Ebay 96

• 68 023
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
Да с международна доставка, няма ли да стане?
Имаше някакво условия за новите продавачи първо да осъществят 10 сделки с местна доставка и чак след това вече може и с международна.

# 286
  • Sofia
   Добре, а как се правят 10 продажби само за България? Rolling Eyes Реалистично ли е това изобщо?

# 287
Нямам никаква представа. Не знам и дали с новите правила това ограничение все още е актуално.

# 288
  • Sofia
   Дано да не е. Peace Тъкмо мислих да разучавам как се продава. Crazy

# 289
  • Варна
Здравейте. Аз влизам с въпрос.
Купих едно яке на търг на 24.03. Платих го веданга и чаках да го доставят на адреса на превозвача (4-5.04. беше датата, въпреки че още на 25.03. беше отбелязано като изпратено).
При превозвача все още не се е появило, което започна да ме притеснява.
Писах на продавача - нямам все още отговор.
Якето е платено с кредитна карта, до колкото разборам това е все едно съм влязла като гост на пейпал, а не като регистриран потребител.
Мога ли да имам някакви претенции към платената сума, ако не получа якето.
Благодаря предварително.  bouquet

# 290
  • Sofia
   Имаш ли тракинг номер? Ако да, би трябвало непосредствено след шипването на якето, да се е появил до покупката ти в "Purchase History". Peace

# 291
  • Варна
Не, нямам тракинг. Royal Mail 2nd Class Signed това ми пише на Delivery service.  Crazy
Поисках тракинг от продавача, но ни вест, ни кост.

# 292
  • Sofia
   Така, сега, да не те излъжа, но ето какво си спомням като инфо – ако си платила като "PayPal Guest" (каквото и да значи това), мисля, че все пак се ползваш със защитата на PayPal, но не и на Ebay. Така че засега не се отчайвай. Simple Smile

Я си направи един експеримент, всъщност – отиди на "Account" –> "Resolution Center" –> "I bought an item" –> "I haven't received it yet" – на следващата стъпка би трябвало да ти излиза артикулът, който си закупила, но недей да го натискаш, защото предполагам, че автоматично ще отвориш кейс (естествено, ако изобщо технически можеш да направиш това). Ако, все пак, виждаш артикула като иконка, на която можеш да цъкнеш, мисля, че това е добър знак. Peace

# 293
  • Варна
След "Account" –> "Resolution Center" –> "I haven't received it yet" ми показва покупката, но след натискането върху нея ми пише "You purchased this item as a PayPal guest user and will need to contact PayPal directly by going through their Resolution Centre."
От там вече не виждам решение, тъй като в ПейПал няма транзакция.  newsm78

# 294
  • Sofia
   Ами, супер, защитена си явно. Peace Не се безпокой, значи.

Моят съвет е да изчакаш още малко, за да видиш дали стоката ще пристигне при превозвача и също така, за да дадеш възможност на продавача да ти отговори на запитването.

Ако нещата не се развият по план, това, което трябва да направиш, е следното – пишеш на PayPal или се свързваш с тях по телефона, като им цитираш номера на транзакцията ("Transaction ID"), който може да видиш в e-mail-а, който би трябвало да си получила непосредствено след плащането на артикула. Та, пишеш / казваш им, че не си получила пратката си и искаш те да повдигнат диспут, вместо теб. Peace Оттам-нататък ще се оправиш и сама.

# 295
  • Варна
The Black Cat , много ти благодаря за успокоението.  bouquet
Надявам се нещата да се наредят.
хубава и спокойна вечер.

# 296
 Здравейте!
Трябва ли да си правя нов акаунт и да вързвам карта в евро в немския Ибей ако искам да продавам в Германия?
Имам акаунт в английския от който купувам и продавам в Англия.
Мерси предварително Simple Smile

# 297
  • Пловдив
Здравейте!
Трябва ли да си правя нов акаунт и да вързвам карта в евро в немския Ибей ако искам да продавам в Германия?
Имам акаунт в английския от който купувам и продавам в Англия.
Мерси предварително Simple Smile

Не , не трябва.

# 298
 OK. Да разбирам, че мога да си вляза с потребителското име и парола и да постна артикули за продажба?
Гледам, че в немския Ибей някои продавачи нямат Пейпал. Ако купят нещо и нямат Пейпал как могат да ми платят?
Картата, която ползвам към Пейпал е в паунди. При плащане в евро, сумата се превалутира в паунди ли, по курса на Пейпал?
Благодаря

# 299
  • София
The Black Cat , много ти благодаря за успокоението.  bouquet
Надявам се нещата да се наредят.
хубава и спокойна вечер.
Здравейте! И аз влизам, за да попитам за същия проблем. Пазарувам от години от този продавач, но ето че утре е крайният срок за доставка, а поръчката ми още я няма. Изписва ми същото "You purchased this item as a PayPal guest user and will need to contact PayPal directly by going through their Resolution Centre.", защото платих с друга дебитна карта, а не с Пей Пал. Кога да очаквам да имам развитие по въпроса? От Ebay ли ще се свържат с мен или от Pay Pal?

Общи условия

Активация на акаунт