Ebay 96

• 67 892
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
  • МИНДЕРА
Когато се опитвам да платя с пейпъл ми излиза Please select a different payment method or check your payment details including your billing address
Като сменя българския си адрес ,пак не ми дава да платя ,защото продавача не изпраща до тук.Къде трябва да вляза и какво да сменя и аз не знам.Изнервих се с този надпис ,колко пъти се опитвам ..

# 541
  • Пловдив
Когато се опитвам да платя с пейпъл ми излиза Please select a different payment method or check your payment details including your billing address
Като сменя българския си адрес ,пак не ми дава да платя ,защото продавача не изпраща до тук.Къде трябва да вляза и какво да сменя и аз не знам.Изнервих се с този надпис ,колко пъти се опитвам ..

А какъв адрес слагаш?На превозвач ли?

# 542
  Аз, честно казано, не разбирам къде е драмата. newsm78 Не съм попадала в подобна ситуация, но от това, което съм чела из международните форуми, да, процедурата е горе-долу такава – първо се връща стоката, после се получава refund-ът. Е, как да стане хем да задържиш стоката, хем да си получиш парите обратно? Simple Smile Не ми звучи справедливо.

Moмичета, ама вие всички ли се намирате в Англия?  Драмата е в това, че аз съм платила 3 паунда за доставка, като пратката ми е доставена в Англия на адрес на превозвач. Аз се намирам в България, ако както Сладко коте казва, пратката ми с БГ пощи до Англия е 14лв, то това е неизгодно за мен.

При отворен кейс имаш refund демек стойноста, която ти си платилаза стоката и доставката в Англия, те не ми дават друга стойност на рефънда или колкото ми излезне на мен пощенските, това да ми плати продавача. Само, че аз не се намирам в Англия и обратното връщане на стоката като пощенска услуга е по-скъпо.

Това обезмисля моето връщане на стоката. Това ми беше мисълта дали да не пия една студена вода и това е. Не искам да задържа стоката и парите, но ако върна пратката в Англия с пощенските от БГ ще ми излезне двойно на това, което съм платила.  Затова е цялата драма, какво да правя, да пиша ли на продавача, че ще излезне по-скъпо и да очаквам добра воля или някаква друга идея. Аз не съм платила стоката през Пейпал, както вероятно всички вие и може би от това идва разликата.

# 543
  • Sofia
Moмичета, ама вие всички ли се намирате в Англия?  Драмата е в това, че аз съм платила 3 паунда за доставка, като пратката ми е доставена в Англия на адрес на превозвач. Аз се намирам в България, ако както Сладко коте казва, пратката ми с БГ пощи до Англия е 14лв, то това е неизгодно за мен.

Надявам се, че и сама, като всеки средно интелигентен човек, разбираш, че пазаруването с превозвач е лично наше решение, за което продавачът не носи отговорност, и че при евентуален проблем, както се е случило при теб, фактът, че купуваме стоките чрез превозвач, е в наш ущърб. За това никой не ни е виновен. За мен, претенциите ти са неоснователни в това отношение. Peace

# 544
Moмичета, ама вие всички ли се намирате в Англия?  Драмата е в това, че аз съм платила 3 паунда за доставка, като пратката ми е доставена в Англия на адрес на превозвач. Аз се намирам в България, ако както Сладко коте казва, пратката ми с БГ пощи до Англия е 14лв, то това е неизгодно за мен.

Надявам се, че и сама, като всеки средно интелигентен човек, разбираш, че пазаруването с превозвач е лично наше решение, за което продавачът не носи отговорност, и че при евентуален проблем, както се е случило при теб, фактът, че купуваме стоките чрез превозвач, е в наш ущърб. За това никой не ни е виновен. За мен, претенциите ти са неоснователни в това отношение. Peace

Питането ми в темата е чисто информативно, сблъсквали ли сте с такъв проблем и има ли адекватно решение. Никога не съм споменавала, че видиш ли продавача носи отговорност, ако аз ползвам превозвач. Просто досега не съм се сблъсквала с подобен случай и исках да изясня за себе си, че ако купувам нещо от БГ, което е на ниска стойност от Англия, няма файда да го връщам и просто ще си загубя парите при такъв казус, т.е няма опция, която да ми помогне за частичен рефънд или нещо подобно. Това беше всичко. Претенциите са ми дотолкова, доколкото исках да си изясня, губя ли си парите, при некоректен продавач, при наличието, че закупувам евтина и носена стока, която е обявена за нова ( в случая бебешки дрехи) от Англия, използвайки превозвач.. Извинявайте за претенциите ми и за нахлуването в темата  Peace

