Имам нужда от съвет и мнения за БНД

• 27 509
  • 298
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Онзи мъж, казваш, какъвто ще да е, щеше да е партньор на майка ти в момента, вместо тя да се е вторачила във вас.  Grinning
А можеше и да не бъде.
 Може и да не е казала за истинската причина за раздялата.

# 46
  • Пловдив

Иначе, Бенисима, сексът против желанието на коя да е от страните е наказуем и се третира като изнасилване, дори да има брак.

Не е така. Изнасилване е само мъж към жена в наказателния кодекс. А също като има брак е мнг трудно доказуемо!
Чл. 152. (1) Който се съвъкупи с лице от женски пол:.................

Според мен също не трябва да се връща към бившия, ако е била искрена - човек с алкохолен проблем и човек, който не е обичан. Обичай си новия, ако трябва си дайте с него пространство, за да може децата да се усетят сами с теб и да разберат, че дори сама и баща им сам не сте ги изоставили и мнг ги обичате. Малки са децата, за да решават вместо теб. Също така обаче растат и наистина е добре с човека до теб като останете сами да имате нещо общо освен деца!  bouquet

Последна редакция: чт, 18 фев 2016, 11:53 от Josefin

# 47
Точно както на този етап децата ти те "обвиняват" за избора ти, за новото ти щастие, за новия ти мъж, за новия ви живот..
така ще те обвиняват след 15-20 години, ако сега решиш да се върнеш при бившия си съпруг и изживееш живота си нещастна и празна, заради тях.
Разликата е, че сега те винят и се тръшкат от детска обич, от детско неразбиране, от детски егоизъм/идеализъм.
А след време ще те винят през призмата на зрелия човек.
Не си позволявай да им струпаш това решение на съвестта.

Правилният подход не е да се довериш на преценката и желанията на 10-годишно дете за твоя собствен, личен живот. Правилният подход е да съумееш да се справиш със сегашните объркани емоции на децата и да им осигуриш максимален комфорт в създалата се ситуация.

# 48
Онзи мъж, казваш, какъвто ще да е, щеше да е партньор на майка ти в момента, вместо тя да се е вторачила във вас.  Grinning

Абсурд, времената се менят. Понастоящем половината народ е разведен, това нещо е норма вече, изобщо не се поощрява жена - майка да живее дълго и нещастно, просто няма как тя да бъде добра майка в тази ситуация. Ето, моята например майка, не е добра майка, именно защото е в постоянна депресия от кофтия си мъж /роден мой баща/. Еми, реално й е пречел да разгърне потенциала си. Ми не, не се справя добре като майка и сега дори, но и преди - тоже. Имам го пред очите си оставането заедно заради децата, мерси, аз съм дете, играло в този филм точно. Хиляди пъти предпочитам някой 'навлек' пред собствения си баща, тогава поне щях да виждам майка ми и да говоря нормално с нея. Както и да е, темата не е за мен, има случаи, в които биологичният баща и нещастната майка не са най-доброто за децата, хора, осъзнайте.
Тук много от пишещите изхождат от собствената си позиция. Никой не съветва авторката да се върне при бившия си съпруг, където ще се чувства нещастна. По-скоро трябва да търси решение за спокойствието на децата си, това как изключва поддържането на сериозна връзка без да съжителства с новия докато децата не приемат такава идея? Някои хора наистина изпитват ужас от това да не могат да си лягат ежедневно, ежечасно и ежеминутно до мъж.

# 49
  • София
Децата колкото по-малко контакт имат с новия й мъж, толкова по-малко ще свикват с него. Ще им става все по-непознат и чужд.

# 50

Не си позволявай да им струпаш това решение на съвестта.

Правилният подход не е да се довериш на преценката и желанията на 10-годишно дете за твоя собствен, личен живот. Правилният подход е да съумееш да се справиш със сегашните объркани емоции на децата и да им осигуриш максимален комфорт в създалата се ситуация.
Много точно казано. Няма да е лесно. Много труд ще трябва, много усилия, в ролята на психолог на 3ма души ще си 24/7, но няма невъзможни неща.

А всеки баща на мястото на този БНД е супер идеален в очите на децата. При него са уикенда, за аху-иху-то, а при майката и новият и партньор - през седмицата - учене, ядене, спане, бързане, и пак отначало. Нормално е БНД да е идеален за тях.

Децата колкото по-малко контакт имат с новия й мъж, толкова по-малко ще свикват с него. Ще им става все по-непознат и чужд.
+1

# 51
  • Варна
Правилният подход не е да се довериш на преценката и желанията на 10-годишно дете за твоя собствен, личен живот.
Личен живот е когато се среща с въпросния мъж, когато обаче и децата трябва да живеят с него, не е само личен.

