Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас

• 203 968
  • 941
  •   1
Отговори
# 900
Здравейте. Може ли да ми дадете информация как да се свържа с г-жа Христемова. Разбирам ,че преподава онлайн уроци? Може ли повече информация-как става записването, каква е таксата и т.н., всичко което се срещата по въпроса. Може и на лични!

# 901
Здравейте,

Дали някой би могъл да съпостави от личен опит курса за подготовка за НВО БЕЛ 7 клас при Елмира Йонова с подготовката при г-жа Христемова?

Благодаря!

# 902
Различна им е ударната точка. При Е.Й. е добре систематизирана граматиката. При Христемова анализите на произведения са силни. Дъщеря ми направи оптималната комбинация - 6-ти клас Литера, 7-ми клас Милениум (в стария състав).

# 903
Аз, слава Богу, се отървах от образУвателната ни система, но още отвреме-навреме следя темата. Прави ми напоследък, може би защото изчитам наведнъж публикации от дълъг период, все едни и същи 4-5 имена се спрягат - както на учители, така и на школи. А в града има мноого читави "квартални" и близки до вас учители и школи. Големите имена не са панацея и това е ясно, но същия успех имат и много други къде по-неизвестни школи.
Мисля си, че в този голям град, в който всеки квартал е един среден град, от голямо значение е локацията и не ми се струва нормално да караме хлапетата да ходят до другия край на града, само за да са при някой известен.
Търпение на всички мами и успех на седмокласниците ви

# 904
Аз, слава Богу, се отървах от образУвателната ни система, но още отвреме-навреме следя темата. Прави ми напоследък, може би защото изчитам наведнъж публикации от дълъг период, все едни и същи 4-5 имена се спрягат - както на учители, така и на школи. А в града има мноого читави "квартални" и близки до вас учители и школи. Големите имена не са панацея и това е ясно, но същия успех имат и много други къде по-неизвестни школи.
Мисля си, че в този голям град, в който всеки квартал е един среден град, от голямо значение е локацията и не ми се струва нормално да караме хлапетата да ходят до другия край на града, само за да са при някой известен.
Търпение на всички мами и успех на седмокласниците ви

Спрягат се тези 4-5 имена на школи, защото те са най-големите и съответно статистически е по-вероятно в такава обща тема във форума да се намерят повече хора, които могат да дадат мнение за тях. Повечето родители, които нямат познати минали през 7 клас за лична препоръка, първо правят проучване и питат във форума и записват децата си съгласно изводите от форума заради липсата на други алтернативи. После продължават да следят темата по навик и съответно дават препоръки или не за същите тези школи, защото за тях могат да се изкажат от личен опит. Човек, които би записал детето си в школата в съседния блок само защото му е близо няма изобщо да влезе в темата да пита, а и да го направи ако в нея се обучават 10-20 деца, а не по 100-200 на година шансът някой да му отговори е минимален. Иначе е така - във фейсбук по кварталните групи редовно се задава въпроса "Препоръчайте школа в кваратала" и отговорът си е за школа в квартала, не в центъра. Вече колко са добри самите школи при липсата на статистика - те си знаят. Учителят по математика на нас ни падна като от небето по случайна устна препоръка и засега се очертава като добър избор. Преди да запиша детето го проверих в гугъл и форума и отзивите за него бяха супер, но се брояха на пръстите на едната ми ръка просто защото той има не повече от 20 ученика на година. Със сигурност нямаше да го намеря чрез питане във форума - никой нямаше да го препоръча, защото не го познават.

# 905
  • на последния етаж
Между Веди и Междучасие коя бихте предпочели?

# 906
Ако е за БЕЛ "Междучасие" , а за математиката определено частни уроци. Зависи много и от преподавателите. Във "Веди" не разрешават да избираш учител.

# 907
  • на последния етаж
Аз не познавам преподаватели, та не знам как да избера. За БЕЛ се интересувам, за математиката имаме частен учител, но се чудех кой вариант е за предпочитане.

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 20:12 от Лита

# 908
Ако за Междучасие питате, Кирил Тодоров е много добър учител. Ако при него няма места Нела Димова също я препоръчвам. Моята е била при Кирил Тодоров и за кратко при Нела Димова и научи доста

# 909
  • София

Веди.
Неизбирането на учителят не е проблем.
Групата се сформира според нивото на детето, може във да е в различни групи по Мат и БЕЛ.
Има възможност за възможност смяна на деня при необходимост - на детето ми няколко пъти се налага заради участие в няколко олимпиади, или при друг ангажимент. Предварително се уговаряхме в коя група да отиде - определяше се според нивото на неговата група и според това докъде са с материала

# 910
  • София
А каква е гаранцията, че всички учители във Веди и Междучасие са перфектни?

Повечето деца от цитираните школи са с посредствени резултати.
Има и много малки школи, които успяват да подготвят децата си.

# 911
Ами те повечето деца по принцип са с посредствени резултати, малко са отличните. Добрите резултати са успех повече на детето, отколкото на която и да е школа.
Моята ходеше в една малка школа по математика миналата година и скучаеше със задачи от А група, загубено време и пари, спряхме в един момент и си решаваше сама вкъщи. Но по бел при Кирил Тодоров научи много и то някак неусетно. Той е много сладкодумен и децата го обожават.

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 17:30 от Априлски душ

# 912
  • София
А каква е гаранцията, че всички учители във Веди и Междучасие са перфектни?

Повечето деца от цитираните школи са с посредствени резултати.
Има и много малки школи, които успяват да подготвят децата си.

Явно моите познати деца, включително едно от собствените ми, не са представителна извадка - 1ва и 2ра НЕГ, СМГ, НПМГ.

Какво значи перфектни?! Да наливат с фуния?! Да се явят вместо децата на изпит?!
Имат програма, започват изпреварващо, т.е.преподават материала преди да са стигнали до него в клас, проверяват се домашни, държат контакт с родителите - за всяко без домашно, за скарване,.... чрез мейл или телефон

# 913
Много е важно да се осмисли дали детето може да работи в група,или не.Моето дете не може и за това има частни учители.Те не са перфектни,както и моето също.Не гледам прехвалени те учители,а тези които помагат на моето и върви напред.

# 914
  • София
Ами не са, разбира се.
Във всеки клас има няколко двойкаджии, няколко отличници и останалите са по средата.

А за школите, и в малките е така, както в големите. И там има учители, които се стараят и такива, които си изпяват урока и не им дреми за децата.

Общи условия

Активация на акаунт