Последна редакция: пт, 24 юни 2016, 15:54 от jalana

# 545
Здравейте,с молба някой да ме напътства от два дена се опитвам да платя в ebay с пейпъл.Дава ми че не ми съвпада билинг адреса и ме отхвърля We can't process your payment. Please select a different payment method or check your payment details including your billing address..Написала съм английски адрес превозвач и като сменя българския адрес не ми дава да платя ,защото продавача не изпраща.Вдигнах ръце.Сигурно трябва някъде в ebey да сменя нещо ,но не знам къде.Помагайте ако можете.Благодаря

Здравей ако имаш два адреса - български и английски и ако продавача не доставя до БГ трябва да избереш английския това ти се дава като възможност когато искаш да платиш. Иначе не ти позволява да продължиш.
Когато избираш английския адрес пак ли така ти пише?

# 546
Jalana, схванах най-накрая  Grinning пропуснала съм момента, че си ползвала превозвач.
Добре де, колко тежи стоката? По спомен беше детска дрешка - 4лв е тракинга на БГ пощи, а по спомен, че не съм вече в офиса, за пратка до 500 гр беше около 6лв цената. Ако е до 300 гр е по-малко.
Не знам колко ти струва стоката ама 3 паунда са си 7,5лв - няма да се набуташ кой знае колко.
П.П. аз съм в България, пращаме стоки из цяла европа постоянно и с БГ пощи и с куриери, и сме връщали и са ни връщали...Споделих вече няколко ситуации от опит.

# 547
  • София
jalana, добре де, защо досега не влезе в сайта на БГ пощи, след като ти казах, че там има калкулатор, и не си сметна сама колко ще ти излезе пращането на тая прословута дреха?!?
Извинявай, ама очакваш някой вместо теб да ти снесе всичко наготово...

# 548
jalana, добре де, защо досега не влезе в сайта на БГ пощи, след като ти казах, че там има калкулатор, и не си сметна сама колко ще ти излезе пращането на тая прословута дреха?!?
Извинявай, ама очакваш някой вместо теб да ти снесе всичко наготово...

Момичета, моля не ми слагайте думи в устата. Ако съм питала, колко струва до Англия пощенските разбирам да се нервирате, но не съм нали?  Аз ще си отида и ще си проверя лично до Бг пощи, защото на сайта не видях къде пише колко струва и тракинга, който ще ми е задължителен, ако не искам да ме измамят отново.

Вече ми става ама наистина неудобно, че влезнах да попитам нещо. Мен ме интересуваше дали има някакви ОПЦИИ в ибея, тъй като съм отскоро там и не съм наясно, не влезнах с идеята да ви питам за опциите на БГ пощи, сигурно щя директно в такава тема да се забия. От ибей, нямат мейл, на който да пиша, което е различно от сайтовете, които ползвам.

Аз пазарувам например и от Алито,  там, ако ми дойде нещо повередено, повдигам диспут, прилагам снимка и хората отсичат права ли съм или не и дали трябва да връщам стоката при еди какви си доказателства и т.н/ Само исках да попитам дали има някакви такива опции, но явно няма. Спирам да пиша, че казуса стана откровенно досаден. Още веднъж благодаря на всички включили се  Peace

# 549
  • София
Ако беше отворила ама поне началната страница на сайта на БГ пощи, изобщо щеше да е излишен тоя твоя филм, в който се вкарваш. Говорим за 3 паунда, които ще ти върнат като пощенски разход и ти се питаш дали няма да ти е повече от 3 паунда пращането и оттам тръгва целия ти филм. Сега разбираш ли за какво ти говоря? Като първо сметнеш колко пари ще ти излезе връщането, тогава питаш, защото в момента само предполагаш, че ще ти излезе повече изпращането... а ако излезе примерно с 0.30лв повече? Излишно е да си говорим за предположения.