# 52
  • София
Ако не успеят майката и бащата да им дадат първо сигурност, че независимо от раздялата, са все така най- важното нещо в живота им, новият ще бъде намразен. И колкото повече е пред очите им, толкова по- омразен ще става.

# 53
Правилният подход не е да се довериш на преценката и желанията на 10-годишно дете за твоя собствен, личен живот.
Личен живот е когато се среща с въпросния мъж, когато обаче и децата трябва да живеят с него, не е само личен.
+1

Ако не успеят майката и бащата да им дадат първо сигурност, че независимо от раздялата, са все така най- важното нещо в живота им, новият ще бъде намразен. И колкото повече е пред очите им, толкова по- омразен ще става.
Рядко съм съгласна с absurt, но в този случай мнението й изцяло съвпада с моето.

# 54
Благодаря на всички, които са писали по темата и са споделили своето мнение. В крайна сметка след дълъг разговор с бившият ми съпруг стигнахме до решението, че за никого няма да е добре ако се съберем отново заедно, защото има много неща, които все още ни разделят и няма как да започнем всичко отначало, все едно , че нищо не се е случило, няма как да възродиш чувства, които отдавна са  погребани и съжителството ни като двойка е немислимо. Така децата няма да бъдат по- щастливи, да не говорим за нас. Решихме, че трябва да проведем един сериозен разговор с тях и да им обясним, че ние няма да се съберем отново, но че и двамата ги обичаме безрезервно и винаги ще е така. Също така решихме да увеличим комуникацията помежду си и да си споделяме повече всичко свързано с развитието и проблемите с децата. Аз му предложих ако няма нищо против да споделяме техните празници  / Рождени дни, първи учебен ден и др. / заедно, за да виждат, че ние сме в добри отношения с баща им и можем да се разбираме и без да сме заедно. Той също беше на това мнение.  Не знам дали ще се получи, но силно се надявам, че те ще приемат новото положение и ще се чувстват добре и спокойни. В крайна сметка и двамата искаме най- доброто за децата си, което можем да им дадем, и това , че в момента и двамата сме  с други партньори не означава, че не можем да им го дадем. Не знам при бившият ми съпруг как са нещата с новата му партньорка, но в моя дом децата виждат отношения на любов, разбирателство ,  много смях и усмивки, които преди липсваха в отношенията ми с баща им. Доколкото знам от децата и при него нещата са добре, разбират се с новата му приятелка, както и с нейните две деца. Вярно е, че при мен е ученето, спането, яденето и всичко, което е не толкова приятно за децата, докато при баща им е само игри и почивка, но се надявам ,че с времето ще разберат и това. Знам също така, че се опитват да ни манипулират понякога, особено дъщеря ми, въпреки , че е по- малка, но говорихме и за това да не им позволяваме всичко само и само да изглежда някои от нас по- добър от другия. Не  е нужно да се съревноваваме, аз винаги ще бъда тяхна единствена майка , а той единствен баща и никой с никого не иска да заменя.
Надявам се , че сме взели най- правилното решение , сега остава само да работим върху резултата  и да се грижим за децата си всеки с каквото може. Все пак съм благодарна , че бившият ми съпруг е много отговорен и съвестен човек и знам , че винаги ще направи всичко за децата си, както и аз. Лошото е , че явно не ни е било писано да сме заедно, но такива неща се случват постоянно. А за уточнение, само да кажа, че и двамата положихме усилия да спасим брака си, кой колкото можа, не сме взели решението с лека ръка. Но това вече е друга тема. Лек ден на всички и благодаря още веднъж.

# 55
  • София
Помоли модератор да заключи темата.

Успех.

# 56
  • София

Иначе, Бенисима, сексът против желанието на коя да е от страните е наказуем и се третира като изнасилване, дори да има брак.

Не е така. Изнасилване е само мъж към жена в наказателния кодекс. А също като има брак е мнг трудно доказуемо!
Чл. 152. (1) Който се съвъкупи с лице от женски пол:.................
http://www.bleedinglove.eu/wp-content/uploads/2015/10/opuscolo-b … e-BULGARIA_ok.pdf

# 57
Когато въжето се скъса, колкото и да го връзваш възелът ще си личи. Вазата като се счупи я изхвърлям и си взимам нова. С времето децата разбират, че баща е този, който ги е отгледал и възпитал.

# 58
и според мен връщана назад няма. А и не трябва. Успех в живота, авторке!

# 59
  • Пловдив
Sharky, Кое точно от брошурата да прочета?
Ако искаш ми напиши член на закон, където пише, че жена може да изнасили мъжа си докато са в брак, а и без да имат брак?!
Вярно, че ме късаха по нак.право вече, но все пак го взех изпита..и семейно право го взех, но беше отдавна, сега може изнасилване върху мъжки пол да съществува!? Много нежни станаха мъжете  Joy

Общи условия

Активация на акаунт