Метеоритите и не знам какъв им е аромата, за да дам идеи  newsm78

# 430
  • София
Идилията!

sibila777 , имам само Carven Le Parfum и като цяло впечатлението ми за марката е, че са малко ретро аромати.
Преди два дни го пробвах в Дъглас, свеж и пролетен ми се стори. В началните ноти ми замириса на ябълка /не знам откъде се появи на кожата ми, няма я в пирамидата/, обаче като база ми заприлича много на Еклат от Ланвен.

# 431
  • София
Има парфюм Метеорити, ароматът е същият като на пудрата.

# 432
Моля, дайте мъжки пролетен аромат. Отказах се от Рошето, въпреки дългогодишното ми уважение към него.

# 433
Честита Баба Марта!

Някой с мнение за Carven L´Absolu Hug
Имам ги и трите на Carven, като с голяма радост нося предимно Le Parfum и L’Eau de Toilette. За мен са красиви белоцветни аромати (като във втория се усеща цитрус). По мое скромно мнение няма нищо ретро в тях. Оригиналът (Le Parfum ), ако беше дреха, щеше да е току що изгладена бяла памучна риза (съжалявам за безумната метафора, но това ми е асоциацията, която си правя, като го нося, просто излъчва елегантност). И ако Le Parfum Elie Saab ми носи асоциация за нещо златно, медено, като цвят, то Carven е бял...има нещо общо при тях, като звучене, имат си общия корен ...
Carven L'Absolu по-рядко го нося, той е  по-гурме варианта на Le Parfum...даже леко ми напомня на JPG Classique Intense.
Бутилките им също са красиви.
Докато Ma Griffe е труден за мен, той вече е за "маниаците"...може би ми трябва още време, за да го разбера.

# 434
Да попитам какво ви е мнението за Spicebomb Eau Fraiche? http://www.fragrantica.com/perfume/Viktor-Rolf/Spicebomb-Eau-Fraiche-24402.html Рових се в предишните теми, но намерих писано само за първообраза. Не мога да намеря и някакво по-задълбочено ревю из другите сайтове.

Много подобен на оригинала като аромат.По-олекотена версия ,с по-малка трайност и сиаж.Лично на мен и Spicebomb Eau Fraiche и Spicebomb са ми доста неприятни.
Spicebomb Extreme обаче ме изненада МНОГО приятно.Парфюма е с нишово качество и ако беше от Private Blend на Tom Ford хората щяха да плащат високата цена.

WaltherP99, ама и този аромат ли промениха! #Cussing out
 За Dolce&Gabbana Pour Homme говоря!
Добре, че имам поне 2 бутилки от старите, но имам и една, която май ще ес окаже от  реформулираните!

Е, как може да съсипят такъв шедьовър!

Че той е реформулиран от доста време.Всичко което не е с лепенка на шишето като от снимката е уникален боклук,в сравнение с оригинала.
Марката има една доста неприятна политика,че на различни пазари продава различни производства,а ние много ясно сме 3-та ръка пазар.
На 3 места се произвеждат парфюми на Dolce & Gabanna - Италия,UК и Германия , поради смяната на собствеността през годините (няколко пъти).Най-близка до оригинала е версията,която е правена в Италия,а най-големия боклук е английската.Познай коя се продава официално в България?  Laughing

WaltherP99, много се забавлявах с поста ти  Mr. Green Hug Представих си ситуацията и искрено се смях. Горките консултанти  Mr. Green Не им е лесно, да си им клиент  Wink

Консултантите са инструктирани да говорят определени неща,както и да пробутват определени аромати.Голяма част от тях знаят, МНОГО ДОБРЕ , че говорят глупости , но реално за това им се плаща.Смешното е като се попадне на заблудена .... , която е попила някоя глупост , и я е приела като истина.В Бг за съжаление има не малко такива момичета.
За Dolce&Gabbana Pour Homme - това в оригинала си , е невероятна мъжка класика,която ми е докарала стотици комплименти и голямо количество палувания  Whistling
Парфюма в сегашния си вариант е ЧУДОВИЩНО осакатен - няма база за сравнение дори.Все едно да сравняваш "Давид" на Микеланджело с някаква пародия.  vs

Привет момичета и момчета.Можете ли да ми подскажете за смокинов аромат с уклон към зелени смокини,листа,утро,капчици роса...,там където аромата на смокиня все още придава свежест,а не във сочния и зрял вариант в който чак се окапваш като се сетиш за такава смокиня - е разбира се ако обичаш плода де  Thinking

