Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 46

• 75 252
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
Зарзиото като Медрола започнаха да го изписват масово.

Опитвам се да намеря някакви публикации в чужди форуми за това зарзио/неупоген, но май не мога да се ориентирам. ......

Пробвай да търсиш със следните думи - filgrastim (G-CSF) and miscariage ( или implantation) и ще ти излезе много информация от научни/научнопопулярни сайтове. Включително и информацията, че първото научно изследване за приложение на филграстим (неупоген и зарзио са търговски марки на веществото) за предотвратяване на спонтанни аборти/миседи.
Изключително систематизирана информация за неупогена/зарзиото при инвитро тук, на буква G, т. 8.1.

П.С. И ако обърнеш внимание на датата на първата мюнхенска статия (2000 г.), ще стане ясно кой НЕ е измислил използването на този медикамент при инвитро.

Благодаря  Hug

# 46
Правилно ли разбрах, че Неупоген/Зарзио подобрява качеството на яйцеклетките (ако бъде приложено по време на стимулацията), както и дебелината на лигавицата на матката преди ембриотрансфер? Както и че спомага на жени, при които има имунологичен проблем в матката, като наличие на високи НКТ клетки да намали тяхната цитотоксичност и улесни имплантацията?
Ако това е така, направо се чудя защо не са ми го предложили?!?! Още утре ще звънна на имуноложките да ги питам, 100% трябва да знаят.
Много благодаря за информацията!

# 47
Доктор Тихомирова ми каза, че трансферът ми ,може би, ще бъде или на еди кой си ден, или на следващия. Каза ми, че денят след овулацията бил нулев.
От администрация  говориха с ембриолозите.
Избрах си светлокосо момиче, защото по съвет на повечето потребителки тук, те са по милички и услужливи и не сгреших!!
 Обадиха ми се ембриолозите и казаха, кога ще бъде трансферът.
  bouquet

Последна редакция: нд, 14 фев 2016, 21:44 от Анонимен

# 48
  • София
Момичета,
Имам може би неясен въпрос, но и аз не знам как да го формулирам.
На 31 януари ми биха Прегнил на естествен цикъл и на 2 февруари пункция. Оказа се, че няма яйцеклетка - празен е бил фоликула. След около 5-6 дни започнах да усещам гърдите  си много напрегнати,  болезнени. Мислех,  че е от Прегнил инжекцията, но 15 дни след Прегнила не би трябвало да се усещат така гърдите,  хормона трябва да е изчезнал от организма.  Но освен леко болезнени, са и нараснали и много чувствителни. Предишния път след Прегнила нямах такива усещания. Не мога да си ги обясня. Вие какво мислите?

# 49
Ако сметнем, че пункцията е вид "овулация", то ти си 12 дни след овулация и може би до 3-4дни ще си в цикъл. Според мен е нормално да са ти напрегнати гърдите, предвид хормоналните промени. Мен понякога са ми напрегнати преди цикъл, друг път не. Винаги има първи път. До преди 7-8години нямах проблеми. А сега всеки цикъл различно ги усещам. На колко години си? Моята лична ми каза, че е нормално слез 30-та година да започнат такива напрежения в гърдите. Маслото от вечерна иглика много помага в такива случаи.

# 50
  • София
Шакира благодаря  bouquet
Странно ми е, защото и предишния месец правих пункция на ЕЦ и нямах такива усещания. Най-странно ми е променения размер на гърдите, освен болезнеността и чувствителността.
До преди няколко дни пиех масло от Вечерна иглика,  просто ми свърши и чакам новото да получа.
В понеделник чакам да ми се обадят от Надежда за час във вторник при доктор Стаменов и ще го попитам, но съм повече от учудена.

# 51
Симтомът ще отшуми с настъпването на МЦ.

# 52
  • София
Аз вече не мога да определя точно, кога ще ме болят гърдите и кога не, същото е с кръста и корема.
Може да е от годинките, а може и да е от стимулациите?!

# 53
Clear изчакай до 20ти ден за тест.  От личен опит знам, има смисъл от това чакане Wink
 А относно напрежението в гърдите и аз имам след пункцията и издута корем и болки...а до сега не съм имала такива проблеми. .. утре ще отида в клиниката и ще чакам да ме приеме Стаменов тъй като съм без час... Мислите ли че има шанс сутринта да го видя?  (При положение , че е в операции сутрин)

# 54
Ако в 7 си пред кабинета му, може и да се вредиш.

# 55
Mimika, говори с акушерките, когато приемат или носят папките. Ще се вредиш, естествено, в твоето положение. Не отминава ли?
Едва ли ще издържа 20 дни...

# 56
  • В сърцето на любимия човек
Не виждам смисъл да се чакат 20 дни при 5 дневни ембриони. На мен ми показа на 9-ти ден , което реално е 14 дни след овулация.

# 57
Кейла, Мими-деми, Клер, успех Hug
Ина, на мен имунолозите ми дадоха омега 3 на фортекс и оксибор форте по 1 табл.(последното до трансфер), ендокринолог ми даде и селен по 100 мкг. Месец след като пих първите две, антителата бяха в норма, може да е съвпадение, но аз да споделя  Wink

# 58
Герда, ти 6-ти номер беше вчера, нали? Приятно ми е! Аз бях 7ми и даже се спрях да те питам дали е започнал приема. Не исках да те притяснявам, защото преди време беше споделила, че не искаш никой да те натоварва. Успех, Герда!

# 59
Кейла, Мими-деми, Клер, успех Hug
Ина, на мен имунолозите ми дадоха омега 3 на фортекс и оксибор форте по 1 табл.(последното до трансфер), ендокринолог ми даде и селен по 100 мкг. Месец след като пих първите две, антителата бяха в норма, може да е съвпадение, но аз да споделя  Wink

Мерси за инфо  bouquet. Ще го предложа на девер ми, на който скоро откриха Хашимото с не много големи превишиния на ТАТ, МАТ.

Общи условия

Активация на акаунт