ДръЩе на ниво прЪвУписТъ в итернеД - 102

• 47 720
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • Испания
Някой може ли да ми каже как е дадена в новия правописен речник думата "суитшърт"?

Павлина Върбанова цитира тук:

http://kaksepishe.com/suichar/

# 646
  • ту тук, ту там
Благодаря! Винаги съм я писала точно така, но определено вече се стига дотам, да се съмнявам в себе си - толкова безумни варианти срещам.
"Дотам" по-горе нали слято?!

# 647
Това е може би за смешките:
Цитат
ползвам сапун за ранените Дурекс

# 648
  • Испания
Благодаря! Винаги съм я писала точно така, но определено вече се стига дотам, да се съмнявам в себе си - толкова безумни варианти срещам.
"Дотам" по-горе нали слято?!

Да.

# 649
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Някой може ли да ми каже как е дадена в новия правописен речник думата "суитшърт"?

ЖДНБ!

Tired sweet и sweat  не са едно и също

# 650

Мондьотен искаше да кажеш, нали, Атти?  Mr. Green Laughing

Суитшърт никога няма да напиша, в колкото ще правописни речници да го сложат. Ако е за гражданственост - суичър, ако е за правилност - суетшърт. А аз ще пиша сряда горнище на анцуг и толкоз.  Laughing

Да се чуди човек как не сме начаткали и суетпанц по етикетите все още.

# 651
  • ту тук, ту там
А на мен точно "суичър" ми е много странно и точно поредният "суичър" ме предизвика да попитам тук. А какво е "суетпанц"?

# 652
  • София
А на мен точно "суичър" ми е много странно и точно поредният "суичър" ме предизвика да попитам тук. А какво е "суетпанц"?

sweatpants - долнище на анцуг

# 653

заигравка  Peace
сует + шърт = пуловер с качулка
сует + пантс = клин, може би  Whistling

Shocked вЕрно ли го има? аз само джогинг пантс съм виждала  Blush

# 654
Долнище на анцуг. Sweatpants. Фонетично тс=ц, както тш=ч и оттам е дошло българското ч в шърта. При изписване има значение да се напише тс и тш, но да не ви отегчавам с обяснения защо.  Laughing При изговаряне няма. "Суи" като цяло не е на място в тази дума, затова все тая как ще продължиш, еднакво грешно е. "Суичър" е по-популярно, та оттам за гражданствеността.

Змия, Добри, мерси, че сте писали  bouquet , аз докато се намотая с публикуването.  Laughing

Добри, много са американците, силни са.  Laughing

Последна редакция: ср, 16 мар 2016, 10:25 от Вещица в чужбина

# 655
  • Шотландия

Пък ако някой може да обясни защо английската дума "sweatshirt", която се произнася суЕтшърт (от sweat - изпотявам се), на български се произнася суитшърт - сякаш идва от sweet - сладък?  newsm78 Аз за пръв път я видях като суичър и досега така я произнасят моите познати в България.

# 656
Долнище на анцуг. Sweatpants. Фонетично тс=ц, както тш=ч и оттам е дошло българското ч в шърта. При изписване има значение да се напише тс и тш, но да не ви отегчавам с обяснения защо.  Laughing При изговаряне няма. "Суи" като цяло не е на място в тази дума, затова все тая как ще продължиш, еднакво грешно е. "Суичър" е по-популярно, та оттам за гражданствеността.

Змия, Добри, мерси, че сте писали  bouquet , аз докато се намотая с публикуването.  Laughing

Каквоооо? Бг-мамите не са чували за суетпантс! Не може да бъде! Глигани в суетпантс, скъпи съфорумки. Нека си модернизираме изказа.  Laughing

# 657
  • София
Цитат
hug  luvbed  loveuuu  Wink Здравей те, на всички бъдещи майки който се опитват като мен, да видят така мечтаните две чертички. На 30г съм и от 4 месеца почти с моят бъдещ съпруг опитваме да си имаме бебче, забелязах от както пробваме за бебче цикълът ми е по болезнен. Винаги съм имала такъв, но сега имам много по- голями съсиреци някоя от вас да ли е имала такива???

# 658
Скрит текст:
Скрит текст:

Каквоооо? Бг-мамите не са чували за суетпантс! Не може да бъде! Глигани в суетпантс, скъпи съфорумки. Нека си модернизираме изказа.  Laughing

аз вече признах, че съм секвойна=дърта и ще си остана с анцуНг, ако позволите   Mr. Green
мадам, що пишете сует..., като другарката и речникЪТ казват суит..?
а-ма-ха!

# 659

Общи условия

Активация на акаунт