И най-добрата смокиня Филосикос Диптик. Peace

Дали е най-добрата не съм убеден,но е от добрите  Simple Smile
Още няколко предложения от мен:
1.Dune на Christian Dior
2.Marc Jacobs Men
3.Figuier Ardent на Atelier Cologne
4.Verveine Figuier на Phaedon
5.Fico di Amalfi на Acqua di Parma

Като става въпрос за смокини, някой познава ли ето този:
http://www.fragrantica.com/perfume/Phaedon/Verveine-Figuier-16157.html ?
 Rolling Eyes

Mr. Green
Аз .Цена,трайност,от къде да се купи,или самия аромат те интересува?

Честито http://www.fragrantica.com/news/By-Kilian-Has-Become-an-Est%C3%A … r-Brand-7609.html Това няма да е за добро ми се струва.
stennnly, към предложенията мога да добавя http://www.fragrantica.com/perfume/Acqua-di-Parma/Acqua-di-Parma … -Amalfi-1687.html
ScorpionKing, благодаря. Simple Smile
Да също и Le Labo,  Frederic Malle. Ниша се размива вече като понятие.

Нищо не се размива при Estée Lauder спрямо нишовите брандове , които така ожесточено купуват,а точно обратното.На предишните им собственици им е даден почти пълен картбланш,като дори след придобиването от Estée Lauder някои от тях изкараха парфюми шедьоври.Tom Ford изкараха и няколко недоразумения,но и върнаха на пазара спрени класики,а и се говори,че ще връщат други (дано  Mr. Green ) . То този момент нищо не е било разредено,или реформулирано след като като споменатите брандове са под шапката на Estée Lauder .Утре ще си взема мострата,която ми прати един приятел от Щатите  на Neroli Portofino Forte , за който чувам само добри неща , въпреки,че въобще не съм фен на Neroli Portofino. Както винаги няколко трол глупака са се изказали във Фрагрантика без въобще да са го пробвали.

Може ли едно мнение за Parfum de Marly Hamdani,че нещо съм му хвърлила око,я за мен,я за мъжо ми,но да видим,а и пак е доста скъп...Иначе в последно време взех Cedrat Boise,бях го тествала,но като го получих,на моята кожа се разви доста странно,или поне аз така го усещах,въпреки че получих няколко комплимента...замина в темата за размяна,въпреки че може и да му дам още някой шанс!И да,чакам за Hamdani  Mr. Green

От Arabian Breed Collection серията съм пробвал само Hamdani и Oajan , като си купих Oajan . В АБСОЛЮТНО никакъв случай не го купувай Hamdani на сляпо.Имаш ли къде да го пробваш? Parfums de Marly са доста непознат в Бг бранд , и ако не ти хареса няма да е лесно да го продадеш.Ако искаш ще ти го опиша,но не мисля,че трябва да го купуваш по описание.Oajan примерно мога доста по-лесно да ти го опиша и става за купуване на сляпо.
За Cedrat Boise какво точно разбираш под "странно" ? На мен ми е любим.

Подариха ми го ей така, без много да ме познават, но ми допадна (не чак хареса) и го използвах.
А това просто не мога да си представя как ще ми се случи! Да се пръскам с парфюм, който не е лош но не ми харесва точно. Thinking Както и да е.

Това е една от темите,която предизвикват най-ожесточени спорове в парфюмните среди  Mr. Green
Аз си нося парфюмите за себе си,и не ме интересува грам дали ще се харесат от околните.Тук изключвам бизнес срещи!
Повечето хора обаче си купуват парфюми и за да им са приятни на тях,но основно за да се харесат с тях на противоположния пол...или същия да не вземе да се обиди някой.Супер много хора,и то хора доста на "Ти" с парфюмите си купуват такива само и единствено заради комплиментите и вниманието,което получават ползвайки ги.Около мен имам приятели,които не могат да понасят Invictus и новия боклук Sauvage , но понеже и 2-та супер много се харесват от жените ги ползват.

Ами, в моето изказване, под "парфюмно парвеню" имах предвид жена/мъж, които смятат за престижно да си купят ултра скъп парфюм, дори в техния случай не съм много сигурна дали го харесват... Т.е. за тях цената е определяща, без да има наслада от качеството...съмнявам се, че го оценяват по достойнство...след като обяснението е "абе едно такова киселичко е, мирише на киселичко"...
Може би там, където живееш, тия неща хората са го изживяли...тука имам такива в обкръжението си.

