Ebay 96

• 68 017
  • 744
  •   1
Отговори
# 300
  • Sofia
   _Addicted_, щом цитираш поста на lydi, значи си видяла и отговорите, които тя получи, във връзка с питането си. Simple Smile Споменатият по-назад начин е единственият, по който може да се процедира в ситуация като вашата. Peace

# 301
  • Варна
Тъй като виждам въпрос, подобен на моя, да кажа до къде съм стигнала:
Писах на ПейПал през Resolution center email и те ми изпратиха писмо, в което в няколко точки описваха възможните проблеми и техните решения. Приложимо в моя случай беше - да отговоря на този мейл и да напиша подробно за самата транзакция, а те ще я отбележат в моя акаунт, от където вече ще мога да повдигна диспут. Срокът за оспорване на плащането е 180 дни.
Чакам вече няколко дни - няма раздвижване, но пък има и време, ще почакам.  Mr. Green
Превозвачът обработи вече два камиона междувременно - моята поръчка я няма.  Cry

# 302
  • София
   _Addicted_, щом цитираш поста на lydi, значи си видяла и отговорите, които тя получи, във връзка с питането си. Simple Smile Споменатият по-назад начин е единственият, по който може да се процедира в ситуация като вашата. Peace

Само че удрям на камък с това "This transaction cannot be disputed at this time. This is usually because the transaction has not yet been completed. If this is a completed transaction, please double check that the Transaction ID you selected refers to a payment that you sent."
Означава ли, че трябва продавачът да отбележи транзакцията като приключена?

# 303
  • Sofia
   _Addicted_, а къде четеш това съобщение? Нали си платила като "PayPal guest" – следователно, транзакцията не би трябвало да присъства в PayPal историята ти, за да имаш възможност да повдигнеш диспут. Писа ли на PayPal директно?

Според мен, това съобщение означава или, че по някаква причина продавачът не е усвоил сумата, която си заплатила, или, че PayPal, незнайно защо, е задържал сумата (един вид, блокирана е от самата система). Thinking

# 304
  • София

Първо писах на Пей Пал. Те ми изпратиха стъпките, през които трябва да мина. Интересното е, че транзакцията ми от 11/03, за която става въпрос в съобщението по- горе, излиза в акаунта ми, а друга от 18/03 платена по същия начин я няма. Втората пратка също не съм я получила, тя е от същия продавач.
Наистина не знам, какво да правя и как да постъпя, тъй като досега не съм имала проблеми.

# 305
  • Sofia
   А ти писа ли им, че транзакциите са 2? Може да не са разбрали. Пиши им пак, като ги попиташ защо втората операция не е отразена в профила ти.

Обясни им и, че не можеш да повдигнеш диспут и ги питай защо ти се изписва цитираното съобщение, че транзакцията не е завършена.

PayPal имат доста добър customer service, доколкото съм чувала, така че съм сигурна, че ще се разберете. Ако си на "ти" с английския, можеш да им се обадиш и по телефона. Peace

# 306
  • Варна
 Mr. Green Днес, след като ми пуснаха запитване по мейла колко съм доволна от обслужването на Пей Пал съпорта и аз си казах разочарованието, много бързо ми повдигнаха диспут за плащането (може и да е съвпадение, де  Crazy). Не се вижда нито в Пей Пал акаунта ми, нито в e-bay акаунта, но има номер на диспут. Сега чакаме 11 дни, за да се изкаже и продавача.
Писах и на превозвача, въпреки, че чак такова голямо забавяне при него сякаш няма как да се получи.  Thinking

# 307
  • Sofia

Писах и на превозвача, въпреки, че чак такова голямо забавяне при него сякаш няма как да се получи.  Thinking

Между другото, знам за случаи, при които точно превозвачът е бил виновен за загубата на пратката. Peace Да, вярно, рядко се случва, но винаги го има и този вариант.

# 308
  • Варна

Между другото, знам за случаи, при които точно превозвачът е бил виновен за загубата на пратката. Peace Да, вярно, рядко се случва, но винаги го има и този вариант.
Не го отхвърлям като възможност, но как мога да докажа, че в тях е проблема?

# 309
  • Sofia
   За съжаление, щом нямаш валиден тракинг номер – едва ли има начин. Rolling Eyes

# 310
  • Русе
Едит: реши се проблема

# 311
Здравейте поръчах си счупен телефон от ибей за части за моя, но стана точно в момента когато фирмата която ползвам си сменяше английския адрес и изрично писах на продавача да го прати на новия адрес. Той ми отговори че го праща на него.
Нищо не дойде сега имма кейс но той твърди че го е пратил не ми дава проследяващ номер нищо не прилага дори бележката за изпращане не бил запазил.
Не казвам че не го е пратил но пък аз звънях и до фирмата посредник ще потърсят да не би да има нещо загубено или неупоменато с имена.
Какво да правя?

# 312
  • Пловдив
Здравейте поръчах си счупен телефон от ибей за части за моя, но стана точно в момента когато фирмата която ползвам си сменяше английския адрес и изрично писах на продавача да го прати на новия адрес. Той ми отговори че го праща на него.
Нищо не дойде сега имма кейс но той твърди че го е пратил не ми дава проследяващ номер нищо не прилага дори бележката за изпращане не бил запазил.
Не казвам че не го е пратил но пък аз звънях и до фирмата посредник ще потърсят да не би да има нещо загубено или неупоменато с имена.
Какво да правя?

Той трябва да докаже, че си го получила- т.е. превозвачът го е получил, иначе няма шанс да спечели кейса.Това, че е запазил документ за изпращането никак не е в негова полза.

# 313
Днес изтече срока за получаване на една от поръчаните ми по eBay стоки. Ходих, но няма пратка. Без проследяващ номер е.
Тая надежди, че все пак ще получа стоката.
Има ли срок, в който мога да изчакам за да повдигна кейз?

# 314
Днес изтече срока за получаване на една от поръчаните ми по eBay стоки. Ходих, но няма пратка. Без проследяващ номер е.
Тая надежди, че все пак ще получа стоката.
Има ли срок, в който мога да изчакам за да повдигна кейз?

За сроковете: в Ebay - 30 дни след последния възможен срок на доставка. В Paypal - 180 дни след плащане на стоката.

Общи условия

Активация на акаунт