НК-ВВХ - храненето на столетниците

• 114 733
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
Срам ме е да показвам снимки след Фея, но споделям бърза и супер вкусна рецепта - гъби с праз на тиган уок. Стават точно за 10-15 минути. Мазнина-зехтин, може малко червен пипер. Пробвайте и няма да съжалявате  Simple Smile

За тофуто ми хрумна следното: ще го рендосам, овкуся с чубрица, пресен лук и зехтин и ще го направя на принцеси с пълнозърнест хляб.

# 706
Пълня очи от снимките на Фея, много ми е приятно да гледам толкова пъстра храна.  Heart Eyes

Тофуто аз често го правя на "кайма" - троша на ситно, слагам ситно нарязан лук, кимион, черен пипер и соев сос. Оставям да се овкуси за няколко часа, най-добре за една нощ. Така правя пълнени чушки, мусака, кюфтенца, супа топчета и всякакви подобни. За кюфтенцата слагам и веганско яйце, за да стегне и млени овесени ядки.

# 707
Веднага си личи кой живее в чужбина  Grinning

Аз такова животно като "веганско яйце" не бях чувала  Wink

Да се оплача- вчера си купих брашно от нахут 1/2 кг за 3.80 /проверих на няколко места, толкова струваше/, днес го намерих за 1.50  ooooh!

То бива, бива разлика, ама оливат се просто ...

# 708
Веднага си личи кой живее в чужбина  Grinning

Аз такова животно като "веганско яйце" не бях чувала  Wink
Скрит текст:
Да се оплача- вчера си купих брашно от нахут 1/2 кг за 3.80 /проверих на няколко места, толкова струваше/, днес го намерих за 1.50  ooooh!

То бива, бива разлика, ама оливат се просто ...
Една лъжица мляна чия с 3 лъжици вода. Това е цялото "веганско яйце".  Grinning Аз съм хоби кулинар и много чета рецепти, във веганските такива понякога позлзват израза.

# 709
Кливия, ама моля те! Аз слагам снимки с надеждата, че и вие ще започнете да слагате. Това не е фото изложба. Моите кадри са подготвени така заради Инстаграм  Blush

И кажи как са станали принцесите. Ще ми е интересно.

Поще, аз го карам мързеливата и взимам готова веган "кайма", ама ще взема да пробвам рецептата с тофуто.

Веган макарони с кашкавал върху канапе от рукола

Оребрени печени картофи + салата от зеленолистни, лук, балсамов оцет и шарени репички

Обяд за училище: оребрени картофи, напълнени с веган салам + краставица + домати. Банан за снак.

Спанак, кейл, ягоди, банани, лимонов и портокалов сок, конопено семе

Азиатски спагети с шитаке, бок чой, зелен лук, броколи, шарени моркови, джинджифил, чесън, соев сос и веган кимчи

# 710
Фея, за нара в смутито от снимката на предната страница - така директно ли го ядете, без да плюете костилката? Не е ли опасно?
Аз иамам някаква фобия от костилки заради опасността от апендисит ...

# 711
Фея, до принцеси не го докарах, защото ме домързя  Embarassed
Метнах го на грил тигана на филийки като теб и ... успях да го изям цялото - хареса ми Mr. Green

Снощи за пръв път в живота си правих фалафели на фурна и станаха супер на вкус, само дето ми хрупкат малко повече от нормалните /пържените, купешки/

Аз не слагам снимки, защото ме мързи - мързи ме да снимам, да свалям, да качвам   Crazy

Но продължавам в същия дух и има резултат - и здравословно, и визуално.

Снощи забърках веган бонбони със стафиди и орехи, но много вода бяха поели и замесих с овес и кокос. станаха супер.

Сега наред е веге суши да правя  Grinning

# 712
Вкъщи вчера - пълнени чушки с тофу кайма и ориз, гуакамоле (отново  Embarassed ), сладкиш с ябълки, домашно мляко от орехи, салати, плодове.

Аз почти винаги снимам, но много често не ми се занимава да качвам  Blush Пък и съм ужасен фотограф.

Днес още го мисля какво ще бъркам.

Кливия, прави ли го нещо тофуто, преди да го сложиш на тигана? Не ми е най-любим вкуса му и все гледам да го маскирам някак. Ама така го рекламирате, ще взема да се престраша.  Mr. Green

# 713
Тофуто нарязано на 2-3 мм и без нищо на резбован тиган - идеално е.

# 714
Тофуто нарязано на 2-3 мм и без нищо на резбован тиган - идеално е.

Имате поща, пробвай, но ако не ти хареса все пак вкуса,
Скрит текст:
горещо препоръчвам марината или ферментиране с мисо /моят предпочитан вариант, който прави тофуто още по-полезно/. Тофуто може да няма собствен вкус, но точно затова много добре поема вкуса на маринатата в която се сложи. Оттам нататък, въпрос на вкус и импровизация.
ММ само така мога да го накарам да го яде Peace Той е заклет хищник Mr. Green

# 715
Ще опитам непременно. Благодаря  bouquet

Днес: оризови плоски питчици на тиган - станаха малко клисави, ментов дип със соево мляко, пикантни патладжани с нахут и сусам

# 716
  • на острова на мечтите
И аз не се сещам да снимам. Вчера правих цвят от тиква панирано с малко брашно, ленено семе/ мляко и накисното/ и газирана вода. Стана вкусно.
Тази сутрин нар,банан,ябълка,бадеми,малко ленено семе и вода. Вариант на закуската budwig . Хранително става.

# 717
Имате поща, ти ли беше писала, че закуската ти е овесени ядки, просо и др.? Дано не бъркам. Ще кажеш ли как ги приготвяш?
Аз съм на вълна овесени ядки напоследък, защото стават бързо, а пък нямам време да готвя.

# 718
Spring is my season, позволявам си да ти дам моя идея за овесените ядки  Simple Smile
Купувам фини и ги заливам с доматен сок- като го попият, действам все едно овкусявам кайма - лук повечко, магданоз, чубрица, кимион, пипер, варени картофи 2-3 намачкани и слагаш на фурна. Питали са ме от какво месо са тези кюфтета?  Wink

# 719
Spring is my season, позволявам си да ти дам моя идея за овесените ядки  Simple Smile
Купувам фини и ги заливам с доматен сок- като го попият, действам все едно овкусявам кайма - лук повечко, магданоз, чубрица, кимион, пипер, варени картофи 2-3 намачкани и слагаш на фурна. Питали са ме от какво месо са тези кюфтета?  Wink
Хм, това звучи много интересно. Задължително ще се пробва!😆 Благодаря за рецептата, Кливия! Hug

Общи условия

Активация на акаунт