# 550
jalana, ако беше платила с ПейПал, там също има опция да повдигнеш кейс и там може да искаш частичен рефънд. Но тъй като си платила с карта, това (май) няма как да стане.

Щом Ибей веднъж е 'отсъдил' нещо, няма да си променят решението (предполагам само, въпреки че може и да има изключения, не съм имала повод да недоволствам досега). Камо ли пък да им обясняваш, че пращаш нещото от друга страна.
 Peace

# 551
  • МИНДЕРА
Здравейте,с молба някой да ме напътства от два дена се опитвам да платя в ebay с пейпъл.Дава ми че не ми съвпада билинг адреса и ме отхвърля We can't process your payment. Please select a different payment method or check your payment details including your billing address..Написала съм английски адрес превозвач и като сменя българския адрес не ми дава да платя ,защото продавача не изпраща.Вдигнах ръце.Сигурно трябва някъде в ebey да сменя нещо ,но не знам къде.Помагайте ако можете.Благодаря

Здравей ако имаш два адреса - български и английски и ако продавача не доставя до БГ трябва да избереш английския това ти се дава като възможност когато искаш да платиш. Иначе не ти позволява да продължиш.
Когато избираш английския адрес пак ли така ти пише?
We can't process your payment. Please select a different payment method or check your payment details including your billing address.
избирам английския адрес на доставчика и не ми дава да платя изписва ми

# 552

Dramata e tam, че за пратка с двете рокли ми искат 18 евро в пощата..(не съм в Бг).
 Трети път пиша, че попитах , видяха пакета и ми казаха, че при отворен такъв няма безплатно връщаане"
Логично ли е да върна пратката за 18 евро, че да получа 20??

При тази дилема от страна на продавача, ме остава без избор.
Т. е да се откажа. До днес ми беше срока и изгорях с 20евро.
Сега ще му подаря отрицателен коментар и ще пия студена вода.
Не е драма, не е и на живот и смърт..
Здраве да е, просто не е честно!
Това е.

# 553
  • София
Когато артикулът не е това, което е описано, както е в твоя случай, Ибей казва да се върне пратката за сметка на продавача, и той каквото и да ти говори, не може да пренебрегне политиката на Ибей. Просто трябваше да върнеш пратката, да сканираш/снимаш бележката от пощата с тракинг номера и адреса и стойността, и да пишеш на Ибей, за да могат да ти гарантират връщането на парите.
И аз мога да продам нещо в Ибей, да ти пратя нещо друго и после да твърдя, че връщането е безплатно, ама Ибей няма да го позволи...

# 554
Когато артикулът не е това, което е описано, както е в твоя случай, Ибей казва да се върне пратката за сметка на продавача, и той каквото и да ти говори, не може да пренебрегне политиката на Ибей. Просто трябваше да върнеш пратката, да сканираш/снимаш бележката от пощата с тракинг номера и адреса и стойността, и да пишеш на Ибей, за да могат да ти гарантират връщането на парите.
И аз мога да продам нещо в Ибей, да ти пратя нещо друго и после да твърдя, че връщането е безплатно, ама Ибей няма да го позволи...

Да, всичко това ми е ясно.
Но в моя случай предполагам има и други такива няма смисъл от всичката таЯ философия.
Защото да, парите ще си получа за пратката след, като продавача си получи роклите.
Но кой ще ми върне пощенските разходи и въпросът?
след, като Китайчето твърди, че е безплатно, а случжителката в пощата ми иска пари!!!
Ще платя 20 евро, за да си получа 20-те евро о ткитаеца.
Без Ибей и китай, питам има ли смисъл?

Пример!
Поръчвам от алито гащеризон комплект с розова тениска.
Пристига комплекта, но с бяла тениска.
Снимам, пращам.
Китайчето ми се извинява за грешката и ми връща 30% от стойноста.
Тук вече имаме споразумение!

Но по-горе е поставяне на условие в полза на продавача!
100 имейла ми пратиха да ме предупредят, че на 24.06 ми е последния срок да шипна продукта.
Да, ама нямам точно сега 20 евро да платя да шипна.
Платила съм 20 за роклите, не съм предположила ,ч е трябва да разполагам с 40 и да съм без рокли.
Както и да е.
Има и такива китайчета, ясно.
Няма смисъл повече да обсъждаме

Общи условия

Активация на акаунт