Малко съвети за един имотен казус...

• 2 512
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
Не виждам абсолютно никакъв проблем, ако предварителния договор е подписан и от двамата собственици купувача да поиска от съда да го обяви за окончателен и да купи имота.
Не знам при какви адвокати ходите, но въпроса, при така дадената информация е лесно и просто разрешим. Въпроса е дали купувача още иска имота.

Peace
Положението ви е сериозно. По-скоро купувачът ще го обяви за окончателен, отколкото вие за недействителен. Заведи го при адвокат този медитиращия, за да му обясни отговорността, която е поел с подписа си под Предварителния договор.
И да му връщате капарото, купувачът не е длъжен да го приеме, може да си действа по съдебен ред и да обяви предварителния за окончателен. А вие дори не можете да му върнете парите, не виждам друго развитие освен да се завърши сделката в такъв случай. По-добре доброволно, отколкото през съд, защото там ще имате още разходи.
Тук е описано подробно.

Направо се изумявам как може да очаква просто да му се размине и да не върне парите...

# 16
Не виждам абсолютно никакъв проблем, ако предварителния договор е подписан и от двамата собственици купувача да поиска от съда да го обяви за окончателен и да купи имота.
Не знам при какви адвокати ходите, но въпроса, при така дадената информация е лесно и просто разрешим. Въпроса е дали купувача още иска имота.

Peace
Положението ви е сериозно. По-скоро купувачът ще го обяви за окончателен, отколкото вие за недействителен. Заведи го при адвокат този медитиращия, за да му обясни отговорността, която е поел с подписа си под Предварителния договор.
И да му връщате капарото, купувачът не е длъжен да го приеме, може да си действа по съдебен ред и да обяви предварителния за окончателен. А вие дори не можете да му върнете парите, не виждам друго развитие освен да се завърши сделката в такъв случай. По-добре доброволно, отколкото през съд, защото там ще имате още разходи.
Тук е описано подробно.

Направо се изумявам как може да очаква просто да му се размине и да не върне парите...

Благодаря за съвета. Проведох и втора среща с адвокат, вариантите са изяснени. Лошото е след това, имота е заключен отново до настроението и подсъзнанието на някои друг. Обясниха ми опциите и за подялба но ще се проточи много във времето.
По принцип има ли други реални опции за продажба, под формата на апорт в копмания или дялов капитал в акции? На хартия можело, на практика осъществимо ли е?
Пожелавам на всички никога да нямате общи имоти с никого... Благодаря още вендъж.

# 17
Тези казуси са много как да кажа в повечето случаи много объркани, а за да се даде адекватен съвет това може да стане след среща с адвокат и обстоен преглед на документите.
По-горе някой описваше за врътка дарявала се част от имота и другата се продавала на съсобственик вече, - ами не е така аз имам спечелено точно такова дело, че продадена част от земя не ми е предложена на мен като съсобственик и не може да го удостовери това с никакъв документ и от хитрата сврака с двата крака придобих останалата една втора на данъчна оценка- щото тарикатите да не плащат повече нотариални такси и данъци бяха вписали тая стойност, а купувача беше платил 6 торно по-голяма цена, ама така между нас си.
Тези казуси нямат бързо разрешение когато не се действа в синхрон с другата страна, моите поне отнеха години, а и имам още неразрешени в съдебни процедури.
За адвокатите какво да ти кажа - няколко вида са, едни вършат работа, други гледат да те закачат на кукичка и на хранилка да те цицат, та е добре и да се интересуваш, в същото време е трудно без да си специалист да обхванеш всички аспекти

Общи условия

Активация на акаунт