Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас

• 203 968
  • 941
  •   1
Отговори
# 885
  • София
За отличник ли?
Не препоръчвам Иван Симеонов за подготовка за НВО, освен ако детето не е изявен математик.

# 886
За отличник ли?
Не препоръчвам Иван Симеонов за подготовка за НВО, освен ако детето не е изявен математик.

Привет! Моля за обратна връзка защо не е за препоръчване, тъй като съм в чудене по темата?
Дъщеря ми е отличен ученик, добре се справя по математика, но това не е нейната страст. Дали би се получило успешно индивидуалните занимания или групови?

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 09:40 от GVelinova

# 887
  • София
Симеонов е много забавен като преподава, децата му се радват. Не знам дали това е ок за подготовка за НВО.
Дори  не знам дава ли частни уроци, със сигурност води групи, за които местата са запълнени отдавна.

За НВО трябва системност: решаване на задачи със учител/родител. Няма нужда да е прехвален и известен, само ще взима повече пари, а няма да научи детето на нещо извънземно.

За съжаление, не му пазя вече телефона, иначе бих ви го дала.

# 888
  • София
Проста сметка: при групи от 15 ученици при такса 25 лева на занятие как ще осигурите топ учител за частен ученик?

# 889
Симеонов само при изключителни обстоятелства дава частни уроци. Не си губете времето, почти е сигурно че ще ви откаже. Прекрасен преподавател е, но не обича да дава частни уроци за НВО. Прекрасен и добър човек е, децата много го обичат. Рядкост са такива учители, но пак казвам, той не се занимава с частни уроци за НВО. Аз също му имах телефона, но може да го намерите в Междучасие. Всяка неделя води курсове в НПМГ. Може да го намерите там и да говорите с него

# 890
А защо трябва да са частни уроци? Курсът според мен е по-добър вариант. Не специално за Симеонов, принципно.

# 891
А защо трябва да са частни уроци? Курсът според мен е по-добър вариант. Не специално за Симеонов, принципно.

Ако детето има пропуски, е по-добре да е с частни уроци. Може да има и други причини.

# 892
  • София
Има  значение нивото на детето. За такова без  съществени пропуски школата е супер, понеже  работата в група му осигурява конкурентна среда, дава му тласък да е сред най-добрите. Но ако е с пропуски, а  останалите  са на по-високо ниво,  учителят нито може да се напасва към негото темпо, нито да зпълва пропуски от минали години за сметка на усвояване на новия материал. Такова дете ще се чувства  най-добре на индивидуално занимание с  частен учител - ще се запълват по време на урока неговите пропуски,  ще се работи с неговото темпо...

# 893
Състезателни задачи дава, което е супер, ако детето е със заложби и някой просто трябва да запали фитила. За нво трябва 2+2 спряно това ниво.

# 894
  • София
Не знам дали знаете, но Никола Караолис от Игри на Волята направи собствена школа - AlgoSchool. В неделя от 11 до 14 има ден на отворените врати.

# 895
  • София
И ще подготвят седмокласници?  Че от рекламата изглежда като за по-малки деца. Тип "забавна математика".

# 896
  • София
И ще подготвят седмокласници?  Че от рекламата изглежда като за по-малки деца. Тип "забавна математика".

Учителите там преподават от 1 до 12 клас. Не знам дали конкретно в AlgoSchool обаче

# 897
Поредният от плеядата организатори на школи по математика. Само индианци да има, с пари

# 898
  • София
Леко извън темата - вече има курс за състезателна математика за предучилищна, явно има търсене (тук едно facepalm човече ми липсва).

# 899
Някой наясно ли е как се прави следваща тема, че сме до стр.60?

Общи условия

Активация на акаунт