В Щатите има един лаф "Парфюмни сноби".Не забравяй обаче нещо друго "ултра скъп" за всеки е различно понятие.За някои хора и 150 лева за парфюм за чудовищна и абсолютно непосилна сума , за други да си купят такъв за 800 евро нищо не е-кучето скача според тоягата.

Много странно, шеф на парфюмериен магазин, да не познава парфюмите....това вече граничи с некомпетентност...все пак това работи...

Когато продаваш от Лади до Фолцваген-и не си длъжен да знаеш какво продават Ферари, Бугати, Ламборгини и Макларън.Хайде за да е малко по-дамски примера-ако продаваш чанти на Zara  и Berschka, като супер се гордееш , че имаш и Massimo Dutti   не си длъжен да знаеш какви чанти продават LV и CÉLINE нали така?  Grinning Таргета е различен.

Нормално. говорим за квартален магазин на голяма парфюмерийнa ввригаНяма търсене на подобен клас парфюми.

А това че са некомпетентни е самата истина..Когато пуснаха новите версии на Ерме, на щанда им една консултантката се опитваше да ме убеди, че не са реформулирани.Били същите като преди.това  се опитваше да ме убеди и друга за друг парфюм на друг бранд.
Да не говорим, че консултантът на щанда на Том Форд., ми каза, че съм се объркала и няма приве Японско черноA  Сахара ноар била  от приве колекцията.
през  последните 4 години се наблюдава намаляване на броя на реалните парфюмериите.Всички големи вериги имат сайтове  от където може  да се купи всичко, което се предлага в реалните .на по ниски цени.

Нали не очакваш консултант да ти каже,че някой парфюм е реформулиран?  Laughing Изключвам вариант да ти е близък.
Japon Noir го спряха преди 5 години-съвсем в началото на 2011-та.Като нищо може да не го е чувал.Това ако говорим за нормална парфюмерия-навсякъде където продават Private Blend консултантите минават през доста подробен фирмен инструктаж,и са длъжни да знаят всичко излизало някога на марката.
Като спомена Sahara Noir се сетих,че той и Noir de Noir поради някакво решение на някоя мериНджейска глава никога не са били предлагани официално в България  ooooh!

Сега в края на март пак ще пътувам и ще остана по-дълго в Лондон, да видим какво ще успея да посетя. Набелязала съм си магазина на Ле Лабо, на 4160 Tuesdays, на Floris London...дано поне едно от тях успея да видя и така, май е това, дано не съм досадила на хората с лични неща....

Мини но не си купувай нищо.На всички нишови марки ритейл цените в Англия са по-високи от ритейл цените в Европа.Заслужава си заради самото виждане да минеш през новите бутици на Creed и Killian ,като при Creed особено разликите в цените спрямо бутиците в Париж са МНОГО големи.Le Labo имат 2 бутика в Лондон.Питай дали още правят workshop-и Simple Smile

Да вляза отново, в окото на вихъра. Искам този, последна информация имам, че е изчерпан, защото е спрян от производство. Верно ли е, и мога ли да го намеря някъде? Истинския!  http://www.enzo.bg/rochas/rochas-man-toaletna-voda-za-mzhe/

За какво точно говориш? В България марката официално не се предлага от близо 4 години.Онлайн можеш да го купиш от 300 места,като сам си дал линк за едното.

Не мога да се сдържа и да не похваля Armani Code Profumo Giorgio Armani Heart Eyes Heart Eyes

Имам проба в нас от 10-на дни,която честно казано от толкова други неща дори не съм погледнал  Embarassed Ще гледам тези дни да го пробвам на кожа.

Знаете ли дали все още може да се намери по магазините Eau de Lalique Lalique?

Lalique вече не се предлага официално в Бг-можеш да ги намериш в един малък магазин на Граф Игнатиев в София на спирката на трамвая посока площад Славейков.Нямам идея дали имат това,което търсиш. Peace

Моля, дайте мъжки пролетен аромат. Отказах се от Рошето, въпреки дългогодишното ми уважение към него.

Какво точно търсиш? Бюджета какъв е?

Парфюм до преди малко

Общи условия

Активация на акаунт