Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 46

• 75 303
  • 738
  •   1
Отговори
# 30
  • В сърцето на любимия човек
Изписва се и при ЗЕТ, но лекаря решава дали има нужда.
Най-добре е тези въпроси да се задават на лекаря, аз съм питала имунолозите за Неупогена и написах това, което те са ми казали. Колкото и да се информираме, лекарите са тези, които решават дали нещо е подходящо за нас.
ПП: споделяйте с лекарите си, ако дадено лекарство не ви понася или имате странични ефекти. Имайте предвид, че тази информация после се връща на производителя и по този начин лекарствата се пречистват.
Пролетта една от жените, с които бях в процедура, сподели, че от естрофема получава мигренозни пристъпи и е припадала. Смениха и го с Климара и беше значително по-добре.

# 31
  • Sofia
И аз да се запиша в темичката и поздрави с празника на всички Wink

# 32
Рвмсто ме заболя.Акушерката беше много опитна,но й отне по-дълго време да открие канала.Хареса ми,че каза,ако се затрудни ще извика лекар, това ме успокои,че няма да се прави на герой да експериментира върху мен.
 Аз пак не знам, кога ще е трансферът. Пуснаха ме да си ходя без да ми кажат, кога ще бъде.Не съм в момента в София и се напрягам как ще си организирам превоза за трансфера.Ама ,много се напрягам.

# 33
Не мога да повярвам, че акушерка ти го е сложила.  Shocked

# 34
 wavey Туту.Запис и от мен.
Утре ми предстои блокаж-за първи път ще съм по дълъг пр-л и ме е малко шубе,но пък съм се настроила за един много положителен тест  Praynig така че....смело юнашки

# 35
  • гр.София
Герда, ще ти се обадят поне 2 дни преди това. Поне при мен беше така. Днес ми се обадиха да ми кажат, че двете ембриончета са се размразили и се развиват добре (едното не чак толкова Sad) и утре ще ми се обадят за часа. Изрично ме питаха дали съм от София, за да се ориентират сигурно колко време ще имам за реакция. Не се притеснявай, ще имаш време да път Hug

# 36
Тези манипулации вече се правят от акушерки.

# 37
Момичета, може ли да напишете какво ви изписаха имунолози за намаляване на ТАТ и МАТ при Хашимото и как се повлияхте ? Имам спомени, че някоя от вас беше споделила.

# 38
Тези манипулации вече се правят от акушерки.

Това не ми харесва  Crossing Arms

# 39
  • гр.София
На мен д-р Шефкетова ми сложи РВМС онзи ден. Може би за пациентки на д-р Стаменов newsm78

# 40
Зарзиото като Медрола започнаха да го изписват масово.

Опитвам се да намеря някакви публикации в чужди форуми за това зарзио/неупоген, но май не мога да се ориентирам. ......

Пробвай да търсиш със следните думи - filgrastim (G-CSF) and miscariage ( или implantation) и ще ти излезе много информация от научни/научнопопулярни сайтове. Включително и информацията, че първото научно изследване за приложение на филграстим (неупоген и зарзио са търговски марки на веществото) за предотвратяване на спонтанни аборти/миседи.
Изключително систематизирана информация за неупогена/зарзиото при инвитро тук, на буква G, т. 8.1.

П.С. И ако обърнеш внимание на датата на първата мюнхенска статия (2000 г.), ще стане ясно кой НЕ е измислил използването на този медикамент при инвитро.

# 41
Честит празник!Някоя от вас кандидатствала ли е в кампанията на olx.bg?Там пише за някаква епикриза от мед.заведение.Интересува ме дали това е такава епикриза с каквато се кандидатства пред фонда?

# 42
Много благодаря за полезната информация относно Зарзио/Неупоген. Аз много четох за повторното замразяване/размразяване на ембриони. Ако ви е интересно, ето отсеяна информация
Скрит текст:

1. Каква е успеваемостта при ЗЕТ и при свеж трансфер?
При конвенционалните методи на замразяване, успеваемостта спада, но благодарение на метода "витрификация" успеваемостта е почти еднаква съ с свежия трансфер, защото след размразяване, ембрионите възвръщат първоначалните си показатели.
Нещо повече...  Според Американската асоциация за репродуктивно здраве, жени в напреднала възраст (36-42г) бележат по-висок процент раждаемост след ЗЕТ и направени хоромозомни анализи - 74,5% в сравнение със свеж - 53,7%.
Също така се наблюдават едва 2,8% аборти след ЗЕТ, при 18,5% след свеж трансфер.
2. Може ли да се размразят и замразят повторно ембриони?
Да, може. При методът витрификация се намалява риска от увреждане при замразяване.
3. Намалява ли се успеваемостта при повторно замразени ембриони?
Не, успеваемостта не намаляма.
Процентът успеваемост (настъпила бременност) при потворно замразени/размразени ембриони е 27,8% срещу 25,9% при едноктратно замразени/размразени (без съществена разлика).
Процентът на имплантация при повторно размразени ембриони е 25% срещу 19% при еднократно размразяване (без съществена разлика).
*Проучването е направено в частна американска клиника сред 49 жени.
Simple Smile

# 43
А колко време важат имулогичните изследвания?
Имунологията се променя при заболявания и при прием на лекарства. Щом имунолозите искат контрол на изследванията на 45дни, значи показателите се променят. Звънни им по телефона, обикновено са отзивчиви.
Те са ти назначили контрола след прием на лекарстна или вливка нали ? Както и Начев иска при промяна на доза.

Явно аз не се изразих правилно.
Миналата година правихме имунологични и всичко беше наред.Сега Персенска иска пак да пусна,но ин витро опита ще е най-вероятно май-юни.И незнам дали до тогава ще важат.

# 44
  • София
...
П.С. И ако обърнеш внимание на датата на първата мюнхенска статия (2000 г.), ще стане ясно кой НЕ е измислил използването на този медикамент при инвитро....

Crazy

коя акушерка слага рвмс?
при мен акушерката се справи по-лесно с намирането на фоликул от лекар, доста са опитни, само дето нямат дипломи.

Общи условия

Активация на акаунт